LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Iskustvo zlata vrijedi

Večernji i Poslovni dnevnik olakšavaju zapošljavanje studentima s invaliditetom

– Do sada je kroz projekt  omogućena radna praksa za ukupno više od 60 studenata s invalidnošću te studenata slabijega materijalnog statusa. Ponosno ističemo da je nekoliko studenata nakon odrađene prakse dobilo i stalan posao u istoj tvrtki – tvrde inicijatori projekta.

– Do sada je kroz projekt  omogućena radna praksa za ukupno više od 60 studenata s invalidnošću te studenata slabijega materijalnog statusa. Ponosno ističemo da je nekoliko studenata nakon odrađene prakse dobilo i stalan posao u istoj tvrtki – tvrde inicijatori projekta.

U petom izdanju društveno odgovornog projekta Iskustvo zlata vrijedi Poslovni dnevnik i Večernji list spajaju partnere poslodavce sa studentima slabijega materijalnog statusa i sa studentima s invalidnošću, s ciljem omogućavanja prakse kod partnera poslodavaca, koja će im omogućiti lakše zapošljavanje u budućnosti.

U natječaju Iskustvo zlata vrijedi 2017 mogu sudjelovati studenti u dobi od 18 do 25 godina, a prijaviti se mogu ispunjavanjem prijavnice najkasnije do 16. lipnja 2017. Uz osobne podatke, prijavna dokumentacija mora sadržavati: motivacijsko pismo, životopis i dokaz o invalidnosti ili socijalnoj ugroženosti.

Projektom Iskustvo zlata vrijedi proširuje se svijest u poslovnoj i široj zajednici te se problematizira pitanje zapošljavanja onih koji do posla zbog osobnih razloga i u trenutačnoj gospodarskoj situaciji ne mogu doći lako. Inicijator projekta 2013. godine bio je Poslovni dnevnik, a nakon četiri godine uspješna održavanja, projekt će se 2017. godine pratiti i na platformi Večernjeg lista.

– Do sada je kroz projekt  omogućena radna praksa za ukupno više od 60 studenata s invalidnošću te studenata slabijega materijalnog statusa. Ponosno ističemo da je nekoliko studenata nakon odrađene prakse dobilo i stalan posao u istoj tvrtki – tvrde inicijatori projekta.

Studentska praksa osigurava se određenom broju studenata, ovisno o broju uključenih partnerskih tvrtki. Svaka partnerska tvrtka može osigurati praksu za jednog studenta u trajanju minimalno jedan mjesec. Ovisno o potrebama i mogućnostima, jedna partnerska tvrtka može osigurati praksu za dva studenta ili više njih te u trajanju dužem od mjesec dana. Vrijeme obavljanja prakse dogovorno utvrđuju student i partner poslodavac, a praksa mora biti odrađena do kraja 2017. godine

Poslovni dnevnik i Večernji list i ove godine žele svima kojima život nije pružio jednaku startnu poziciju pomoći da se lakše uključe na tržište rada te jednog dana ravnopravno sudjeluju u tržišnoj utakmici. Više informacija o projektu možete pronaći na službenoj stranici.