Diskusija u Klubu Zona

Ured Europskog parlamenta potiče izlaznost splitskih studenata i srednjoškolaca na izbore

EU zastava

Predavanjem namijenjenim splitskim mladima i razmjenom ideja pokušat će se odgovoriti na pitanja kako i zašto povećati izlaznost ove dobne skupine na izbore 26. svibnja 2019.

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj ovog utorka, 4. prosinca, u 12 sati u Klubu Zona organizira diskusiju o izlaznosti mladih na izbore za Europski parlament. Namjera je kratkim predavanjem za srednjoškolce i studente te razmjenom ideja pronaći odgovore na pitanja kako i zašto povećati izlaznost.

– Kako bi se osvijestilo mlade da imaju moć promijeniti društvenu situaciju, i to upravo na izborima za Europski parlament 26. svibnja 2019. godine, na razini Europske unije aktualan je projekt ovajputglasam.eu. Projekt kroz kampanju i online platformu prvenstveno mladima pruža priliku da doprinesu informiranju šireg građanstva o nadolazećim izborima i važnosti članstva Hrvatske u EU. – objašnjava Marko Boko iz Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

Istaknuo je da mladi rijetko izlaze na izbore, ali da imaju pozitivno mišljenje o Europskoj uniji te se angažiraju oko različitih europskih tema o važnosti za mlade.

Komentari na članak

Vezani članci

Informiranje - pravo mladih

SIK-ov okrugli stol

Detektiramo ključne probleme mladih u Hrvatskoj danas

Saznajte sve o ključnim problemima i potrebama mladih u Hrvatskoj! Kakva je njihova perspektiva danas, što se može učiniti i što se čini da se poboljša njihov položaj? Dotaknut ćemo se, k tome, tema kao što su nezaposlenost, odlazak mladih iz Hrvatske, uloga aktivizma, stanje na sveučilištima i brojnih drugih.

Europa

Znanje, iskustvo i sposobnost

Plaćeno stažiranje u vodećim europskim institucijama? Zašto ne!

„Jedinu pravu sigurnost u današnjem svijetu čovjeku mogu pružiti znanje, iskustvo i sposobnost”, Henry Ford.

https://pixabay.com/en/student-professor-uni-books-study-2052868/

Međunarodni dan prijateljstva

Organizacije se udružile kako bi povećale zaposlenost mladih

Šest organizacija iz Hrvatske uz podršku Fondova Kraljevine Norveške i Europskog gospodarskog prostora zajedno rade na projektima koji su usmjereni na zapošljavanje mladih u Hrvatskoj i Europi.

Stopa PDV-a u zemljama EU

VISOKA STOPA PDV-A

HRVATSKA IMA DRUGI NAJVEĆI PDV U ZEMLJAMA EU

Novi podaci ukazuju da je na samom vrhu ljestvice Mađarska sa stopom PDV-a od 27%, a za petama joj je Hrvatska sa stopom od 25%. Istu stopu kao Hrvatska imaju Švedska i Danska.

Splitska riva

Sučeljavanje u Klubu mladih Split

Kandidati za splitskog gradonačelnika progovaraju o programima za mlade

Klub mladih Split organizira sučeljavanje kandidatkinja i kandidata za splitskog gradonačelnika. Održat će se u utorak, 21. ožujka u 19 sati.