LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Info centar za mlade Zadar

Zadarska radionica novinarstva predstavit će načela novinarskog umijeća

Cilj novinarske radionice je savladavanje načela novinarskog umijeća te upoznavanje s teorijom i praksom novinarskog rada u pisanim i elektroničkim medijima.

Cilj novinarske radionice je savladavanje načela novinarskog umijeća te upoznavanje s teorijom i praksom novinarskog rada u pisanim i elektroničkim medijima.

Info centar za mlade Zadar poziva sve u dobi od 15 do 30 godina da se prijave na besplatne novinarske radionice koje će se održavati srijedom od 18 do 20 sati, i to u Info centru za mlade Zadar (Trg Petra Zoranića 1, Providurova palača).

Prva radionica započinje 11. veljače 2015. Cilj novinarske radionice je savladavanje načela novinarskog umijeća te upoznavanje s teorijom i praksom novinarskog rada u pisanim i elektroničkim medijima.

Polaznici će se pomoću individualnih zadaća – ali i grupnim pristupom – upoznati s osnovama novinarskog izražavanja i naprednim pisanjem za medije.

Dio radionice i praktičnog rada će se posvetiti nekim posebnim temama – od kratke povijesti novinarstva do etike slobodne riječi i odgovornosti novinara koji imaju značajnu ulogu u zajednici. Voditelj radionice je Nenad Vertovšek.

1. Osnove novinarskog izražavanja i tehnologije posla – od vijesti i bilješke do komentara i kolumne
2. Što je stvarnost i znamo li što čitamo/gledamo/slušamo?
3. Što je događaj i kako napisati/kreirati dobar tekst/prilog?
4. Etika i odgovornost novinara – novin(ar)ske manipulacije
5. Simulacija izvještavanja

Prijava mora sadržati ime i prezime, godinu rođenja, e-mail i broj telefona, a šaljete je na e-poštu cinaz.info@gmail.com. Prijaviti se možete i osobnim dolaskom u zadarski Info centar za mlade.

Dobrodošli su početnici, oni s iskustvom i svi koje zanima novinarstvo.

FOTO: ANITA KLASNIĆ/STUDENTSKI.HR