LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Premijer Milanović posjetio Koprivnicu

VIDEO: Država će financirati Sveučilište Sjever

Na sam Dan grada, premijer Milanović posjetio je Koprivnicu. Potvrđeno je da će financiranje Sveučilišta Sjever od 2015. godine preuzeti država.

Na sam Dan grada, premijer Milanović posjetio je Koprivnicu. Potvrđeno je da će financiranje Sveučilišta Sjever od 2015. godine preuzeti država.

Na sam Dan grada (4. studenog), premijer Milanović posjetio je Koprivnicu. Kao počasni gost prisustvovao je svečanoj sjednici Gradskog vijeća. Osim premijera, na sjednici su bili ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, koprivničko-križevački župan Darko Koren, međimurski župan Matija Posavec i umirovljeni general Mladen Markač, navodi pressedan.hr.

Premijer je kazao kako je u državnom interesu poticati visoko obrazovanje. Njegove je riječi potvrdio zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta - Roko Andričević. Naime, financiranje će od 2015. godine preuzeti država. 

Premijer je nakratko nazočio i predavanju na kojem je govorio o medijima u Hrvatskoj te o promjeni kojoj se nada. Ukazao je na loše medijsko stanje u Hrvatskoj. Posebno je istaknuo kvalitetu medija nekih europskih država.

„Prvo sam se pitao što će Koprivnici, gradu s 30-ak tisuća stanovnika - sveučilište. Sada, nakon svega što vidim, pitam se zašto ne?", izjavio je Milanović.

Pressedan prvi donosi video:

Podsjetimo se, Sveučilište Sjever nastalo je spajanjem Veleučilišta u Varaždinu i Medijskog sveučilišta u Koprivnici, a broji oko 3000 studenata.

FOTO: N.H.