LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
eSTUDENT

Velika završnica i proglašenje pobjednika Smartup-a

Završetak eSTUDENT-ovog projekta s pozitivnom pričom o promicanju poduzetničkog duha, ambicioznosti studenata i metodologiji koja osvaja svijet.

Završetak eSTUDENT-ovog projekta s pozitivnom pričom o promicanju poduzetničkog duha, ambicioznosti studenata i metodologiji koja osvaja svijet.

21. svibnja, održana je velika završnica Smartup natjecanja – edukativnog natjecanja u organizaciji udruge eSTUDENT. Ovo je natjecanje u dva mjeseca omogućilo poduzetnim studentima s inovativnim idejama uvid u novu, globalno poznatu Lean StartUp metodologiju poznatog američkog poduzetnika Erica Reisa (Silicon Valley).

Na završnici su se okupili značajni sudionici gospodarske i startup zajednice, od kojih su neki: Zagrebački inkubator poduzetništva, HAMAG-BICRO, Zagrebačka banka, Nestlé, Hrvatska mreža poslovnih anđela, Core Incubator, Infobip, Impact Hub i Projektura. Deset je najboljih timova ovog natjecanja (od preko 30 ukupno prijavljenih) prezentiralo svoje inovativne proizvode i usluge među uvaženim poduzetnicima i investitorima okupljenima u žiriju.

Uz zanimljiv popratni program, pobjednikom natjecanja proglašen je tim Smart Lumies koji je nagrađen novčanom nagradom od 12 000 kuna. Pobjednička poduzetnička ideja odnosi se na inovativne edukativne kocke namijenjene djeci, čija je svrha stjecanje znanja o bojama, zvukovima, zakonima fizike i sl., uz mogućnost praćenja napretka djeteta pomoću aplikacije.

Drugoplasirani tim naziva Include razvio je prototip pametne klupe koja kroz hotspot područje i mogućnost punjenja omogućava rad na otvorenom, dok je trećeplasirani tim MyBeeLine ponudio softversko rješenje za podizanje poslovanja pčelara na viši nivo kroz mogućnost nadzora i donošenje boljih odluka. Drugoplasirani i trećeplasirani nagrađeni su novčanim nagradama od 9 000, odnosno 6 000 kuna, a svi timovi planiraju osvojene novčane nagrade iskoristiti za daljnji razvoj i realizaciju svojih ideja.

Natjecatelji su ponudili prototipove inovativnih proizvoda i, s obzirom na njihov veliki tržišni potencijal, očekujemo njihovu skorašnju  pojavu i na tržištu. Upravo u tom kontekstu, predstavnici gospodarske i startup zajednice istaknuli su važnost ovog projekta u poticanju poduzetničkog načina razmišljanja u studentskoj populaciji, kao i razvoj poduzetništva i gospodarstva u cjelini.

 
 
 
FOTO: ESTUDENT