LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Umjetnička akademija i Sveučilište u Splitu spremni na novi poduhvat

Uskoro Studij za klapsko pjevanje na splitskom sveučilištu

Radi se o poslijediplomskom specijalističkom studiju, a ako sve bude prema planu, bit će pokrenut kroz 6 mjeseci do godinu dana.

Radi se o poslijediplomskom specijalističkom studiju, a ako sve bude prema planu, bit će pokrenut kroz 6 mjeseci do godinu dana.

 Sveučilište u Splitu odlučilo se napraviti iskorak u novom pravcu te na listu svojih već postojećih studijskih programa dodati jedan poseban -  studij za klapsko pjevanje. Vijest je naišla na odobravanje, a prema riječima rektora Sveučilišta, Šimuna Anđelinovića, tek je logični slijed razvoja događaja s obzirom na već postojeći doktorski studij etnomuzikologije. 

Prvi koraci za otvaranje studija su napravljeni, a potpisan je i sporazum. Radit će se o poslijediplomskom specijalističkom studiju, a ako sve bude prema planu bit će pokrenut kroz 6 mjeseci do godinu dana.

Rektor naglašava kako se radi i o promicanju kulture Dalmacije i grada Splita pa je siguran da će studij privući i zaljubljenike u klapsku pjesmu izvan dalmatinskih okvira. Upravo zato, smatra Anđelinović, studij će imati dvojaku funkciju: pjevačkog usavršavanja i širenja hvalevrijedne tradicije a capella pjevanja.  

FOTO: SLOBODNADALMACIJA.HR /KLAPA CAMBI