Debatni klub EFZG i Hrvatska udruga mladih

Uspješno održana druga Govornička škola

Govornička škola 2016.

Sudionici su stekli znanja o neverbalnoj komunikaciji, prezentacijskim vještinama, naučili su kako biti uvjerljivi pred publikom te kako steći samopouzdanje, učili su kako osnažiti glas pomoću vježbi za glas i izgovor. Također, slušali su predavanje o tome kako biti motivirajući lider.

Druga po redu Govornička škola održana je od 28. do 30. listopada 2016. godine u Crikvenici. Govorničku školu već drugu godinu zaredom organiziraju Debatni klub EFZG i Hrvatska udruga mladih (HUM) u suradnji sa Studentskim zborom Ekonomskog fakulteta u Rijeci.

Govorničku školu pohađalo je 80 studenata sa zagrebačkog i riječkog sveučilišta, što je značajan porast u odnosu na prošlogodišnju Govorničku školu, koju je polazilo 30 studenata zagrebačkog sveučilišta.

Sudionici su tijekom tri dana imali priliku slušati predavanja vodećih domaćih stručnjaka komunikologa te steći praktična i teorijska znanja o komunikaciji, govorništvu i javnom nastupu. Stekli su znanja o neverbalnoj komunikaciji, prezentacijskim vještinama, naučili su kako biti uvjerljivi pred publikom te kako steći samopouzdanje, učili su kako osnažiti glas pomoću vježbi za glas i izgovor. Također, slušali su predavanje o tome kako biti motivirajući lider te još mnogo toga. Pod stručnim vodstvom voditelja programa Govorničke škole, Kristijana Sedaka, magistra komunikologije, predavanja su držali: Ksenija Mezga, stručnjakinja za odnose s javnošću; Ana Ramljak, novinarka; Lucija Mihaljević, ekonomska antropologinja i doktorica znanosti; Marko Pavić, doktorand na poslijediplomskom studiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te Jakov Bilić, magistar glume.

Osim teorijskog i praktičnog dijela, navečer su se održala tematska druženja s ciljem dodatnog upoznavanja i umrežavanja studenata s različitih fakulteta zagrebačkog i riječkog sveučilišta. Svi su sudionici bili smješteni u hotelu Vila Ružica, gdje se održavala škola.

Nakon završene trodnevne edukacije, svaki je sudionik dobio certifikat o polaženju škole koji može priložiti u svoj životopis.

Želja je organizatora da Govornička škola i idućih godina okupi proaktivne studente koji žele steći nova znanja i vještine iz komunikacije, govorništva i javnog nastupa te pritom steći nova poznanstva.

Komentari na članak

Vezani članci

Cover Govornička škola 2017

Trodnevna edukacija

Ambasadori Govorničke škole 2017. otkrivaju zašto je ona investicija u karijeru

– Naučila sam da je uspjeh stvar pojedinca. Dobra priprema nosi još bolje rezultate. – istaknula je Nika Levak, ambasadorica ovogodišnjeg izdanja Govorničke škole.

Uhvatite za riječ Sheena Ayukawu

Ciklus predavanja na Ekonomskom fakultetu

Uhvati za riječ Sheena Ayukawu, uspješna Japanca s hrvatskom adresom

Ciklus "Uhvati me za riječ" nastavlja s predavanjem uspješna japanskog poduzetnika. Sheen Ayukawa gostovat će na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu 12. svibnja u 18 sati.

Bosanci

Ljetne radosti

VIDEO: Kada Bosanci bacaju frizbi...

Dva mladića su na crikveničkom Crnom molu demonstrirala inovativnu tehniku bacanja frizbija.

Održana Govornička škola 2018

Edukacija u Crikvenici

Još je moguće prijaviti se za Govorničku školu 2019.

Još se zaprimaju prijave za trodnevnu edukaciju, u organizaciji Debatnog kluba EFZG-a, koja će svoje peto izdanje doživjeti od 4. do 6. listopada u Crikvenici.

Facial expression

Neverbalna komunikacija

Popis zanimljivih pokreta koji su dokaz nevjerojatne psihičke sličnosti svakog čovjeka

Želite li impresionirati osobu koja vam se sviđa, pokušajte se riješiti nesigurnosti i uspravite se. Tako se automatski uvlači trbuh i smanjuju podočnjaci. Budite svoji jer se svaka vaša „mala laž" može otkriti preko vaših izraza lica ili gesti.