LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Udruga studenata kroatistike „Idiom"

U tijeku su prijave za međunarodnu studentsku konferenciju „Pogledi na književne i jezične teme"

Međunarodna konferencija za studente preddiplomskih, diplomskih studija te doktorande održat će se 16. i 17. listopada na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Međunarodna konferencija za studente preddiplomskih, diplomskih studija te doktorande održat će se 16. i 17. listopada na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Udruga studenata kroatistike Idiom poziva sve zainteresirane studente kroatistike i bliskih znanosti hrvatskih i svjetskih sveučilišta na sudjelovanje na međunarodnoj studentskoj konferenciji Pogledi na književne i jezične teme.

Konferencija će se održati 16. i 17. listopada na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Konferencija je zamišljena kao dvodnevni susret studenata kroatistike, kroatologije, učiteljskih studija te ostalih studija povezanih s temom ovogodišnje Konferencije.

Cilj je povezati studente, aktivne istraživače, ne samo iz Republike Hrvatske, nego i iz ostalih zemalja svijeta. Budući da se radi o međunarodnoj konferenciji, jezici na kojima će se održavati su i engleski i hrvatski.

Sudjelovati mogu studenti preddiplomskih i diplomskih studija te doktorandi. Svaki student može prijaviti najviše dva rada, a jedan rad mogu prijaviti najviše tri studenta. Na Konferenciji studenti mogu sudjelovati aktivno (kao izlagači) i pasivno (kao slušatelji). Teme mogu biti različite, važno je jedino da se odnose na jezik ili književnost. Izlagači će biti podijeljeni u sekcije, ovisno o prijavljenim temama, a izlaganje će se sastojati od 15 minuta izlaganja, odnosno prezentacije rada, te 5 minuta rasprave.

Tema se prijavljuje slanjem prijavnice na e-adresu: konferencija.ri2015@gmail.com.

Sažetci radova moraju se prijaviti najkasnije do 30. kolovoza 2015., dok se potvrdu o prihvaćanju rada za konferenciju može očekivati do 15. rujna. Uplata kotizacije i potvrda dolaska primaju se do 30. rujna, dok se znanstveni rad treba poslati najkasnije do 15. listopada 2015. 

Cijena kotizacije za izlagače izvan područja grada Rijeke iznosi 100 kuna, dok za izlagače s područja grada Rijeke 50. Za pasivne slušače izvan područja Rijeke 20 eura, odnosno oko 150 kuna, dok pasivni slušači s područja Rijeke ne plaćaju kotizaciju.

Za sudionike izvan Rijeke bit će organiziran smještaj. Troškovi puta neće biti pokriveni.

Poziv, prijavnicu i upute za oblikovanje rada možete pronaći na službenoj stranici, a svakako nas potražite i na Facebooku.