LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju

TVZ projekt osigurao tri milijuna kuna iz sredstava Europskog socijalnog fonda

Najveće hrvatsko veleučilište, Tehničko veleučilište u Zagrebu, osiguralo je tri milijuna kuna iz sredstava Europskog socijalnog fonda za konkretna unapređenja u području specijalističkih stručnih diplomskih studija politehnike.

Najveće hrvatsko veleučilište, Tehničko veleučilište u Zagrebu, osiguralo je tri milijuna kuna iz sredstava Europskog socijalnog fonda za konkretna unapređenja u području specijalističkih stručnih diplomskih studija politehnike.

U četvrtak, 18. lipnja, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta na svečanosti potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu natječaja „Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira" iz Europskog socijalnog fonda (ESF), Operativni program „Razvoj ljudskih potencijala” 2007-2013, bili su prisutni i predstavnici Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu.

Njihov projekt „Razvoj visokoobrazovnih standarda zanimanja, standarda kvalifikacije i studijskih programa na osnovama Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području specijalističkih studija politehnike” osigurao je sredstva za provedbu u iznosu od tri milijuna kuna.

Potpisujući ugovor, dekanica Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Slavica Ćosović-Bajić izjavila je:

Sretna sam i ponosna što smo upravo mi, predstavnici najvećeg hrvatskog Veleučilišta politehničkog usmjerenja, svojim prijedlogom unapređenja i razvoja politehničke kulture i pripadajućih specijalističkih stručnih diplomskih studija osigurali sredstva za provedbu, kako bi našim postojećim, a poglavito budućim studentima osigurali obrazovanje u duhu vizije godine 2025. Čeka nas opsežan posao jer u samo 18 mjeseci valja unaprijediti postojeće te razviti nove studije i studijske programe iz područja politehnike i operativno uspostaviti programe novih studija, a sva stečena znanja i iskustva vratiti u širu akademsku zajednicu na opću korist i implementaciju i u druge, srodne obrazovne ustanove.”

Voditelj projekta skraćenog, ali simboličkog naziva „Politehnika 2025” prof. dr. sc. Mladen Mauher nadodao je kako je za unapređenje kvalitete visokog obrazovanja u specijalističkim diplomskim stručnim studijima politehnike u skladu s ciljevima HKO-a, a posebno za povećanje zapošljivosti naših studenata, budućih sudionika tržišta rada, i kontinuirano unapređenje kompetencija nastavnika, ključna uloga partnera projekta predstavnika poslodavaca, uglednih tvrtki APIS-IT, IN2 Grupa i SPAN.

Realno iskustvo poslodavaca, poglavito u području svakodnevne primjene informacijsko-komunikacijskih tehnologija, ne samo u Hrvatskoj, već i širom svijeta, jedinstven je doprinos kvalitetnom promišljanju novih nastavnih programa koji nam niti jedan akademski partner nije u stanju pružiti.

Ukoliko spremamo studente za tržište rada, onda i predstavnicima poslodavaca moramo pružiti priliku da svojim iskustvom i znanjem direktno utječu na obrazovne programe.

Projekt „Razvoj visokoobrazovnih standarda zanimanja, standarda kvalifikacije i studijskih programa na osnovama Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području specijalističkih studija politehnike”, ili popularno „Politehnika 2025”, započinje već u srpnju, radionicom za nositelje i izvršitelje glavnih zadaća. Osim predstavnika poslodavaca, u projektu će sudjelovati četrdesetak profesora i asistenata Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, a prvi se rezultati uz javnu raspravu očekuju već ujesen.

FOTO: TVZ