Utjecaj stimulansa

Za sve ovisnike o kofeinu održat će se predavanje o kognitivnom dopingu

https://pixabay.com/en/morning-coffee-cup-drink-table-819362/

Za sve koji ne mogu zamisliti dan bez šalice kave ili ostalih napitaka za koncentraciju, održava se predavanje o utjecaju kofeina i sličnih tvari na zdravlje. Studenti će ondje moći čuti više o posljedicama unošenja raznih stimulansa u organizam.

U sklopu projekta Motiviraj se organizira se predavanje pod imenom Kognitivni doping: guarana, kofein i ostali stimulansi profesorica Mirjane Zovko Končić i Lidije Bach-Rojecky s Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta. Predavanje je namijenjeno svim studentima koji konzumiraju napitke za povećavanje koncentracije, a održat će se u petak, 31. svibnja 2019, u prostorijama Stabla znanja (Studentski centar, prvi kat) u trajanju od 18 do 19 i 30.

Spomenute će profesorice govoriti o utjecaju kofeina, guarane i sličnih stimulansa na čovjekov organizam i zdravlje te o tome pospješuju li oni uopće učenje i pamćenje. Također, studenti će moći čuti je li ustvari riječ o placebo-efektu te koliko su te tvari zapravo korisne, a čut će ponešto i o ovisnosti o kofeinu.

Predavanje se održava u sklopu projekta Motiviraj se Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, u čijem se sklopu organiziraju brojna predavanja, radionice i seminari, a održavaju ih stručnjaci iz različitih područja. Detalje o događaju provjerite na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Čoko fontana

5. Coffe i Chocofest

Predstavljanje najboljih svjetskih čokolada i kave u Zagrebu

Zagreb je ponovno domaćin festivala kave i čokolade. Od 11. do 15. veljače organizirano je mnogo događanja za ljubitelje kakaove poslastice i omiljenog napitka.

Kava

Preživite rokove uz kavu

14 trikova koje mora znati svaki ljubitelj kave

Vjerujemo da mnogi od vas ne mogu zamisliti počinjanje jutra bez kave i zato je vrijeme da svoja jutra učinite još boljima uz ovih 14 trikova.

Strah, zabrinutost

Simpozij

Nove droge: Od prošle je godine u optjecaju 740 novih psihoaktivnih tvari

– Nove psihoaktivne tvari sačinjavaju širok spektar droga koje nisu pokrivene UN-ovom Konvencijom o opojnim drogama iz 1961. godine. Paralelno s porastom broja novih psihoaktivnih tvari raste i baza korisnika, u kojoj je sve više rekreativnih konzumenata i ljudi koji žele poboljšati svoj izgled, odnosno poboljšati svoje performanse na poslu ili tijekom učenja. – naglasio je Ivan Ćelić.

Motorola Moto E

Oduprite se ovisnosti

Smanjite korištenje pametnog telefona i usrećite se!

Kako biste si dali priliku barem malo se maknuti od svog mobitela i "osamostaliti se", dignite pogled s ekrana pametnog mobitela.

"Psihostimulansi među studentima"

Klub mladih Split

Predavanje na temu „Psihostimulansi među studentima”

11. svibnja, s početkom u 19 sati, u Klubu mladih Split održat će se predavanje na temu „Psihostimulansi među studentima“.