Ciklus predavanja na Ekonomskom fakultetu

Uhvati za riječ Sheena Ayukawu, uspješna Japanca s hrvatskom adresom

Uhvatite za riječ Sheena Ayukawu

Ciklus "Uhvati me za riječ" nastavlja s predavanjem uspješna japanskog poduzetnika. Sheen Ayukawa gostovat će na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu 12. svibnja u 18 sati.

Projekt Debatnog kluba EFZG Uhvati me za riječ ciklus je predavanja koji od ožujka, premijerno u Hrvatskoj, dovodi renomirane pojedince iz javnoga života. Radi se o ljudima koji su svojim trudom i dosljednošću ostvarili izniman uspjeh u području u kojem djeluju. Ovakva je praksa već uobičajena na prestižnijim svjetskim sveučilištima kao što su Cambridge, Harvard, Stanford.

Partner na projektu je Hrvatska udruga mladih (HUM). Cilj je da govornici prenesu svoja iskustva i motiviraju studente kako bi oni sami krenuli na put prema uspjehu. Predavanja se sastoje od 45 minuta samostalnoga izlaganja govornika te 15 minuta razgovora sa studentima, gdje studenti mogu govornike ''uhvatiti za riječ'' i pitati ih sve što ih zanima.

Do sada je na projektu nastupalo šestero govornika: glumac Saša Buneta, poduzetnik i investitor  Nenad Bakić, trener svih trenera  Miroslav Ćiro Blažević, glazbeni mag Tonči Huljić, uspješna poduzetnica Kristina Ercegović te poznati poduzetnik i poslovni anđeo Hrvoje Prpić. Svatko je od njih na svoj način prenio svoju životnu i poslovnu priču te na taj način pokušao motivirati studente za velike pothvate.

Na sedmo predavanje dolazi uspješni poduzetnik Sheen Ayukawa. Riječ je o dugogodišnjem stručnjaku mega banke JP Morgan Chase-a, s radnim iskustvom u SAD-u i Japanu. Rodom iz Tokya na Dalekom istoku, svoje fakultetsko obrazovanje završio je u SAD-u u Philadelphiji, te se zaposlio u JP Morgan Chase Bank u New Yorku. Poslije godine dana rada u New Yorku, seli u rodni Tokyo gdje nastavlja karijeru u JP Morgan Securities Japan. Nakon sedam godina iskustva u mega banci, odlučuje s prijateljem osnovati poduzeće Destinatio Tokyo d.o.o., daje otkaz, te seli u Zagreb, gdje otvara poslovnicu Destinatio Tokyo u samom središtu grada. Ovom prilikom, povući će paralelu između gospodarstva i mogućnosti za mlade između Japana, SAD-a i Hrvatske.

Predavanje će se održati u četvrtak 12. svibnja 2016. godine u dvorani 7 Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, s početkom u 18 sati. Partneri na ovom predavanju su Makoto  hrvatsko japansko društvo i Financijski klub. Više informacija možete pronaći na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

foto

Panel-rasprava na EFOS-u

Poduzetne žene otkrivaju na kakve prepreke nailaze na poslovnom putu

Ivona Adrić, Mirna Ažić, Jasenka Crnković, Iva Mikić, Laura Palančević i Zrinka Šesto poduzetne su i proaktivne žene koje će svoju priču približiti posjetiteljima panel-rasprave koja se na EFOS-u organizira ususret Danu žena.

Lean Startup Drill

Lean Startup Drill

Inovatori, kreativci i znatiželjnici, naučite stvarati prave proizvode za prave kupce

Lean Startup Drill prvi se put održava u Zagrebu, 22. i 23. travnja. Okupit će brojne znatiželjnike koji žele pokrenuti vlastiti poslovni pothvat i testirati svoju ideju.

Uspjeh

Poslovni panel u Europskom domu

Uspješni hrvatski poduzetnici progovaraju o svojim neuspjesima

Gordan Kožulj, Luka Abrus, Ivana Šoljan, Daniel Ackermann i Tanja Džido zainteresiranim posjetiteljima otkrit će kako su im neuspjesi zapravo postali saveznicima na putu do uspjeha.

Most prema uspjehu, udruga O.A.ZA.

Projekt udruge O.A.ZA.

Besplatne edukacije Most prema uspjehu od mladih ljudi stvaraju poduzetnike!

Do 1. ožujka zaprimaju se prijave mladih u dobi od 18 do 29 godina na edukativni program udruge O.A.ZA. U sklopu njega upoznat će se s poduzetništvom, ali i razviti svoju društveno-poduzetničku ideju.

Summer Jam Croatia

Summer Jam Croatia

Međunarodni ljetni skup za buduće poduzetnike u Pakoštanima

Ovo je jedinstvena međunarodna konferencija za mlade koja kreira platformu za poduzetnike i mlade iz cijelog svijeta s ciljem razvijanja njihovih poslovnih ideja i projektnih prijedloga međunarodnom suradnjom.