ELSA Negotiation Competition

U Hrvatskoj se prvi put održava natjecanje u pregovaranju namijenjeno studentima

ENC

ELSA Negotiation Competition, natjecanje u pregovaranju, prva je vrsta ovakvog događaja u Hrvatskoj za studente. Na natjecanju mogu sudjelovati studenti prava i ekonomije, dok sudjelovati na radionicama i pratiti natjecanje mogu svi studenti bez obzira na vrstu studija.

Bilo da ste gledali serije u kojima glavne uloge igraju menadžeri ili odvjetnici koji rade u uspješnim tvrtkama ili samo želite naučiti kako dobiti nešto što želite, a da još uvijek ostanete u dobrim odnosima s ljudima, sada imate priliku vidjeti koje su tajne najboljih pregovarača. Europska udruga studenata prava Zagreb - ELSA Zagreb organizira natjecanje u pregovaranju ELSA Negotiation Competition koje je prva vrsta ovakvog događaja u Hrvatskoj za studente.

Sudjelovati na natjecanju mogu svi studenti prava i ekonomije, a sudjelovanje na radionicama i praćenje natjecanja kao publika omogućeno je svim studentima bez obzira na vrstu studija. Natjecanje traje od 19. do 21. travnja 2017. godine u Zagrebu, a odvija se na engleskom jeziku. Prijave za natjecanje otvorene su do 10. travnja 2017. godine, a prijave za publiku do 15. travnja 2017. godine Sudjelovanje je na natjecanju besplatno.

Natjecatelji će tjedan dana prije početka natjecanja dobiti predmet pregovora koji je dio trgovačkog prava. Tako će natjecatelji dobiti više vremena za pripremu i istraživanje. ELSA Zagreb organizira i pripremnu radionicu neposredno prije službenog početka natjecanja. Prije početka pregovora natjecatelj, odnosno timovi, pripremit će taktiku, a tek se onda ulazi u fazu pregovora. Pregovaranje traje 60 minuta tijekom kojih će natjecatelji imati priliku pokazati svoje sposobnosti i dosadašnje znanje u pregovorima te će sklopiti sporazum ili raskinuti pregovore. Po završetku natjecanja, suci, iskusni odvjetnici i pregovarači iz Wolf Theissa, Atlantic Grupe i dr.sc. Saša Petar evaluirat će rad natjecatelja. 

ELSA Zagreb poziva sve studente i profesionalce da sudjeluju na radionicama 19. travnja koje će voditi iskusni stručnjaci, a to su prof. dr. Ines Carović, odvjetnica Tarja Krehić i ekspert u pregovorima Mario Buljan. Također, budući da se inače tečajevi o pregovaranju naplaćuju više tisuća kuna, ovo je izvrsna prilika za sve zainteresirane da dobiju zanimljive informacije o pregovaranju. 

Više informacija potražite na Facebook događaju, a prijaviti se mužete putem poveznice

Idejni je osnivač ovog natjecanja u pregovaranju Nikola Klasić, student prava na Pravnom fakultetu u Zagrebu te ujedno i dopredsjednik Moot Court Competitionsa u ELSA-i Zagreb. Natjecanje se provodi u suradnji s odvjetničkim društvom Wolf Theiss Rechtsanwälte GmbH & Co KG - Podružnica Zagreb. ELSA Zagreb u suradnji s Hrvatskom udrugom za mirenje, Odvjetničkim uredom Krehić, fotografskim studijem Škljoc, eBookom024 i dr.sc. Sašom Petrom pripemila i bogati fond nagrada za najbolje natjecatelje. 

Komentari na članak

Vezani članci

Seriously faca

Komentar novinarke

Radim puno radno vrijeme, a nisam magarac

U procesu traženja posla možda vam je za oko zapela činjenica kako dosta njih kao uvjet za prijavu na oglas navodi status redovitog studenta, što je u redu, jer to jamči da ćete imati vlastiti ugovor i da se time neće kršiti Pravilnik nadležnog studentskog centra.

Predavanje "Probudi se"

Ciklus radionica osobnog razvoja

Naučite se nositi s kritikama u Klubu mladih Split

– Rado ću kroz šestomjesečne radionice podijeliti svoja znanja s vama s ciljem da se zajedno probudimo i osvijestimo što je to čime se želimo baviti i na koji način doprinijeti daljnjem razvoju svijeta. – najavljuje voditeljica radionica.

Sveučilište Sjever

Sveučilište Sjever

Dodijeljene Rektorove nagrade na Sveučilištu Sjever

Rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković dodijelio je jedanaest Rektorovih nagrada za najbolji uspjeh u akademskoj godini 2014./2015. te četiri Rektorove nagrade za najbolji rad studenata u akademskoj godini 2014./2015., koje se sastoje od povelje i novčane nagrade.

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu

Otvoren natječaj za stipendije NZPUSS-a

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu raspisala natječaj za dodjelu stipendija

Raspisan je natječaj za dodjelu 438 stipendija u akademskoj godini 2014./15., koje dodjeljuje Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu (NZPUSS), i to u šest kategorija.

Vikanje u laptop

Programersko natjecanje

Studenti maratonci u 24-satnom Gewathonu

U sklopu splitskog programa GEW-a polaznici će imati priliku sudjelovati u edukativnim predavanjima, radionicama, panel-diskusijama, „networking“ događajima i 24-satnom Hackathon natjecanju pod nazivom Gewathon.