LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Galerija umjetnina u Splitu

U tijeku je natječaj A4 za studente umjetničkih smjerova

Natječaj Galerije umjetnina u Splitu namjenjen je studentima umjetničkih usmjerenja, a cilj mu je izložbom povezati buduće umjetnike i povjesničare umjetnosti iz cijele Hrvatske.

Natječaj Galerije umjetnina u Splitu namjenjen je studentima umjetničkih usmjerenja, a cilj mu je izložbom povezati buduće umjetnike i povjesničare umjetnosti iz cijele Hrvatske.

Galerija umjetnina u Splitu raspisala je Natječaj za sudjelovanje u 0 izdanju programa A4. Prijaviti se mogu studenti diplomskog studija Umjetničke akademije u Splitu, Umjetničke akademije u Osijeku, Akademije primjenjenih umjetnosti u Rijeci i Likovne akademije u Zagrebu, u suradnji sa studentima diplomskog studija Povijesti umjetnosti hrvatskih sveučilišta.

Prijave traju do nedjelje, 11. lipnja 2017., a prijavljuju se zajedno student/ica navedenih umjetničkih akademija i student/ica povijesti umjetnosti.

Prijava mora sadržavati:

  • Pisani prijedlog maksimalne dužine 250 riječi
  • Maksimalno 4 fotografije predloženih radova (u slučaju elektronske prijave maksimalna veličina svake fotografije je 500 KB)
  • Potvrdu o studiranju obaju sudionika
  • Ime profesora/mentora oba studenta

Dobitnika će odabrati peteročlani žiri koji se sastoji od četiri sudionika programa Fast Forward i jednoga predstavnika Galerije umjetnina.

Krajnji je cilj Natječaja povezati buduće umjetnike i povjesničare umjetnosti iz cijele Hrvatske u izložbi – 0 izdanje – koja će se održati u malom izložbenom prostoru Galerije u studenom ove godine Kako tvrde organizatori: 

– 0 izdanje bit će skupna izložba koja će predstaviti po jedan par povezan sa svakom od navedenih umjetničkih akademija. 0 izdanje bit će prilika da sudionici predstave rad svojih institucija te da zajedno definiraju nastavak natječaja u razdoblju 2018. – 2022. godina.

Svi zainteresirani koji zadovoljavaju uvjete svoje prijave mogu poslati direktno u Galeriju umjetnina, na adresu Ulica kralja Tomislava 15, 21 000 Split ili na elektroničku adresu Galerije galerija-umjetnina@galum.hr. Dodatne informacije potražite na službenoj stranici Galerije.

FOTO: PEXELS