Sveučilište u Zadru

U Zadru se priprema 14. međunarodna konferencija o dječjoj književnosti

https://hr.wikipedia.org/wiki/Sveu%C4%8Dili%C5%A1te_u_Zadru#/media/File:Zadar_Sveuciliste.jpg

Sveučilište u Zadru suorganizira 14. međunarodnu konferenciju Dijete i knjiga – S onu stranu kanona od 8. do 10. svibnja s Hrvatskom udrugom istraživača dječje književnosti iz Zagreba. Svečano otvorenje zakazano je za 8. svibnja u 15 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru.

14. međunarodnu konferenciju Dijete i knjiga – S onu stranu kanona (dječje književnosti) suorganiziraju Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti iz Zagreba i Sveučilište u Zadru (Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja, Odjel za nastavničke studije u Gospiću). Održavat će se od 8. do 10. svibnja u Zadru, a 11. svibnja organiziran je i poslijekonferencijski skup Znanstveno proučavanje dječje književnosti u Europi.

Svečano otvaranje održat će se 8. svibnja u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru s početkom u 15 sati. Glavni će govornici biti ugledni međunarodni profesori, a za studente će biti organizirani posebni dodatni sadržaji. Program događanja pronađite na poveznici.

Ova je međunarodna manifestacija pokrenuta u Londonu 2004. godine te se od tada redovito održava u različitim zemljama među kojima su Belgija, Velika Britanija, Turska, Kanada, Italija, Grčka i Hrvatska. Okuplja znanstvenike i studente kojima je cilj usredotočiti se na dječju i literaturu za mlade te razmjenjivati iskustva, spoznaje i znanja u ovom interdisciplinarnom području.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska

Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska

Rasprava o mladima u Hrvatskoj uključit će 500-tinjak – mladih!

– Zajedno s preko 500 mladih raspravljat ćemo o ulozi žene u hrvatskom društvu, o zaradi i društvenoj koristi, o kulturi za mlade i o pojedincu kao nositelju društvenih promjena koje su zahvatile Europu. – poručuju iz Svjetskog saveza mladih.

International student week

International Student Week

Edukacijski i kulturni studentski festival ovog ljeta u Beogradu

Studenti iz cijelog svijeta ovog ljeta pristižu u Beograd zbog održavanja novog "International Student Week". Ako želite sudjelovati na ovom edukacijskom i kulturnom festivalu, potrebno je ispuniti prijavnicu i odraditi Skype intervju.

Sokač s obitelji, FOTO: medjimurje.hr

Intervju s Ivanom Sokačem

Ekonomija je uvijek perspektivna, a za zadovoljenjem duhovnih potreba moramo tragati sami

Beogradski pjesnik može se pohvaliti kako su mu djela prevođena na više jezika. Nedavno je izašla njegova sedma publikacija beletristike „Brodovi”, zbirka pjesama i kratkih priča u izdanju Beogradske nadbiskupije. Sokač je diplomirani ekonomist i primarno radi kao savjetnik za ekonomske poslove u Narodnoj banci, a inspiraciju za pisanje pronalazi u svakodnevnom životu. Puškin, Jesenjin i mnogi drugi ruski književnici uzori su ovog četrdesettrogodišnjeg pjesnika. Najdraži hrvatski književnik mu je Tin Ujević, a ljubav prema glazbi još uvijek njeguje sviranjem na knjiženim večerima ili onako, za sebe.

Studenti psihologije educiraju školarce o dobrim vezama

Nenasilno rješavanje sukoba

Studenti psihologije educiraju školarce o dobrim vezama

Kroz travanj i svibanj održat će se 20 radionica o dobrim vezama koje izvode studenti Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru pod vodstvom mentorice doc. dr. sc. Marine Nekić.

Tjedan Harryja Pottera u Zadru – metloboj

Magična manifestacija u Zadru

FOTO: Igre, radionice i puno magične zabave na Tjednu Harryja Pottera u Zadru

Gradska knjižnica Zadar prošlog tjedna pretvorila se u Hogwarts i ugostila male i velike ljubitelje čarobnog svijeta Harryja Pottera.