Utjecaj stimulansa

Za sve ovisnike o kofeinu održat će se predavanje o kognitivnom dopingu

https://pixabay.com/en/morning-coffee-cup-drink-table-819362/

Za sve koji ne mogu zamisliti dan bez šalice kave ili ostalih napitaka za koncentraciju, održava se predavanje o utjecaju kofeina i sličnih tvari na zdravlje. Studenti će ondje moći čuti više o posljedicama unošenja raznih stimulansa u organizam.

U sklopu projekta Motiviraj se organizira se predavanje pod imenom Kognitivni doping: guarana, kofein i ostali stimulansi profesorica Mirjane Zovko Končić i Lidije Bach-Rojecky s Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta. Predavanje je namijenjeno svim studentima koji konzumiraju napitke za povećavanje koncentracije, a održat će se u petak, 31. svibnja 2019, u prostorijama Stabla znanja (Studentski centar, prvi kat) u trajanju od 18 do 19 i 30.

Spomenute će profesorice govoriti o utjecaju kofeina, guarane i sličnih stimulansa na čovjekov organizam i zdravlje te o tome pospješuju li oni uopće učenje i pamćenje. Također, studenti će moći čuti je li ustvari riječ o placebo-efektu te koliko su te tvari zapravo korisne, a čut će ponešto i o ovisnosti o kofeinu.

Predavanje se održava u sklopu projekta Motiviraj se Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, u čijem se sklopu organiziraju brojna predavanja, radionice i seminari, a održavaju ih stručnjaci iz različitih područja. Detalje o događaju provjerite na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Ovisnost od klađenja

Kocka je bačena

Splitski matematičar Toni Milun razotkriva tajne klađenja

Popularni splitski matematičar sa zagrebačkom adresom – Toni Milun, u emisiji „Školski sat“ objašnjava tajne klađenja i dokazuje kako smo dugoročnim klađenjem svakako u gubitku.

Televizija

Pokreni se i digni s kauča

Od cjelonoćnog bdijenja pred ekranom do minimalnog gledanja TV-a

Strastveno pratiš omiljenu seriju od jutra do sutra? Kauč ti služi kao multifunkcionalno sredstvo za spavanje i jedenje? Vrijeme je da se dovedeš u red uz pomoć ovih jednostavnih savjeta.

Kava smanjuje grudi

Čudna nuspojava kofeina

Previše kave dnevno smanjuje grudi!?

Unatoč brojnim pozitivnim učincima kave, švedska studija pokazala je kako ispijanje veće količine kave može imati negativan utjecaj na veličinu grudi kod žena.

 "Ostavi trag gdje puta nema" - izložba udruge ANST-1700

Petak u Info zoni

"Ostavi trag gdje puta nema" - izložba udruge ANST-1700

Unikatni ručno modelirani i oslikani suveniri i maštovite rukotvorine bit će izložene do sredine prosinca, kada završava i obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

https://pixabay.com/photos/marijuana-leaves-cannabis-green-3678222/

Marihuana i studiranje

Rezultati ankete: 80 posto studenata želi legalizaciju marihuane

29 posto od ukupnog broja ispitanika više puta tjedno konzumira marihuanu, a 30 posto nikada. Čak 80 posto ispitanih studenata smatra da se u potpunosti treba legalizirati konzumacija marihuane u osobne svrhe.