Studentsko marketinško natjecanje

Zagrebački tim RIT borit će se u Parizu za nagradu vrijednu 10 000 eura

Pobjednički tim  L'Oreal Brandstorm

„Osim samog nagrađivanja i poticanja mladih na angažirani intelektualni rad, projekt Brandstorm je izuzetno važan najviše zato što okuplja studente različitih specijalizacija s različitih sveučilišta iz cijelog svijeta, pružajući svim sudionicima jednaku mogućnost da pokažu svoj talent, kreativnost i inovativnost", naglašava Brigitte Streller.

U zagrebačkom Matisu održano je prvo regionalno finale projekta L'Oreal Brandstorm, internacionalnog studentskog marketinškog natjecanja, koje se u svijetu održava 24. godinu zaredom okupljajući pobjednike nacionalnih natjecanja zemalja sudionica, a samo ove godine sudjelovat će 3 318 timova studenata iz 55 svjetskih zemalja.

Tim RIT s fakulteta Rochester Institute of Technology iz Zagreba pobjednički je tim koji je svojim idejama oduševio žiri te će predstavljati regiju na svjetskom natjecanju u Parizu, a čine ga Daren Perinčić, Mislav Mesek i Tamara Novak. Svoje kreativne ideje o tome kako će svjetski kozmetički brend La Roche Posay privući novi segment kupaca od 15 do 25 godina, uz naglasak na digitalni i tehnološki iskorak, predstavila su, uz pobjednike, još tri tima: Tim KIK – Zagrebačka škola ekonomije i managementa, CroTIM – Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Tim Digital Consulting – Fakultet organizacionih nauka iz Beograda.

Pobjednik je odabran sukladno jasno definiranim odrednicama, pa se tako četvrtina ukupne ocjene temeljila na strateškom pristupu brendu i kanalima (max. 25 bodova), četvrtina od ukupnog broja bodova mogla se ostvariti ovisno o stupnju inovativnosti (max. 25 bodova). Kao kriteriji ocjenjivanja slijedili su utjecaj i inovacija komunikacijske strategije (max. 20 bodova), prezentacijske vještine i timski duh (max. 15 bodova) te analitičke vještine (max. 15 bodova).

 Ovo priznanje nam je velika čast, a istovremeno i prilika da odmjerimo svoje kreativne snage s kolegama u regiji, a onda i u cijelom svijetu. Ovakvi projekti rijetka su i vrijedna mogućnost da mladi dokažu koliko znaju i koliko mogu doprinijeti, a onda da ih se i nagradi te potakne na daljnji trud, angažman i kreativni rad. Jako se veselimo svjetskom natjecanju u Parizu, najviše upoznavanju i druženju s mladima iz cijelog svijeta koji razmišljaju na isti način. – istaknuo je Daren iz pobjedničkog tima.

Grupe studenata iz cijelog svijeta tako se u prvoj fazi prijavljuju na nacionalno natjecanje u svojim zemljama, a pobjednički timovi iz svih zemalja sudionica dobivaju rijetku priliku, predstaviti svoj rad na internacionalnom natjecanju Brandstorm u Parizu, uz snažnu konkurenciju velikog broja timova studenata iz cijelog svijeta. Prva tri tima osvajaju vrijedne nagrade. Tako pobjednički tim biva nagrađen putovanjem iz snova na lokaciju prema želji u vrijednosti od 10 000 eura, drugonagrađeni tim odlazi na putovanje prema izboru, vrijedno 5 000 eura, dok će treći tim odabrati putovanje na bilo koju lokaciju na zemaljskoj kugli u vrijednosti od 2 500 eura.

 Osim samog nagrađivanja i poticanja mladih na angažirani intelektualni rad, projekt Brandstorm je izuzetno važan najviše zato što okuplja studente različitih specijalizacija s različitih sveučilišta iz cijelog svijeta, pružajući svim sudionicima jednaku mogućnost da pokažu svoj talent, kreativnost i inovativnost. Osim toga, velika važnost ovoga projekta za nas u L'Oreal-u je upravo to što djeluje kao snažan alat koji privlači različite profile talentiranih, ambicioznih i kvalitetnih mladih ljudi. – naglašava Brigitte Streller, generalna direktorica L'OrealAdria-Balkan.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Erasmus+ Info dan

Studentsko natjecanje

Uzbudljivi pitch finalista „Pokretača“ otvoren je za svu javnost – nipošto ne propustite!

Saznajte tko će se najbolje snaći u prezentaciji svog poslovnog modela i u samo tri minute dokazati poduzetnički potencijal te pozitivan društveni utjecaj svoje ideje.

Sveučilišno vaterpolo prvenstvo 2009

Utakmice će se odigravati na bazenu Utrine

U dva tjedna odigrat će se cjelokupno natjecanje zagrebačkog sveučilišta u vaterpolu

Deset muških ekipa i samo 3 ženske ekipe odigrat će u 2 tjedna sve utakmice i saznat ćemo pobjednika ovogodišnjeg UNISPORT ZG natjecanja u vaterpolu.

Tim "A je to"

Studentsko natjecanje

Završnicu „Smartupa” obilježile sjajno izbrušene ideje, tim s FER-a odnio pobjedu

Pobjedu na ovogodišnjem „Smartupu” odnijela je ekipa A je to s Fakulteta elektotehnike i računarstva te ekonomije koju čine Luka Posilović, Karlo Siladi, Marin Parmać, Dorjan Ljubenko i Matea Vlašić. Pobjedom su osvojili novčanu nagradu od 8000 kuna te plasman na „Startup University Competition” na razini Hrvatske.

Disneyland Paris

Na današnji dan

Najzanimljivije činjenice o Disneylandu u Parizu

Čarobni Disneyland park nedaleko od Pariza otvoren je na današnji dan. Sadrži brojne atrakcije koje posjetiteljima dan mogu učiniti zaista čarobnim, a zanimljiv je po mnogočemu.

Proglašeni pobjednički timovi Junior Freshhh natjecanja

"Neka znanost bude s tobom!"

FOTO: Proglašeni pobjednički timovi Junior Freshhh natjecanja

U petak 22. siječnja održalo se finale Junior Freshhha, jednog od hvale vrijednih natjecanja Ine, kojima nagrađuje talentirane i vrijedne učenike. Unatoč jakoj konkurenciji, gimazijalke iz Varaždina odnijele su zasluženu pobjedu.