Središnji Ured za međunarodnu suradnju

Uskoro Dan dobrodošlice za sve strane studente

Studenti, stol, ekipa

Središnji Ured za međunarodnu suradnju 22. veljače održava Dan dobrodošlice za studente koji dolaze iz stranih država. Program će se održati u Velikoj dvorani Arhitektonskoga, Geodetskoga i Građevinskoga fakulteta

Petak, 22. veljače 2019, rezerviran je za Dan dobrodošlice za strane studente koji u Zagreb dolaze iz zemalja Europske unije, ali i iz izvan EU. Welcome Day započet će u 14 sati, a namijenjen je studentima koji dolaze na razmjenu u ljetnom semestru akademske godine 2018/2019. uglavnom u sklopu Erasmus+ programa.

Iako se studenti relativno brzo uspiju snaći po Zagrebu, svaki je početak težak, pa će im zasigurno bilo kakva pomoć i uputa dobro doći. Za to će se, uz organizatora Ured za međunarodnu suradnju, pobrinuti, između ostalih, i hrvatski studenti iz Erasmus Student Networka Zagreb čiji rad sufinancira spomenuti ured, a koji će održati prezentaciju za strane studente o studiranju i studentskome životu u Zagrebu te će ih upoznati s aktivnostima koje će za njih organizirati tijekom semestra poput izleta, posjeta kulturnim događanjima, društveno korisnog rada, zajedničkih druženja, učenja hrvatskog i stranih jezika i slično.

Program će se održati u Velikoj dvorani Arhitektonskoga, Geodetskoga i Građevinskoga fakulteta na adresi Fra Andrije Kačića Miošića 26 te će završiti zajedničkim druženjem uz domjenak i poklone za studente. Predviđen je i cijeli Tjedan dobrodošlice za strane studente o čemu više možete pronaći na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Obilježen 10. Dan međunarodne suradnje

10. izdanje manifestacije

FOI proslavio jubilarni Dan međunarodne suradnje

Preko 150 sudionika okupilo se na Fakultetu organizacije i informatike kako bi obilježilo jubilarni Dan međunarodne suradnje. Izdanje je označilo rezime svega napravljenog u posljednjih deset godina.

studenti na okupu

Spajanje lokalnih studenata s Erasmusovcima

U nastavku ESN Citizen Festa put oko svijeta, turnir u graničaru i koncert

U srijedu je započeo prvi ESN Citizen Fest, ali svi se zainteresirani studenti još stignu priključiti. Očekuje ih put oko svijeta u 15 minuta, turnir u graničaru, ali i koncert benda sastavljenog od članova ESN-a i lokalnih studenata.

Sveučilište u Dubrovniku

Studentska mobilnost

Rekordan broj studenata na razmjeni na Sveučilištu u Dubrovniku; organiziran Orijentacijski tjedan

Čak 67 studenata iz 17 zemalja diljem svijeta započet će akademsku godinu na Sveučilištu u Dubrovniku, od čega će ih najviše studirati na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju. A sve o studiranju na njemu saznat će tijekom Orijentacijskog tjedna.

Tjedan dobrodošlice, ESN Zadar

Tjedan dobrodošlice

ESN Zadar dočekao skoro 80 međunarodnih studenata

– Cilj tjedna dobrodošlice je, pomoću različitih kulturnih i društvenih događaja, pomoći međunarodnim studentima pri upoznavanju grada te im olakšati prve dane boravka u novoj sredini. – rekla je Josipa Friščić.

Volontiranje 2

Regrutacija volontera

I zagrebački ogranak ESN-a prima nove članove u svojih 6 timova

Do 7. rujna zaprimaju se prijave za volontiranje u jednom od 6 timova zagrebačkog ogranka ESN-a. Ako niste sigurni trebate li se prijaviti, ne propustite infoprezentaciju 3. rujna.