Debatni klub EFZG i Hrvatska udruga mladih

Uspješno održana druga Govornička škola

Govornička škola 2016.

Sudionici su stekli znanja o neverbalnoj komunikaciji, prezentacijskim vještinama, naučili su kako biti uvjerljivi pred publikom te kako steći samopouzdanje, učili su kako osnažiti glas pomoću vježbi za glas i izgovor. Također, slušali su predavanje o tome kako biti motivirajući lider.

Druga po redu Govornička škola održana je od 28. do 30. listopada 2016. godine u Crikvenici. Govorničku školu već drugu godinu zaredom organiziraju Debatni klub EFZG i Hrvatska udruga mladih (HUM) u suradnji sa Studentskim zborom Ekonomskog fakulteta u Rijeci.

Govorničku školu pohađalo je 80 studenata sa zagrebačkog i riječkog sveučilišta, što je značajan porast u odnosu na prošlogodišnju Govorničku školu, koju je polazilo 30 studenata zagrebačkog sveučilišta.

Sudionici su tijekom tri dana imali priliku slušati predavanja vodećih domaćih stručnjaka komunikologa te steći praktična i teorijska znanja o komunikaciji, govorništvu i javnom nastupu. Stekli su znanja o neverbalnoj komunikaciji, prezentacijskim vještinama, naučili su kako biti uvjerljivi pred publikom te kako steći samopouzdanje, učili su kako osnažiti glas pomoću vježbi za glas i izgovor. Također, slušali su predavanje o tome kako biti motivirajući lider te još mnogo toga. Pod stručnim vodstvom voditelja programa Govorničke škole, Kristijana Sedaka, magistra komunikologije, predavanja su držali: Ksenija Mezga, stručnjakinja za odnose s javnošću; Ana Ramljak, novinarka; Lucija Mihaljević, ekonomska antropologinja i doktorica znanosti; Marko Pavić, doktorand na poslijediplomskom studiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te Jakov Bilić, magistar glume.

Osim teorijskog i praktičnog dijela, navečer su se održala tematska druženja s ciljem dodatnog upoznavanja i umrežavanja studenata s različitih fakulteta zagrebačkog i riječkog sveučilišta. Svi su sudionici bili smješteni u hotelu Vila Ružica, gdje se održavala škola.

Nakon završene trodnevne edukacije, svaki je sudionik dobio certifikat o polaženju škole koji može priložiti u svoj životopis.

Želja je organizatora da Govornička škola i idućih godina okupi proaktivne studente koji žele steći nova znanja i vještine iz komunikacije, govorništva i javnog nastupa te pritom steći nova poznanstva.

Komentari na članak

Vezani članci

Govornička škola 2015., Debatni klub EFZG

U organizaciji Debatnog kluba EFZG-a

Govornička škola u Crikvenici za sve studente Sveučilišta u Zagrebu

Govorničku školu pohađat će 30 studenata koji će tijekom tri dana slušati predavanja vodećih domaćih stručnjaka iz područja komunikologije te steći praktična i teorijska znanja o komunikaciji, govorništvu i javnom nastupu.

Uhvatite za riječ Sheena Ayukawu

Ciklus predavanja na Ekonomskom fakultetu

Uhvati za riječ Sheena Ayukawu, uspješna Japanca s hrvatskom adresom

Ciklus "Uhvati me za riječ" nastavlja s predavanjem uspješna japanskog poduzetnika. Sheen Ayukawa gostovat će na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu 12. svibnja u 18 sati.

Govornička škola 2018.

Edukacija za studente

Govornička škola 2018. – da impresioniraš javnim nastupom!

Kako se komunikacijskim vještinama kroz formalno obrazovanje ne pridaje dovoljno pozornosti, Govornička škola izvrsna je prilika za sve koji žele naučiti više o govorništvu i kvalitetnoj komunikaciji na svim razinama.

Humanitarna akcija za nezbrinutu djecu i mlade "Sharing is caring"

Daruj malo, činiš puno

Humanitarna akcija "Sharing is caring"

Svi koji žele uveseliti nekoga za božićne blagdane pozvani su da se priključe humanitarnoj akciji "Sharing is caring". Do kraja tjedna prikuplja se odjeća, kozmetika i razne potrepštine za domove za nezbrinutu djecu.

College2Bussines 2017 akreditacije

Živjeti i uspjeti u Hrvatskoj

College2Business konferencija krajem svibnja u Zagrebu

Umjesto odgovora na pitanje kako dobiti vizu, dobit ćete odgovor na pitanje kako dobiti posao u Hrvatskoj. Posla uvijek ima za one koji žele raditi.