LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Suradnja HUP-a i EFOS-a

VIDEO: Prilika za stručnu praksu za studente Ekonomskog fakulteta u Osijeku

Studenti diplomskoga studija EFOS-a imaju priliku za ljetnu stručnu praksu koju im je omogućila suradnja Ekonomskog fakulteta i Hrvatske udruge poslodavaca.

Studenti diplomskoga studija EFOS-a imaju priliku za ljetnu stručnu praksu koju im je omogućila suradnja Ekonomskog fakulteta i Hrvatske udruge poslodavaca.

Ekonomski fakultet u Osijeku i Hrvatska udruga poslodavaca nude studentima diplomskoga studija stručnu praksu tijekom ljeta.

Informativni razgovor i kratka radionica održat će se u utorak, 24. ožujka 2015., u 14 h u dvorani broj 10 na osječkom Ekonomskom fakultetu.

Na radionici će, kao koordinatori suradnje HUP-a i EFOS-a, sudjelovati Andrea Božić, voditeljica Edukacijsko-informacijskog centra, predstavnici tvrtke Saponia d.d., Sanja Foder, HR Manager i prokurist tvrtke Harburg-Freudenberger Belišće d.o.o. te Ivan Sarić iz HUP-a Osijek i Nataša Drvenkar  s EFOS-a.

Studenti će moći saznati što ih očekuje na praksi, koje su njihove obaveze, ali i mnoge druge korisne informacije, npr. kako se pripremiti za razgovor za posao.

Cilj je prakse upoznati studente sa praktičnim radom u tvrtkama i pružiti im poslovno iskustvo. Poduzeća koja će zanimati inovativne ideje studenata, mogu ih iskoristiti u poslovnim izazovima s kojima se svakodnevno susreću na tržištu.

Pilot projekt počeo je u proljeće 2014., a u njemu je sudjelovalo 16 tvrtki članica HUP-a iz pet županija, i 30 studenata, koji su imali priliku primijeniti teoriju u praksi. Nekoliko studenata dobilo je stalni posao nakon sudjelovanja na stručnoj praksi.

Praksa je namijenjene studentima prve i druge godine diplomskoga studija bez obzira na smjer. Uskoro će se objaviti prvi natječaj za stručnu praksu za ljeto 2015.

FOTO: SURADNJA EFOS-HUP, FOTO: EFOS