LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera

„Zajedno ćemo biti nositelji promjena” – poručuje novoizabrani studentski zbor

Novu Skupštinu Studentskog zbora osječkog Sveučilišta čini 29 članova, a mandat im traje dvije godine.

Novu Skupštinu Studentskog zbora osječkog Sveučilišta čini 29 članova, a mandat im traje dvije godine.

Konstituirajuća sjednica Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prvi je put od formiranja studentskih zborova održana u prostorijama Studentskog zbora Sveučilišta. Sjednici su uz novoizabrane studentske predstavnike nazočili rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Vlado Guberac te prorektor za nastavu i studente prof. dr. sc. Dražan Kozak.

Za predsjednika Studenskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku jednoglasno je izabran Stjepan Ćurčić, student Ekonomskog fakulteta.

– Sretan sam što se Studentski zbor Sveučilišta napokon konstituirao i što sam dobio povjerenje nove Skupštine za nastavak rada na poboljšanju uvjeta studiranja na Sveučilištu. Iznimno mi je drago što je rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Vlado Guberac kao predsjedatelj konstituirajuće sjednice prihvatio prijedlog da se sjednica održi u Uredu Studentskog zbora Sveučilišta. Uz rektora se sjednici pridružio i prorektor za nastavu i studente prof. dr. sc. Dražan Kozak. Sve navedeno pokazatelj je da nova Uprava Sveučilišta ima volje sjesti sa studentima za isti stol s ciljem pronalaska rješenja kako za postojeće probleme tako i za unapređivanje studiranja na Sveučilištu. Nadam se da ćemo ovaj partnerski odnos nastaviti graditi i da ćemo zajedničkim snagama učiniti studiranje na našem Sveučilištu još kvalitetnijim. – poručio je novoizabrani predsjednik.

Zamjenikom predsjednika imenovan je Vinko Vidmar, student Umjetničke akademije. Matija Fenrich, student Medicinskog fakulteta, imenovan je potpredsjednikom za nastavu i studente, Ivan Šarić, student Poljoprivrednog fakulteta, imenovan je potpredsjednikom za projekte i međunarodnu suradnju, a Tamara Jakšić, studentica Ekonomskog fakulteta, imenovana je potpredsjednicom za marketing i odnose s medijima.

Aktualnu Skupštinu Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku čini ukupno 29 studenata, od čega je 18 predstavnika studentskih zborova sastavnica, a 11 je izabranih sa sveučilišnih lista. Mandat novoizabranim članovima traje dvije godine, a za to su razdoblje na konstituirajućoj sjednici izložili plan i program.

– Kao studentske predstavnike i glas 18 000 studenata očekujem od vas ozbiljnost i odgovornost u radu tijekom mandata na koji ste izabrani, kao i broje konstruktivne prijedloge koji će za cilj imati unapređenje studiranja na Sveučilištu. Zadovoljstvo studenata, ali i kvaliteta studiranja na Sveučilištu, bit će u fokusu rada kako mene osobno tako i mojih najbližih suradnika. Budite glasni, ali konstruktivni! – savjetovao im je rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prof. dr. sc. Vlado Guberac.

Novopečeni Zbor poziva sve studente da im se jave sa svojim prijedlozima, kritikama, problemima i inicijativama te poručuje da će zajedno biti nositelji promjena.

FOTO: STUDENTSKI ZBOR SVEUČILIŠTA U OSIJEKU