Vodič za brucoše

VIDEO: Upoznajte Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu

Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu

Koristeći video te društvene mreže kao način putem kojeg mladi danas najčešće komuniciraju, FGAG u Splitu među prvim fakultetima u Hrvatskoj odlučio se na ovaj način predstaviti svojoj publici.

Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu maturantima i svim drugim budućim brucošima odlučio je ove godine pristupiti na nešto drugačiji način kako bi im približio kakve ih sve mogućnosti očekuju odluče li upisati upravo taj fakultet. Sedam bivših studenata sa sva tri studija fakulteta, danas zaposleni u struci, u simpatičnom videu opisuju što im je donijela diploma FGAG-a.

– Završio sam fakultet u Splitu, ali mogu raditi bilo gdje u svijetu. Kad imate znanje, granice ne postoje. – rekao je dr. sc. Srđan Šimunović, diplomirani inženjer građevine, a to je samo jedna od poruka kojom bivši studenti FGAG-a pozivaju maturante te svoje buduće kolege na upise u novom promo videu. 

Vrijednost Fakulteta je u tome što studentima pruža znanja i praksu primjenjivu u svim dijelovima svijeta, a nakon diplome sva su im svjetska vrata otvorena. Ipak, video je sve osim poziva na napuštanje zemlje. Većina odluči ostati upravo u svom rodnom gradu jer im FGAG pruža mogućnost da bez problema svoju karijeru i ambicije ostvare upravo tu, a takav je slučaj i s preostalih šest sugovornika. Svi oni slažu se kako danas, zbog profesora i znanja koja su na fakultetu usvojili, rade posao koji vole i koji ih u potpunosti zadovoljava

S FGAG-a u Splitu pojašnjavaju kako su maturantima i svim budućim upisnicima ovim videom htjeli približiti što FGAG zapravo predstavlja: 

– Građevinarstvo, arhitektura, urbanizam i geodezija ponekad se doživljavaju kao nešto apstraktno, baš kao što i samo zanimanje često jest. Ovaj Fakultet nije jednostavan, ali isto tako nije nešto čega bi se maturanti trebali bojati. Njegovim završetkom otvara se široki spektar mogućnosti i zanimanja, a alumniji iz videa dokaz su kako se karijera nakon ovog fakulteta može ostvariti gotovo gdje god se poželi. Ova struka je u današnjem vremenu izrazito tražena te bez nje nema daljnjeg razvoja društva, a danas je to posebno izraženo. Mi stvaramo nove vrijednosti i ostavljamo trag u prostoru, koji najčešće traje duže od nas samih. Zato je izrazito bitno da se sve što napravimo radi s pažnjom i odgovornošću, ali ponajprije s predanošću i ljubavi prema ovom zanimanju. – zaključuju s FGAG-a u Splitu.

Komentari na članak

Vezani članci

Sviranje

Hrvatska diskografska udruga

Glazbene kućice stižu na Cvjetni trg

U centru Zagreba postavit će se Glazbene kućice. Okupljene očekuju potpisivanja izdanja, druženja s poznatim izvođačima te kratki akustični koncerti.

The Doors

Na današnji dan

VIDEO: Svijet napustio jedan, jedini, neponovljivi The Lizzard King

Njegov kratki život bio je ispunjen buntovništvom, drogom, alkoholom, emocijama, poezijom i glazbom. Svojim je mračnih stihovima, upotpunjenim bendovim specifičnim eklektičnim psihodeličnim zvukom, osvojio brojne obožavatelje rock and rolla odmah prvom pjesmom, a osvaja ih i danas, godinama nakon smrti.

Akcija darovanja krvi

Studenti Medicine u humanitarnoj akciji

Splitski studenti pridružili se akciji dobrovoljnog darivanja krvi, prikupljeno 48 doza!

Bez obzira na sezonu gripe, trajanje ispitnih rokova i loše vrijeme, akcija se pokazala uspješnom.

Guetta EXIT

Drugu večer EXIT gorio

Guetta zapalio, Clinton rasplesao, Kensington oduševio i Kultur Shock rasturio

Druga večer EXIT festivala gorila je pod rukovođenjem Guette, Clintona, Kensingtona, Kultur Shocka te mnogih drugih.

Kineziološki fakultet u Splitu

Sveučilište u Splitu

Kineziološki fakultet u Splitu i HNK Hajduk potpisali sporazum o osnivanju sportskog internata

Hrvatski institut za kineziologiju i sport, Kineziološki fakultet u Splitu te vodstvo HNK-a Hajduk potpisali su petogodišnji sporazum o suradnji koja će rezultirati osnivanjem internata HNK Hajduk. Suradnja će se odvijati u tri faze.