LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
"Price Media Law Moot Court"

Zagrebačke studentice ostvarile izniman uspjeh na međunarodnom natjecanju iz medijskog prava

Nakon pobjede na regionalnom natjecanju u Beogradu, zagrebačke studentice prava natjecale su se u Oxfordu i ostvarile izniman uspjeh. Plasirale su se među 16 najboljih timova.

Nakon pobjede na regionalnom natjecanju u Beogradu, zagrebačke studentice prava natjecale su se u Oxfordu i ostvarile izniman uspjeh. Plasirale su se među 16 najboljih timova.

Ekipa Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu plasirala se među 16 najboljih timova u završnici prestižnoga Price Media Law Moot Court natjecanja, koje se održavalo od 30. ožujka do 2. travnja 2016. u Oxfordu. Također, studentica zagrebačkoga Pravnoga fakulteta Matea Perica proglašena je najboljom govornicom natjecanja, a Tihana Krajnović na drugom je mjestu.

U konkurenciji vrlo dobro pripremljenih natjecatelja s najprestižnijih svjetskih sveučilišta, od kojih su većina izvorni govornici engleskoga jezika, ovaj je rezultat doista izniman uspjeh Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Predstavljale su ga studentice četvrte i pete godine studija Mirta Horvat, Valentina Jakopec, Tihana Krajnović i Matea Perica. Za natjecanje ih je pripremao doc. dr. sc. Marko Jurić s Katedre za pravnu informatiku.

Završni dio natjecanja u Oxfordu zagrebačka je ekipa započela ročištima protiv sveučilišta iz Indije, Kine i Bahama. Uspješnim rezultatima u tim rundama naš se tim kvalificirao u osminu završnice, gdje je bolja ipak bila ekipa sa sveučilišta u Singapuru.

Podsjetimo, na završni dio natjecanja u Oxfordu studenti Pravnoga fakulteta kvalificirali su se pobjedom na regionalnom natjecanju, koje se u prosincu 2015. održalo u Beogradu. Ovaj uspjeh bio je četvrta uzastopna timska pobjeda studenata Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u regionalnom dijelu ovoga natjecanja.

Ovogodišnji slučaj na Price Media Law Moot Court natjecanju bio je vezan uz granice slobode izražavanja i prava na privatnost na internetskim društvenim mrežama i uz moguća ograničenja tih prava u svrhu sprječavanja i sankcioniranja govora mržnje te terorističkih i ekstremističkih aktivnosti. Tijekom višemjesečnih priprema studenti su morali sastaviti pisane podneske u ime tužitelja i u ime tuženika, a na usmenim su ročištima zastupali stranke pred sudcima i drugim istaknutim stručnjacima iz područja medijskoga prava.

FOTO: MAJA ČIRJAK