Sveučilište u Zadru

U Zadru se priprema 14. međunarodna konferencija o dječjoj književnosti

https://hr.wikipedia.org/wiki/Sveu%C4%8Dili%C5%A1te_u_Zadru#/media/File:Zadar_Sveuciliste.jpg

Sveučilište u Zadru suorganizira 14. međunarodnu konferenciju Dijete i knjiga – S onu stranu kanona od 8. do 10. svibnja s Hrvatskom udrugom istraživača dječje književnosti iz Zagreba. Svečano otvorenje zakazano je za 8. svibnja u 15 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru.

14. međunarodnu konferenciju Dijete i knjiga – S onu stranu kanona (dječje književnosti) suorganiziraju Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti iz Zagreba i Sveučilište u Zadru (Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja, Odjel za nastavničke studije u Gospiću). Održavat će se od 8. do 10. svibnja u Zadru, a 11. svibnja organiziran je i poslijekonferencijski skup Znanstveno proučavanje dječje književnosti u Europi.

Svečano otvaranje održat će se 8. svibnja u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru s početkom u 15 sati. Glavni će govornici biti ugledni međunarodni profesori, a za studente će biti organizirani posebni dodatni sadržaji. Program događanja pronađite na poveznici.

Ova je međunarodna manifestacija pokrenuta u Londonu 2004. godine te se od tada redovito održava u različitim zemljama među kojima su Belgija, Velika Britanija, Turska, Kanada, Italija, Grčka i Hrvatska. Okuplja znanstvenike i studente kojima je cilj usredotočiti se na dječju i literaturu za mlade te razmjenjivati iskustva, spoznaje i znanja u ovom interdisciplinarnom području.

 

Komentari na članak

Vezani članci

LEAP Summit

Najveći međunarodni događaj za mlade

Mnoštvo motivacijskih poruka prvog dana LEAP Summita

Zanimljive su se poruke mogle čuti na konferenciji za medije, ali i na središnjoj pozornici gdje su govorila četiri prva (pozvana) predavača!

zalazak

Životno iskustvo

Dan D.. Kao...

Neki dani su kao iz snova: prekrasni, sunčani, svi su dobrog raspoloženja... Kao i ja.. No svima se barem jednom dogodi dan D.. I ja imam svoj dan D. Svaki mjesec bar jedan. Tako je bilo i jučer. Ah, taj dan. Ne znaš bi li prvo plakao ili se smijao.. Bjutiful ilitiga po mome bljutifuj. Eh, taj dan...

The Edge zgrada

Konferencija u SC-u

I Schneider Electric poručuje: Ostani u Hrvatskoj!

Predstavljamo kompaniju Schneider Electric koja je jedan od partnera u provedbi projekta Rotaraction – Ostani u Hrvatskoj!

Fakultet organizacije i informatike(FOI)

Fakultet organizacije i informatike

Robotske ruke, dronovi i meteorološke sonde na Festivalu znanosti u Varaždinu

Događanja kroz tjedan Festivala znanosti namijenjena su predškolskom uzrastu djece, osnovnoškolcima, srednjoškolcima, studentima i svima zainteresiranima za zanimljive znanstvene teme.

Ivan Paić

Intervju: Ivan Paić, generalni direktor kompanije Schneider Electric za Hrvatsku, Sloveniju i BiH

„Mladi trebaju putovati i otkrivati svijet, a onda se, puni znanja i iskustva, vratiti kući i graditi bolju budućnost!”

Porazgovarali smo s Ivanom Paićem, uspješnim poslovnim čovjekom, bogatog profesionalnog, ali i životnog iskustva, čije su misli i savjete posjetitelji konferencije Rotaraction: Ostani u Hrvatskoj prepoznali kao relevantne, korisne i važne.