LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Aplikacija koja olakšava studiranje

UniPepper rješava problem pronalaska kvalitetnih materijala za učenje

Radi se o kombinaciji društvene mreže i platforme za učenje s elementima gemifikacije. Studentima omogućava komunikaciju, kreiranje, dijeljenje, ocjenjivanje i korištenje sadržaja (materijala za učenje, oglasa, informacija i slično).

Radi se o kombinaciji društvene mreže i platforme za učenje s elementima gemifikacije. Studentima omogućava komunikaciju, kreiranje, dijeljenje, ocjenjivanje i korištenje sadržaja (materijala za učenje, oglasa, informacija i slično).

UniPepper aplikacija je koja omogućava komunikaciju i razmjenu korisnih materijala za učenje među studentima istih fakulteta. Cilj aplikacije jest olakšati polaganje ispita i samo studiranje.

Registrirati se mogu samo studenti i to sa svojom akademskom e-mail adresom. Na temelju nje automatski su pridruženi grupi svoga fakulteta. Osim fakultetskih, postoje još i grupe tipa smjer, godina i kolegij. Preko navedenih grupa studenti mogu komunicirati, (anonimno) ocjenjivati te spremiti objavljene materijale.

Ideja aplikacije maksimalno je pojednostaviti proces dolaska do:

  • korisnih informacija (primjeri kako seminar ili projekt trebaju izgledati, koje gradivo ulazi u kolokvij, je li išao popis na predavanju i sl.),
  • kvalitetnih materijala za učenje (skripte, prezentacije itd.),
  • iskustava prijašnjih generacija (je li kolegij koristan ili lagan, kako izgleda ispit i sl.) te
  • studentskih oglasa (prodaja knjiga, traženje cimera itd.).

Uz kolegijalnost, motivi za dijeljenje sadržaja su zarada bodova te dobivanje povratne informacije o točnosti, odnosno kvaliteti objavljenog.

Zarađeni bodovi troše se korištenjem platforme, tako da cilj nije sakupiti najviše bodove. Cilj je da se kroz korištenje platforme i trošenje zarađenih bodova kreiraju korisni sadržaji. Koji su studenti bili najkolegijalniji i dali najveći doprinos, može se vidjeti po njihovom rangu (levelu).

UniPepper je lansiran 15.1.2015. Podržani su svi fakulteti u Hrvatskoj, tako da se svaki student može registrirati i početi graditi uniPepper zajednicu svoga fakulteta.

Za više informacija posjetite službenu stranicu.

Ako se želite registrirati, možete to učiniti preko sljedećeg linka i zaraditi 28 bonus bodova.

Napomena: Promo kod iz prethodnog linka vrijedi do 28. 2. 2015.

FOTO: STUDENTSKI.HR