LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
FonET 2015 – edukacijski trening za nefonetičare

Unaprijedite svoje govorničke vještine u samo dva dana!

Za sve brbljavce, nastavnike, izlagače, roditelje, voditelje, glumce i sve ostale koji vole govoriti i slušati, Klub studenata fonetike Eufonija, drugu godinu zaredom, organizira FonET – besplatni edukacijski trening za nefonetičare.

Za sve brbljavce, nastavnike, izlagače, roditelje, voditelje, glumce i sve ostale koji vole govoriti i slušati, Klub studenata fonetike Eufonija, drugu godinu zaredom, organizira FonET – besplatni edukacijski trening za nefonetičare.

FonET je jedinstveni projekt Kluba studenta fonetike Eufonija organiziran uz potporu Odsjeka za fonetiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Zagrebu i ostalih prijatelja, suradnika i sponzora.

Namijenjen je studentima Sveučilišta u Zagrebu, posebno onima koji će se ubuduće baviti govorenjem (nastavnici, pravnici, menadžeri, glumci, novinari…) i koji su sad već dio PR i komunikacijskih timova u raznim studentskim udrugama.

Svrha projekta je polaznicima edukacije prenijeti osnove iz područja fonetike, a njih će moći primijeniti, kako u svakodnevnom životu, tako i u svom daljnjem radu. Tijekom prvog dana, sudionici će upoznati osnove nekoliko područja fonetike: akustičke, artikulacijske i psihoakustičke fonetike, anatomije sluha i razvoja govora, prezentacijskih vještina, transkripcije i retorike.

Drugi dan osmišljen je kao praktična primjena tih znanja: slobodnim odabirom ponuđenih radionica sudionici analiziraju posebne pojave i primjenjuju naučeno na vlastite vještine, primjerice, javnog govora i argumentacije, neverbalne komunikacije, govora u medijima ili pripreme za razgovor za posao.

Svi će polaznici sudjelovati u vježbama za glas i izgovor koje pomažu pripremljenosti nastupa, ugodnijem glasu te smanjenju treme. Svakom će se polazniku izraditi njegov fonetski status – protokol po kojem se govorne profesionalce procjenjuje za rad na elektroničkim medijima. Ocjene su od 1 do 5, a svaki voditelj Dnevnika na HRT-u mora imati barem dobru (3) ocjenu!

O važnosti očuvanja glasa Studentski.hr objavio je članak. Dio tema predstavit će studenti fonetike, a dio profesori s Odsjeka i pozvani predavači. Ovaj trening rezultat je nastojanja da se fonetika kao znanost i struka promovira među većim brojem studenata. Za više informacija možete posjetiti Klub na Odsjeku za fonetiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu, kao i poslati e-mail na ksf.eufonija@ffzg.hr.

Na ovaj trening možete se prijaviti na stranici Kluba do 3. svibnja, a događaj se može pronaći i na Facebooku.

FOTO: KLUB STUDENATA FONETIKE EUFONIJA