Ciklus predavanja

Uhvatite za riječ inspirativnu Blanku Vlašić!

Blanka Vlašić, Debatni klub EFZG

O svojoj karijeri prepunoj uspjeha, ali i ozljedama koje su sastavni dio svakog sporta, ovog će četvrtka na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu govoriti Blanka Vlašić koju pravim uzorom čine karizma i optimizam.

Nakon uspješnih predavanja Ane Bučević i Tome Ricova, slijedi treće predavanje treće sezone projekta Uhvati me za riječ na kojem će gostovati Blanka Vlašić. Najbolja hrvatska skakačica uvis i dvostruka svjetska prvakinja prava je inspiracija u svakom smislu. 

S obzirom na to da se sportom bavi otkako je prohodala, ne čude njena predanost i upornost koje ju prate kroz cijelu karijeru. Njezin talent i odlične fizičke predispozicije prepoznao je njen otac Joško, i sam uspješan atletičar. Da ide u pravom smjeru bilo je vidljivo sa 16 godina kada je počela ostvarivati zapažene rezultate, a već sa 17 godina nastupila je na svojim prvim Olimpijskim igrama u Australiji. Nakon toga počela su osvojena prvenstva, na otvorenom i u dvorani, olimpijske medalje i rekordi.

Jedan je od najvećih trenutaka njene karijere obaranje osobnog rekorda s preskočenih 208 cm na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu 2009. godine, što je ujedno i drugi najbolji rezultat svih vremena. Iako je njena sportska karijera puna uspjeha, veliki dio zauzimaju i ozljede koje su sastavni dio svakog sporta. Bez obzira na to, uvijek se trudila vratiti na najvišu razinu i ponovo pobjeđivati. Upravo zato ne čudi da je 2010. godine proglašena najboljom atletičarkom Europe i svijeta te najboljom sportašicom Europe i svijeta.

Blankina karizma i optimizam ono su što je čine pravim uzorom i primjerom, ali i inspiracijom za sve koji se susreću s preprekama i pokušavaju biti najbolji u onome čime se bave. Predavanje će se održati u četvrtak, 5. travnja, na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje ćete imati priliku poslušati inspirativnu priču o uspjehu, karijeri i životnom putu Blanke Vlašić. Ulaz je besplatan.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/background-bokeh-light-circle-2709638/

Motivacijska predavanja ususret „Vizionaru”

„Kreativci se ne kriju u diplomama, nego u vama”

S motivacijskim predavanjem diplomiranog strojara koji nikad nije radio u struci, vlasnika restorana koji nema ni dana ugostiteljske škole i kreativnog direktora koji većinu dana posvećuje novim idejama započet će motivacijska predavanja ususret „Vizionaru” koji okuplja ambiciozne studente.

Konferencija književnosti

Studenti komparativne književnosti

Prijavite se na studentsku konferenciju ''Perspektive suvremene komparatistike: sociologija književnosti''

Konferencija će otvoriti pitanja kulturnih pristupa književnosti, prijavite se i/ili sudjelujte!

 Arheološki muzej Zagreb – zgrada

Izložba „Anamneza – povijest bolesti u antičkom svijetu“

Egipatske mumije nakratko oživjele u zagrebačkom Arheološkom muzeju

Većina je bolesti koje su zahvaćale Egipćane 2000 godina prije Krista prisutna i danas, a odgovor se krije u našem genetskom kodu.

Alfred Joseph Hitchcock

Narodni muzej Zadar

Godišnjica Hitchcockova posjeta Zadru

Predavanje će održati studenti treće godine Odjela za povijest umjetnosti sa Sveučilišta u Zadru.

Susan Credle

Predavanje u Rovinju

Jedna od najmoćnijih žena marketinške industrije, Susan Credle, na Danima komunikacija

Predavačica koja je poznata po globalnoj kampanji s nezaboravnim animiranim likovima M&M's bombona u Rovinju će govoriti o važnosti dobrog upravljanja, kreativnosti i snazi velikodušnosti.