Erasmus

U tijeku prijave za Erasmus natječaj studentima riječkog sveučilišta

erasmus

Sveučilište u Rijeci raspisalo je Natječaj za dodjelu Erasmus stipendija u akademskoj godini 2018/2019. Prijave se vrše do 3. travnja 2018. godine.

Sveučilište u Rijeci objavilo je Erasmus natječaj kojime se studentima dodjeljuje financijska potpora za studijski boravak na inozemnim visokoškolskim ustanovama u akademskoj godini 2018/2019. Da bi se student prijavio, potrebno je imati zadovoljavajuće znanje stranog jezika na kojemu se održava nastava na određenom fakultetu, potrebno je da je student upisan u najmanje drugu godinu preddiplomskog studija Sveučilišta u Rijeci u vrijeme realizacije mobilnosti, te je također potrebno da studenti upisani na dvopredmetne studije imaju odobrenje dekana za realizaciju studijskog boravka u inozemstvu te sklopljen Ugovor sa svojim fakultetom kojim se studentu jamči priznavanje kolegija i ECTS-a.

Student/ica se na natječaj prijavljuje online na SharePoint portalu gdje prilaže i obvezne dokumente: Izjava uz prijavu (tiskana i potpisana), prijepis ocjena svih položenih ispita na svim razinama visokoškolskog obrazovanja, Obrazac za potvrdu o statusu studenta (ukoliko to nije vidljivo u prijepisu ocjena), preslika osobne iskaznice ili važeće putne isprave. Kao dodatni dokumenti, u slučaju traženja dodatnih sredstava, potrebni su: Obrazac za prijavu osoba s posebnim potrebama, Potvrda nadležne porezne uprave za sve članove zajedničkog kućanstva za zadnju dostupnu kalendarsku godinu, Potvrda nadležne ustanove za mirovinsko osiguranje o visini isplaćene mirovine za zadnju dostupnu kalendarsku godinu, popunjena i potpisana Izjava o članovima zajedničkog kućanstva (sve u svrhu dokazivanja slabijeg socioekonomskog statusa).

Sve potrebne obrasce možete preuzeti na stranicama Sveučilišta u Rijeci, a u samome Natječaju možete pogledati mjesečni iznos financijske potpore koji se razlikuje ovisno o zemlji mobilnosti. Prijave se vrše do 3. travnja 2018. godine u 12 sati. Konačni rezultati Natječaja objavit će se na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci, kao i preko elektronske pošte koju će dobiti svi prijavljeni kandidati. Očekuje se da će rezultati doći sredinom svibnja 2018. godine

 

Komentari na članak

Vezani članci

ISTO

Financijska podrška

Dodjeljuju se Erasmus Mundus stipendije najboljim studentima europske književne kulture

Stipendije u godišnjem iznosu od 16 i 22 tisuće eura dodjeljuju se najboljim studentima diplomskoga studija. Rok je za prijavu 20. siječnja.

FOTO: Pixabay

Promišljanje o zdravstvu

Besplatna studentska ljetna škola umjetne inteligencije u zdravstvenoj skrbi

U Budimpešti i Barceloni organizira se desetodnevna ljetna škola o umjetnoj inteligenciji u zdravstvenoj skrbi, a namijenjena je studentima medicine, inženjerstva, ekonomije i marketinga. Rok je za prijavu 21. travnja.

Prosvjed MZOS gotov

Postignut dogovor

Gotov prosvjed stipendista, Šustar prihvatio sve uvjete

– Dogovorili smo sve izmjene s ministrom i on je prihvatio naše zahtjeve. Prospavale smo pet noći na betonu i nije bilo baš ugodno. Kiša nas je smočila i po nekoliko puta, ali uspjele smo sve to osušiti i izdržati.

Venecija, Italija

Sveučilište Ca' Foscari u Veneciji

Stipendija za humanističke studije u gradu na vodi

Sveučilište Ca' Foscari u Veneciji dodjeljuje stipendije u iznosu od 3 500 eura godišnje. Fakultet pohađa više od 20 000 studenata, a nudi niz smjerova kao što su humanističke znanosti, kulturni studiji, turizam i mnogi drugi.

Atmosfera s radionice

Osmi simpozij "Mediji na drukčiji način"

Prijavite se na natječaj za najbolje studentske radove

Svi kreativni studenti mogu pokazati talente u fotografiji, pisanju i likovnom radu.