LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kampanja FAKSIranje

VIDEO: Objavljeni spotovi o visokom obrazovanju u Hrvatskoj

U sklopu kampanje FAKSIranje Agencija za znanost i visoko obrazovanje objavila je promotivne spotove kojima želi informirate javnost o prijelazu iz srednjoškolskog u sustav visokog obrazovanja.

U sklopu kampanje FAKSIranje Agencija za znanost i visoko obrazovanje objavila je promotivne spotove kojima želi informirate javnost o prijelazu iz srednjoškolskog u sustav visokog obrazovanja.

Sa svojih 10 sveučilišta, 17 veleučilišta, 20 visokih škola i oko 165 tisuća studenata Hrvatska je važan dio europskoga obrazovnog prostora. Što još ova država nudi kao visokoškolska destinacija, pogledajte u videospotu Zašto studirati u Hrvatskoj?, dok englesku inačicu spota možete pogledati na poveznici. Više informacija o samom sustavu visokog obrazovanja, vrstama visokih učilišta, studijskih programa, mogućnostima nastavka školovanja, važnosti akreditacije, potpori studentskom standardu kroz stipendije te korisnim mrežnim izvorima dostupno je u videospotu pod nazivom #tibiraš.

Promotivni spotovi dio su kampanje FAKSIranje, koju je Agencija za znanost i visoko obrazovanje pokrenula tijekom 2018. godine s ciljem povećanja vidljivosti i informiranja budućih studenata i njihovih roditelja, ali i šire javnosti, o prijelazu iz srednjoškolskog u sustav visokog obrazovanja, vrstama visokih učilišta i studijskih programa te važnosti akreditacije i izbora kvalitetnih studijskih programa.

Naime, istraživanja koja je provela Agencija pokazala su kako su mladi u Hrvatskoj nedovoljno informirani o prijelazu iz srednjoškolskog u visokoobrazovni sustav. Važne informacije povezane s tim uglavnom prikupljaju iz neformalnih izvora – primjerice od roditelja, prijatelja i iz medija. Isto tako, nisu u dovoljnoj mjeri informirani o sustavu visokog obrazovanja općenito, osobito o bolonjskim razinama, razlikama između sveučilišnih i stručnih studija itd.

FOTO: PIXABAY