LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Udruga studenata grada Splita poziva na događaj godine

U pretprodaji karte za treće izdanje Festivala studentskih klapa!

Zbog velikog interesa, događaj je ove godine premješten u Kino SC u sklopu Studentskog centra u Zagrebu.

Zbog velikog interesa, događaj je ove godine premješten u Kino SC u sklopu Studentskog centra u Zagrebu.

Udruga studenata grada Splita treći put zaredom organizira „Festival studentskih klapa“, manifestaciju na kojoj nastupaju studenti i u Zagreb donose dašak dalmatinskih pjesama.

Zbog velikog interesa, događaj je ove godine premješten u Kino SC u sklopu Studentskog centra u Zagrebu.

U subotu, 21. ožujka, tamo ćete moći vidjeti deset klapa koje su prošle izbor stručnog studentskog splitskog uha.

Nešto više o Festivalu rekla nam je i predsjednica Udruge studenata grada Splita, Nensi Babić:

- Ideja za samim festivalom nastala je iz želje da se, barem na jedan dan, u centru Zagreba omogući ljudima da osjete dašak Dalmacije i uživaju u klapskoj pismi. S obzirom na veliku zainteresiranost i nedovoljan kapacitet dvorane u studentskom domu „Stjepan Radić˝, Udruga je ovaj put odlučila događaj prebaciti u Kino koje se nalazi u sklopu zagrebačkog Studentskog centra. I ove godine očekuje nas nastup 10 studentskih klapa iz cijele Hrvatske i susjedne nam Bosne i Hercegovine, od kojih je nekolicina s nama od prvog festivala. Uistinu smo zadovoljni tom činjenicom i nadamo se da će ovogodišnji, treći po redu, festival nadmašiti prethodne.

Sve je podignuto na višu razinu pa je stoga i organizacija zahtijevala puno više vremena i truda. Zato bih voljela posebno zahvaliti ljudima bez kojih ovog velikog projekta ne bi ni bilo i koji su stvarno profesionalno odradili svoj posao, pritom stavljajući sve svoje obaveze na drugo mjesto. To su naši dragi bivši predsjednici, Luka Štambuk i Antea Britvić. Nadam se kako će ovaj festival zadovoljiti prvenstveno njih te kako ćemo se svi dobro zabaviti uz lipu dalmatinsku klapsku pismu. Pozivamo vas da nam se pridružite i uživate s nama.

Odabrane klape redom su:

1. Vidulice, ženska klapa - Rijeka
2. Flumen, muška klapa - Rijeka
3. Figurin, ženska klapa - Zagreb
4. Falkuša, mješovita klapa - Zagreb
5. Študija, muška klapa - Zadar
6. Gradec, muška klapa - Zagreb
7. Muza, muška klapa - Zagreb
8. Ankora, ženska klapa - Podstrana
9. Signum, mješovita klapa - Čapljina
10. Stine, muška klapa – Zagreb

Cijena karata u pretprodaji od utorka do petka jest 10 kuna, a ako ih ostane, moći ćete ih kupiti na ulazu u Kino SC po cijeni od 20 kuna.

Prodajna mjesta su: Studentski dom „Stjepan Radić" (12-16 sati i 18-21 sat), Studentski centar (12-15 sati i 17-20 sati), PMF – Matematika (10 – 14 sati), Ekonomski fakultet (12 – 16 sati) te po dogovoru u Klubu studenata Malo misto (Ilica 54). Za sve dodatne informacije i rezervacije kontaktirajte predsjednicu Udruge studenata grada Splita Nensi Babić na telefonski broj 099/711-1990.

Hoće li i ove godine prvo mjesto zauzeti klapa Signum, provjerite u subotu. Kako je to izgledalo prošle godine, provjerite u izvještaju.

FOTO: Z. MATUTINOVIĆ/STUDENTSKI.HR