LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fakultet strojarstva i brodogradnje i Fakultet elektrotehnike i računarstva

Tvrtka Creative Fields potpisala ugovor s dva zagrebačka tehnička fakulteta

Tvrtka Creative Fields d.o.o., domaći start-up, potpisao je suradnju s Fakultetom strojarstva i brodogradnje te Fakultetom elektrotehnike i računarstva.

Tvrtka Creative Fields d.o.o., domaći start-up, potpisao je suradnju s Fakultetom strojarstva i brodogradnje te Fakultetom elektrotehnike i računarstva.

Tvrtka Creative Fields, d.o.o., potpisala je ugovore s predstavnicima renomiranih zagrebačkih tehničkih fakulteta – Fakulteta strojarstva i brodogradnje te Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

– Novopotpisanim ugovorima s predstavnicima akademske zajednice tvrtka Creative Fields nastavlja podupirati rad akademske zajednice u svrhu educiranja budućih kvalitetnih kadrova i pronalaženja novih zaposlenika. To studentima omogućuje konkurentno uključivanje na domaće i strano tržište rada. – izjavio je dr. sc. Franjo Juretić, jedan od osnivača tvrtke.

S Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu surađivat će se preko programa „Ljetne prakse“, čiji je cilj omogućiti zainteresiranim studentima izravan dodir s radnim okruženjem u završnoj fazi studija, za što im se dodjeljuju i ECTS bodovi na temelju izvannastavne aktivnosti.

Studentima će se pružiti mogućnost kvalitetnije edukacije kroz profesionalno iskustvo u poduzeću, gdje stječu dodatna praktična znanja i vještine. Studenti se kroz program ljetnih praksi mogu izravno povezati s poslodavcima i lakše doći do prvog zaposlenja nakon završetka studija.

– Drago nam je da se studentima FER-a sve više proširuje izbor različitih vrsta poslova koje mogu raditi u okviru ljetnih praksi te im se pruža mogućnost uključenja na zanimljive i inovativne projekte iz područja izrade programske potpore za računalnu simulaciju tokova fluida. – izjavio je doc. dr. sc. Hrvoje Džapo, glavni koordinator Programa ljetnih praksi FER-a.

Istodobno se na Fakultetu strojarstva i brodogradnje surađuje sa studentskom udrugom HSA-SF (Hrvatska studentska asocijacija strojarskih fakulteta), u sklopu koje se tim studenata okupljen pod nazivom FSB Racing Team natječe na poznatom međunarodnom natjecanju Formula Student u konstruiranju i izradi trkaćeg automobila jednosjeda.

Tvrtka Creative Fields ovoj je udruzi omogućila korištenje njihovog programskog alata za izradu mreža i pripremu računalnih simulacija tokova fluida, pod nazivom „cfSuite/cfMesh“, koji će studentima pomoći u sudjelovanju na utrci u Italiji te će ih pobliže upoznali s tim važnim područjem automobilske industrije.

– Zadovoljstvo nam je potpisati ovakav ugovor te se nadamo da ćemo standardizirati uporabu programskog alata cfSuite za računalnu dinamiku fluida i stvoriti bazu znanja koja će se prenositi na buduće generacije. – izjavio je Josip Krajnović iz FSB Racing Teama, tajnik udruge HSA-SF.

Osnovana 2014., tvrtka Creative Fields d.o.o. domaći je start-up na polju računalne dinamike fluida (eng. CFD-computational fluid dynamics). Bavi se razvojem alata za izradu mreža i pripremu simulacija tokova fluida, najzahtjevnijeg dijela CFD simulacija koje se, između ostalog, koriste u automobilskoj industriji, energetici te aeronautici. Glavna karakteristika proizvoda tvrtke Creative Fields (open source mesher cfMesh i aplikacija cfSuite) jest da se mogu brzo prilagoditi potrebama klijenata unutar sučelja koje je jednostavno za učenje i korištenje.

FOTO: FACEBOOK