LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

U tijeku je natječaj za upis u 1. godinu diplomskih studija; izmjene u kvotama nekih sastavnica

Zagrebačko sveučilište objavilo je tablicu upisnih mjesta i raspisalo natječaj za upis u prvu godinu diplomskog studija u akademskoj godini 2019/2020.

Zagrebačko sveučilište objavilo je tablicu upisnih mjesta i raspisalo natječaj za upis u prvu godinu diplomskog studija u akademskoj godini 2019/2020.

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za upis studenata u prvu godinu diplomskog studija za sljedeću akademsku godinu. Broj upisnih mjesta definiran je Odlukom Senata Sveučilišta još u lipnju, a odnosi se na sve studente, osim na one koji spadaju pod sljedeće kategorije te imaju pravo upisa i u slučaju da se ne nađu unutar upisne kvote:

  • hrvatski branitelji iz Domovinskog rata

  • hrvatski ratni vojni invalidi (HRVI) iz Domovinskog rata

  • djeca smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih branitelja iz Domovinskog rata

  • djeca stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida (HRVI) iz Domovinskog rata I. skupine

  • djeca osoba poginulih, umrlih ili nestalih pod okolnostima iz čl. 6., 7. i 8. Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata (NN 33/92, 77/92, 58/93, 2/94, 76/94, 82/01, 103/03, 148/13, u daljnjem tekstu Zakon)

  • djeca civilnih invalida rata čije je oštećenje organizma nastalo pod okolnostima čl. 8. Zakona

  • djeca mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata I. skupine sa stopostotnim oštećenjem organizma nastalim pod okolnostima iz čl. 6., 7. i 8. Zakona

  • kandidati sa 60% i više tjelesnog oštećenja

Važno je napomenuti da studenti koji spadaju pod gore navedene kategorije moraju prijeći razredbeni prag te zadovoljiti na eventualnoj provjeri posebnih sposobnosti. Što se točno podrazumijeva pod razredbenim pragom, ali i detaljne informacije za sve studente o zasebnim sastavnicama Sveučilišta, dostupne su ovdje.

Upisne kvote na nekim fakultetima značajno odstupaju od prošlogodišnjih kvota, a stanje kvota za svoj fakultet možete provjeriti na poveznici, koju možete usporediti s prošlogodišnjom tablicom pri čemu trebate imati na umu da brojka za dvopredmetni studij zapravo treba biti dvostruka jer se na jednom dvopredmetnom studiju ostvaruje samo pola ukupnog studija.

FOTO: FACEBOOK