LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj Europske komisije

Uključite se u natječaj Europske komisije: napišite esej i osvojite putovanje

U eseju od 1000 riječi odgovorite na jedno od zadanih pitanja i zaslužite trodnevni studijski posjet Bruxellesu!

U eseju od 1000 riječi odgovorite na jedno od zadanih pitanja i zaslužite trodnevni studijski posjet Bruxellesu!

Europska komisija je, u sklopu kampanje za proširenje EU - "Tako slične. Tako različite. Tako europske.", otvorila nagradni natječaj u pisanju eseja.

Natječaj će biti otvoren do 27. veljače 2015., a u njemu mogu sudjelovati svi mladi u dobi između 18 i 25 godina koji su građani neke od 28 zemalja članica EU.

Po svakoj državi, nacionalni žiriji će odabrati po jednog pobjednika koji će biti nagrađen trodnevnim studijskim putovanjem u Bruxelles, a pobjednički će esej biti objavljen u tiskanom izdanju medijskog partnera projekta te će isti biti ponuđen za objavu vodećim europskim medijima.

Mladi iz cijele Europe pozvani su da u eseju od maksimalno 1000 riječi podijele svoja stajališta odgovorom na jedno ili oba pitanja vezana uz proširenje Europske unije: 

1. Kakva su vaša iskustva u proširenoj Europskoj uniji?

2. Kako se proširena Europska unija može suočiti s izazovima budućnosti?

Europski povjerenik za europsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannes Hahn rekao je: 

„Naša politika proširenja temelj je europskog mirovnog projekta. Pomažući našim prijateljima da uvide vlastite europske težnje, stvaramo zajedničku stabilnost i blagostanje diljem Unije. Uvjeren sam da će ovaj natječaj u pisanju rezultirati uzbudljivim i kreativnim radovima te nadahnuti novu generaciju mladih Europljana koji će suradnjom u budućnosti izgraditi naš zajednički dom”,

Da biste saznali više o natječaju u pisanju eseja i o tome kako sudjelovati, posjetite web-stranicu

FOTO: EK