Vodič za brucoše

VIDEO: Upoznajte Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu

Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu

Koristeći video te društvene mreže kao način putem kojeg mladi danas najčešće komuniciraju, FGAG u Splitu među prvim fakultetima u Hrvatskoj odlučio se na ovaj način predstaviti svojoj publici.

Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu maturantima i svim drugim budućim brucošima odlučio je ove godine pristupiti na nešto drugačiji način kako bi im približio kakve ih sve mogućnosti očekuju odluče li upisati upravo taj fakultet. Sedam bivših studenata sa sva tri studija fakulteta, danas zaposleni u struci, u simpatičnom videu opisuju što im je donijela diploma FGAG-a.

– Završio sam fakultet u Splitu, ali mogu raditi bilo gdje u svijetu. Kad imate znanje, granice ne postoje. – rekao je dr. sc. Srđan Šimunović, diplomirani inženjer građevine, a to je samo jedna od poruka kojom bivši studenti FGAG-a pozivaju maturante te svoje buduće kolege na upise u novom promo videu. 

Vrijednost Fakulteta je u tome što studentima pruža znanja i praksu primjenjivu u svim dijelovima svijeta, a nakon diplome sva su im svjetska vrata otvorena. Ipak, video je sve osim poziva na napuštanje zemlje. Većina odluči ostati upravo u svom rodnom gradu jer im FGAG pruža mogućnost da bez problema svoju karijeru i ambicije ostvare upravo tu, a takav je slučaj i s preostalih šest sugovornika. Svi oni slažu se kako danas, zbog profesora i znanja koja su na fakultetu usvojili, rade posao koji vole i koji ih u potpunosti zadovoljava

S FGAG-a u Splitu pojašnjavaju kako su maturantima i svim budućim upisnicima ovim videom htjeli približiti što FGAG zapravo predstavlja: 

– Građevinarstvo, arhitektura, urbanizam i geodezija ponekad se doživljavaju kao nešto apstraktno, baš kao što i samo zanimanje često jest. Ovaj Fakultet nije jednostavan, ali isto tako nije nešto čega bi se maturanti trebali bojati. Njegovim završetkom otvara se široki spektar mogućnosti i zanimanja, a alumniji iz videa dokaz su kako se karijera nakon ovog fakulteta može ostvariti gotovo gdje god se poželi. Ova struka je u današnjem vremenu izrazito tražena te bez nje nema daljnjeg razvoja društva, a danas je to posebno izraženo. Mi stvaramo nove vrijednosti i ostavljamo trag u prostoru, koji najčešće traje duže od nas samih. Zato je izrazito bitno da se sve što napravimo radi s pažnjom i odgovornošću, ali ponajprije s predanošću i ljubavi prema ovom zanimanju. – zaključuju s FGAG-a u Splitu.

Komentari na članak

Vezani članci

Marjanski đir

"Marjanski đir – Stazom točnih odgovora"

U ugodnoj šetnji učite o marjanskim znamenitostima

Ususret Međunarodnom danu biološke raznolikosti i Danu zaštite prirode u Hrvatskoj, u Park šumi Marjan održat će se zabavno-edukativno događanje "Marjanski đir: Stazom točnih odgovora".

Oceanusov Tjedan otvorenih ventila 2014

Udruga studenata Odjela za studije mora ,,Oceanus'' poziva

„Tjedan otvorenih ventila“ u organizaciji Oceanusa

U ponedjeljak, 7. travnja 2014. godine, Udruga studenata Odjela za studije mora ,,Oceanus'' u Splitu održat će otvaranje i uvodna predavanja u sklopu projekta „Tjedan otvorenih ventila“.

Rasprava

Psihološki aikido

Kako na miran način pridobiti sugovornika i pobijediti u raspravi

Često postajemo žrtve sugovornika koji u afektu ne sudjeluju razumno u raspravama. Takve je situacije moguće riješiti u dva koraka i izaći iz sukoba kao pobjednik.

Ultra 2015

Očekuje se oko 180 tisuća posjetitelja iz 140 zemalja svijeta

24 nova imena u line-upu festivala Ultra Europe

Najavljena su nova imena poput Paula van Dyka, Jamiea Jonesa i Dasha Berlina, a prodaja ulaznica ruši sve rekorde. Uskoro kreće i prodaja novih regionalnih ulaznica.

9/11 1

Na današnji dan

VIDEO: 9/11 – napad koji je promijenio tijek američke i svjetske povijesti

11. rujna zauvijek će ostati zapamćen po najvećoj katastrofi 21. stoljeća. Pad američkih „blizanaca" događaj je koji je poljuljao globalnu sigurnost i kojim je cijeli svijet krenuo u beskonačnu borbu protiv terorizma.