Središnji Ured za međunarodnu suradnju

Uskoro Dan dobrodošlice za sve strane studente

Studenti, stol, ekipa

Središnji Ured za međunarodnu suradnju 22. veljače održava Dan dobrodošlice za studente koji dolaze iz stranih država. Program će se održati u Velikoj dvorani Arhitektonskoga, Geodetskoga i Građevinskoga fakulteta

Petak, 22. veljače 2019, rezerviran je za Dan dobrodošlice za strane studente koji u Zagreb dolaze iz zemalja Europske unije, ali i iz izvan EU. Welcome Day započet će u 14 sati, a namijenjen je studentima koji dolaze na razmjenu u ljetnom semestru akademske godine 2018/2019. uglavnom u sklopu Erasmus+ programa.

Iako se studenti relativno brzo uspiju snaći po Zagrebu, svaki je početak težak, pa će im zasigurno bilo kakva pomoć i uputa dobro doći. Za to će se, uz organizatora Ured za međunarodnu suradnju, pobrinuti, između ostalih, i hrvatski studenti iz Erasmus Student Networka Zagreb čiji rad sufinancira spomenuti ured, a koji će održati prezentaciju za strane studente o studiranju i studentskome životu u Zagrebu te će ih upoznati s aktivnostima koje će za njih organizirati tijekom semestra poput izleta, posjeta kulturnim događanjima, društveno korisnog rada, zajedničkih druženja, učenja hrvatskog i stranih jezika i slično.

Program će se održati u Velikoj dvorani Arhitektonskoga, Geodetskoga i Građevinskoga fakulteta na adresi Fra Andrije Kačića Miošića 26 te će završiti zajedničkim druženjem uz domjenak i poklone za studente. Predviđen je i cijeli Tjedan dobrodošlice za strane studente o čemu više možete pronaći na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/innovation-business-information-561388/

Predstavljanje projekata

Erasmus+ mobilnost tema je ovogodišnjeg Sveučilišnog dana međunarodne suradnje

Sveučilišni dan međunarodne suradnje održat će se 14. prosinca u prostorima Sveučilišta u Zagrebu. Na tradicionalnoj će manifestaciji uz aktivnosti Središnjeg ureda za međunarodnu suradnju primarno biti predstavljeni Erasmus+ projekti mobilnosti.

Hrvatska delegacija na AGM-u u Berlinu

Nagrada za najbolju ESN državu

Erasmus studentska mreža Hrvatska proglašena najboljom u Europi

S Godišnje generalne skupštine ESN-a, hrvatska se delegacija vraća s tri nagrade: ESN Split i ESN Zagreb osvojili su nagradu za MEekend, ESN Zadar osvojio je nagradu za glazbeni video na znakovnom jeziku dok je ESN Hrvatska osvojila nagradu za najbolju ESN državu.

Studentica

Dvodnevna konferencija za mlade

ESN Zagreb oblikuje poduzetničke sposobnosti studenata

Dvodnevna konferencija o poduzetništvu mladih „Employ your Skills" naglasak stavlja na profesionalizaciju vještina i usmjeravanje budućnosti još u studentskoj i mladenačkoj dobi.

Volonteri

Regrutacija

ESN Zagreb prima nove entuzijastične članove

– ESN mi je pružio toliko prilika za vlastiti razvoj i učenje. – rekla je Petra Kerep, novoizabrana predsjednica.

Orijentacijski tjedan u Dubrovniku 2017.

Studiranje u inozemstvu

53 strana studenta u zimskom semestru na Sveučilištu u Dubrovniku

Sveučilište u Dubrovniku bilježi stalan porast broja stranih studenata otkad je ušlo u Erasmus program 2008. godine. I ovog je puta pripremljen Orijentacijski tjedan za brojku od 53 inozemna gosta.