LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tečajevi Srca

U samo nekoliko klikova educirajte se o plagiranju i saznajte sve tajne citiranja

Tečaj u trajanju od dva školska sata možete završiti tempom koji sami odredite, a po njegovu završetku, osim korisnih znanja, dobit ćete i potvrdu te digitalnu značku.

Tečaj u trajanju od dva školska sata možete završiti tempom koji sami odredite, a po njegovu završetku, osim korisnih znanja, dobit ćete i potvrdu te digitalnu značku.

Jedna od studentima najmanje dragih obveza, osim polaganja ispita, zasigurno je pisanje seminara. Tijekom studiranja napišemo bezbrojne stranice o temama o kojima je, prema našem mišljenju, sve već rečeno, a mrak na oči padne nam kad se sjetimo literature koju ćemo morati pročitati, numeriranja stranica i tablica sadržaja. A taman kad pomislimo da smo gotovi, čeka nas svima mrsko citiranje i navođenje literature kako ne bi ispalo da smo počinili intelektualnu krađu i napravili plagijat nečijeg djela.

Budući da su citiranje, plagiranje i autorstvo zaista osjetljive teme s kojima se studenti kao akademski građani svakodnevno susreću, Sveučilišni računalni centar, vodeći se mišlju da znanja iz ovih područja nikad nije previše, organizira online tečaj Autorstvo, plagiranje i citiranje: što, kako, zašto? Ovaj je tečaj, kako kažu, prvenstveno namijenjen studentima na svim fakultetima koji žele nadopuniti svoja znanja o spomenutim temama.

Dobra je stvar ovoga tečaja što ga možete upisati u bilo koje vrijeme i potom samostalno odrediti tempo njegova pohađanja, bez vremenskog ograničenja prilikom pregledavanja sadržaja tečaja. S obzirom na to da su sve cjeline otvorene za pregled istodobno, tečaj možete pregledati u cijelosti ili, pak, samo dijelove koji vas zanimaju, a procijenjeno vrijeme njegova trajanja iznosi dva školska sata. Uz to, ako prođete kroz njega u cijelosti i riješite testove za procjenu znanja, na kraju ćete moći preuzeti potvrdu o završenom tečaju, kao i digitalnu značku.

Ovom tečaju, kao i ostalima koje nudi Srce, pristupate sustavom za daljinsko učenje na poveznici, a sve dodatne informacije možete saznati slanjem upita na adresu edu@srce.hr.

 

FOTO: PIXABAY