LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Odluka Senata Sveučilišta u Zagrebu

Velika vijest s Hrvatskih studija: prihvaćen dvopredmetni diplomski studij Hrvatskog latiniteta

Studenti s oduševljenjem reagiraju na dobivenu mogućnost studiranja dvopredmetnog diplomskog studija Hrvatskog latiniteta.

Studenti s oduševljenjem reagiraju na dobivenu mogućnost studiranja dvopredmetnog diplomskog studija Hrvatskog latiniteta.

Hrvatski studiji donose veliku vijest svojim studentima, točnije studentima diplomskih dvopredmetnih studija. Naime, Senat Sveučilišta u Zagrebu, uz već prihvaćene dvopredmetne studije kroatologije i filozofije, sada omogućava studentima i diplomski dvopredmetni studij Hrvatskog latiniteta.

Iz Studentskog zbora Hrvatskih studija javljaju kako je sljedeći korak koji očekuju prihvaćanje dvopredmetne komunikologije i povijesti.

Ova vijest ugodno je iznenadila i obradovala studente Hrvatskih studija.

Ja sam s Odsjeka za psihologiju i mi smo diplomski studij oduvijek mogli upisati nastavno na završeni preddiplomski studij i to mi je sasvim logično. Za dvopredmetne smjerove ni nije imalo smisla da osoba upiše dvopredmetni smjer na početku studija (na preddiplomskoj razini) pa se prisilno mora odreći jednoga od studija prilikom upisa diplomske razine studija. To mi nekako nije imalo smisla! Tako da mislim da je ovo odličan pomak kao i svaki napredak u znanosti, pa tako i produbljena i drukčija perspektiva u društvenim znanostima trebaju biti pozdravljeni kao napredak. – kazao je Daniel Milošević.

– Super je što se studentima pruža mogućnost da se dodatno obrazuju u području koje ih zanima, makar to bio hrvatski latinitet koji mnogi danas smatraju irelevantnim zbog velikog fokusa na prirodnjačke fakultete. Rekla bih da je to svakako prednost Hrvatskih studija jer nastoje zadržati i educirati druge o kulturi i jeziku koji je nekad bio hrvatska stvarnost. – rekla nam je brucošica Lara Šamec.

– Kao studentica dvopredmetnog studija kroatologije i povijesti ne mogu opisati koliko me ovakvi pomaci u vezi s nastavkom mojeg školovanja vesele. Nadam se kako će se do mog dolaska na diplomski plan i program održavanja svih dvopredmetnih kombinacija usavršiti. Nisam upoznata da li je ta mogućnost pristupna na ostalim studijima, ali smatram kako su Hrvatski studiji definitivno u prednosti zbog toga što se može vidjeti kako se ulažu napori u što bolje obrazovanje svojih studenata i gdje se neprestano radi na poboljšanju studentskih prava. – kazala je Korina Grbeša.

FOTO: FB/ HRVATSKI STUDIJI