LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sajam studentskih poslova

Više od 100 vodećih poduzeća predstavit će se studentima na Job Fairu

– Job Fair je više od sajma poslova. Osim što studentima daje mogućnost da se direktno predstave predstavnicima poduzeća, potiče mlade na razmišljanje o budućoj karijeri, pomaže u razvoju vještina i znanja te otvara nove vidike kroz predavanja i radionice. – istaknula je Nikolina Relić.

– Job Fair je više od sajma poslova. Osim što studentima daje mogućnost da se direktno predstave predstavnicima poduzeća, potiče mlade na razmišljanje o budućoj karijeri, pomaže u razvoju vještina i znanja te otvara nove vidike kroz predavanja i radionice. – istaknula je Nikolina Relić.

Zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva 15. i 16. svibnja ugostit će 115 domaćih, regionalnih i inozemnih tehnoloških poduzeća na sajmu poslova Job Fair. Njegov je cilj upoznati hrvatske studente s mogućnostima zapošljavanja, razvojem karijere u Hrvatskoj i inozemstvu te ih povezati s uspješnim poduzećima. 

– Job Fair je više od sajma poslova. Osim što studentima daje mogućnost da se direktno predstave predstavnicima poduzeća, potiče mlade na razmišljanje o budućoj karijeri, pomaže u razvoju vještina i znanja te otvara nove vidike kroz predavanja i radionice. – istaknula je Nikolina Relić, stručna suradnica u Centru karijera FER-a, suorganizatora događaja.

Svečano otvorenje četrnaestog sajma studentskih poslova održat će se 14. svibnja projekcijom dokumentarnog filma The Cleaners (2018.) te razgovorom s redateljima Hansom Blockom i Moritzom Riesewieckom na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Raznovrsnost poduzeća i ponuda poslova!

Hrvatska tehnološka poduzeća poput Infobipa, Rimac Automobila, Nanobita, Photomatha i Microblinka na zagrebačkom će Fakultetu elektrotehnike i računarstva tražiti studentske talente, a njima će se pridružiti i tehnološki prvak u razvoju društvenih mreža Facebook, svjetski gigant u razvoju operacijskih sustava Microsoft, poduzeće orijentirano na zaštitu podataka Palantir i lider u proizvodnji poluvodičkih komponenti Infineon.

Raznovrsnost poduzeća i ponuda poslova fokus je svakog izdanja Job Faira. Ove će godine studenti, ali i mladi koji razmišljaju o promijeni karijere, osim s predstavnicima ICT i automobilske industrije, imati priliku razgovarati i s liderima bankarskog i telekomunikacijskog sektora, predstavnicima za razvoj mobilnih i web-aplikacija, predstavnicima industrije videoigara, kao i s brojnim vodećim predstavnicima iz područja elektronike, radiokomunikacije i industrijske automatizacije.

Job Fair za sve hrvatske studente

Ponuda poslova i praksi na sajmu Job Fair usredotočena je na studente FER-a i srodnih STEM usmjerenih fakulteta, no i ove će godine studenti društveno-humanističkih usmjerenja moći pohraniti životopis u Job Fair bazu i predstaviti se poduzećima.

Bivši sudionik sajma Julije Jauk zahvaljujući Job Fairu pronašao je posao te je poručio:

– Iznenadilo me što na Job Fair dolazi veliki broj firmi, veliki igrači s tisućama zaposlenika. Jedna od tih firmi bio je Infineon s čijim sam predstavnicima ugodno razgovarao, predao životopis i osigurao si intervju. Nekoliko dana nakon što sam diplomirao otišao sam u Villach, a sada u Infineonu radim zanimljiv i izazovan posao. I ove godine dolazim na Job Fair. Samo ovoga puta u drugačijoj ulozi.

Foto: KSET

Predavanja i radionice na Job Fairu

Praktične radionice prošlogodišnji su novitet Job Faira. Zbog velikog interesa, devet tehnoloških poslodavaca održat će radionice na ovogodišnjem sajmu o temi znanja i vještina s kojima se zaposlenici svakodnevno susreću. Osim radionica, organizatori Job Faira pripremili su i dvadeset dva predavanja na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Pohranjivanje životopisa povećava šansu za posao!

Kako bi povećali šansu za posao ili obavljanje prakse, studenti će prije početka sajma, kao i za vrijeme trajanja sajma, moći predati svoj životopis preko Job Fair internetske stranice. Pohranjivanjem životopisa dobit će jedinstveni QR kod putem e-pošte – posjetnicu za predstavljanje poduzećima, dok će poslodavci nakon sajma u bazi životopisa jednostavnije pronaći studente čiji su QR kod skenirali.
 
Posjetitelji će na kraju prvog dana sajma u opuštenoj atmosferi u KSET-u imati priliku razgovarati i s predstavnicima poduzeća. Uz razgovor, održat će se i kviz na kojem će sudjelovati timovi sastavljeni od poslodavaca i studenata. 

Sajam poslova Job Fair organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET). Za više informacija pratite internetsku stranicu, Facebook stranicu i Instagram profil.

FOTO: KSET