Udruga Europski put

U Zagrebu održan Europski seminar

Europski seminar

Zajedno s hrvatskom udrugom domaćinom Europski put, sudionici projekta stigli su iz devet drugih zemalja: Austrije, Bugarske, Estonije, Francuske, Italije, Latvije, Litve, Makedonije i Slovenije.

Grad Zagreb bio je domaćin Europskog seminara koji je za cilj imao razvoj multikulturoloških vještina mladih tijekom 7 dana. 35 mladih lidera, volontera te osoba koje rade s mladima zajedničkim snagama radilo je na partnerskom projektu – seminaru naslovljenom Interkulturološka osjetljivost je svuda oko nas. Seminar je bio temeljen na razvojnom Modelu interkulturološke osjetljivosti i načinima njegove implementacije u praksu rada s mladima. Zajedno s hrvatskom udrugom domaćinom Europski put, sudionici projekta stigli su iz devet drugih zemalja: Austrije, Bugarske, Estonije, Francuske, Italije, Latvije, Litve, Makedonije i Slovenije.

Generalna svrha seminara bila je upoznati mlade koji se žele baviti ili se bave radom s mladima, lidere u području rada s mladima, učitelje, socijalne radnike i dr. s uporabom modela Miltona J. Bennetta u njihovu radu i svakodnevnom životu kako bi poboljšali svoje interkulturološke vještine za rad s različitim ciljnim skupinama poput: manjina, imigranata, mladih Roma itd. Neformalne edukacijske metode izložene su zajedno s alatima i tehnikama njihove mogućnosti primjene u potpori mladima iz različitih kultura kako bi mladi postali tolerantniji te kako bi prihvaćali razlike i naučili više od drugih kultura. Također, namjera je bila i inspirirati mlade ljude na stvaranje budućih projekata za mlade kao što su razmjene mladih, EVS i treninzi s ciljem unaprjeđenja interkulturoloških kompetencija mladih na europskom nivou u skladu s Erasmus+ prijedlozima.

– Najvažnija stvar koju treba zapamtiti je ta da svatko, bez obzira iz koje kulture dolazi, ima različite stavove, navike i načine života. Što prije prihvatimo činjenicu da smo svi različiti, to će biti lakše razumjeti i prihvatiti kulturološke razlike. – kaže Teo Vuksan, predsjednik udruge Europski put.

Osim elemenata učenja, ovaj projekt financiran sredstvima Erasmus+ programa, inicirao je nekoliko budućih projektnih ideja na europskom nivou, čije se ostvarivanje planira, te pružio mogućnost budućih suradnji zemalja sudionica projekta. Naime, tijekom ovog seminara izneseni su razni projektni prijedlozi koji se namjeravaju ostvariti i koji će omogućiti hrvatskoj mladeži stjecanje više razine obrazovanja te dobivanje osobnih i profesionalnih prilika za vlastiti razvoj. To će ujedno biti i izvrsna prilika za poboljšanje njihovih vještina rada s mladima korištenjem novih alata i tehnika te implementacijom vještina projektnog menadžmenta stečenih tijekom ovog seminara.

Komentari na članak

Vezani članci

BHV Education

OBRAZOVANJE JE NAJBOLJA INVESTICIJA

3. MEĐUNARODNI SAJAM ŠKOLOVANJA I KARIJERE U INOZEMSTVU

BHV Education u studenome organizira 3. Međunarodni sajam školovanja i karijere u inozemstvu. Sajam će se organizirati 8.11. u Splitu i 9.11. u Zagrebu.

Silente

Veliki uspjeh uoči najvećeg samostalnog koncerta karijere

Grupa Silente ima pjesmu broj 1 u državi

U Malu dvoranu zagrebačkog Doma sportova Silente će ući bogatiji za još nekoliko priznanja. Aktualni singl „Rekla si" zasjeo je na prvo mjesto nacionalne top liste HR Top 40.

MSU

Bogat program u Muzeju suvremene umjetnosti

Izložba Bauhaus od svibnja u MSU-u

Ako dugo niste posjetili Muzej suvremene umjetnosti, vrijeme je da 9. svibnja svratite na izložbu posvećenoj čuvenoj školi dizajna, arhitekture i primijenjene umjetnosti Bauhaus.

Međunarodna izložba mačaka

Međunarodne izložbe mačaka

FOTO: Mačja elita prezentirana u Zagrebu

Ovog vikenda u Zagrebu održane su međunarodne izložbe mačaka. Posjetitelji su mogli vidjeti brojne pasmine, razgovarati s uzgajivačima te prisustvovati stručnom odabiru najboljih mačaka.

Splitska riva

Sučeljavanje u Klubu mladih Split

Kandidati za splitskog gradonačelnika progovaraju o programima za mlade

Klub mladih Split organizira sučeljavanje kandidatkinja i kandidata za splitskog gradonačelnika. Održat će se u utorak, 21. ožujka u 19 sati.