LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Xy- Studentska inicijativa

Xy- inicijativa: Studenti pomažu najugroženijim građanima Republike Hrvatske

Xy- studentska inicijativa projekt je u realizaciji čiji je cilj preko donacija neiskorištenih bodova s x-ice pomoći građanima kojima je pomoć najpotrebnija.

Xy- studentska inicijativa projekt je u realizaciji čiji je cilj preko donacija neiskorištenih bodova s x-ice pomoći građanima kojima je pomoć najpotrebnija.

Xy- Studentska inicijativa prvi je projekt aktivacije studentske zajednice čiji je cilj pomoći onim građanima kojima je pomoć trenutno najpotrebnija.

Osnovni je cilj inicijative preko donacija bodova za studentsku subvencioniranu prehranu egzistencijalno najugroženijim članovima Republike Hrvatske omogućiti olakšice pri kupnji osnovnih namirnica potrebnih za život. 

Naime, velikom broju studenata na kraju mjeseca određen broj bodova ostane neiskorišten, a začetnici ove ideje u tome vide priliku za pomoć tisućama građana koji se svakim danom bore za egzistenciju. 

Inicijativa koja mora proći određene zakonske propise da bi se ostvarila, planira se provoditi tako da bi se bodovi s x-ice prebacivali u fond za y- kartice koje bi se posredstvom biroa za zapošljavanje dodjeljivale egzistencijalno najugroženijim osobama.

Te kartice koristile bi se u određenim trgovinama za ostvarivanje znatnog popusta na određene namirnice. 

Strategija za ostvarivanje inicijative je

- anketa i prikupljanje podrške i novih članova

- prikupljanje informacija, organizacija i stvaranje zakonske platforme

- prikupljanje potpisa za donaciju bodova 

- aktivacija potrebnih državnih i administrativnih tijela te prodajnih lanaca 

Inicijativa je dobila podršku Hrvatskoga studentskog zbora te nekih fakulteta diljem Hrvatske na kojima se već mogu vidjeti plakati i promidžbeni materijali. 

Svi koji žele sudjelovati u organizaciji ove ideje, mogu se uključiti u Facebook grupu pod nazivom „Xy- studentska inicijativa - volonteri” te tako pomoći pri realizaciji inicijative. 

FOTO: FACEBOOK