Studentsko natjecanje

Traže se najbolji mladi inženjeri koji će svoje vještine predstaviti Europi

EBEC Zagreb – Dani inženjera

Želiš li na proljeće otputovati u neki europski grad? Smatraš li da imaš dovoljno inženjerskog znanja i želiš to prikazati na vlastiti kreativan način? Imamo rješenje!

Već desetu godinu zaredom studentska udruga BEST Zagreb u sklopu svog projekta EBEC Zagreb – Dani inženjera daje šansu mladim inženjerima da svoja umijeća iskažu pred profesorima, predstavnicima tvrtki te svojim kolegama. Od 27. do 29. ožujka na Fakultetu elektrotehnike i računarstva odvijat će se događanja na kojima svaki student Sveučilišta u Zagrebu može naći nešto za sebe.

Za sve one natjecateljskog duha održat će se dva inženjerska natjecanja u području iznošenja idejnih rješenja nekog problema – Case study te rješavanju konkretnih inženjerskih problema – Team design. Prvo spomenuto je u programu 28. i 29. ožujka, a drugo 29.ožujka. Zadaci se pripremaju u suradnji s tvrtkama partnerima,a sadržavat će razne probleme iz prakse. Na studentima je da kreativnim i inovativnim metodama doskoče zadanom problemu te se pokažu u najboljem svijetlu.

Pobjednički timovi će svoje vještine predstaviti na regionalnom natjecanju u Grazu zajedno s onima iz Austrije, Njemačke i Slovenije. Pokažu li se i tu najboljima, putuju na finalno natjecanje u češki Brno. Prijave se otvaraju 6. ožujka, a trajat će sve do 20. ožujka. Vrše se elektronskim putem na službenoj stranici projekta.

Ako smatraš da natjecanje nije za tebe, imaš mogućnost stjecanja raznih znanja na Training dayu. Pripremaju se razne radionice iz svijeta inženjerstva, ali i druge izvan tog svijeta preko kojih možete dobiti važna znanja koja će vam poslužiti prilikom zapošljavanja.

BEST Zagreb je neprofitna studentska organizacija, a dio je međunarodne organizacije Board of European Students of Technology (BEST). Okuplja studente tehnologije s 96 sveučilišta iz cijele Europe, s ciljem njihova uključivanja u izazovne međunarodne projekte kao što su stručni seminari, treninzi, radionice, kulturne razmjene te inženjerska i stručna natjecanja.

Komentari na članak

Vezani članci

Jezični café

Europski dan jezika

Jezični café u Zagrebu – popričajte s izvornim govornicima na čak 15 jezika

Ove subote možete u Zagrebu obnoviti svoje znanje stranih jezika u razgovoru s izvornim govornicima.

Putovanje

Studentska mobilnost

Sveučilište u Splitu raspisalo natječaj za Erasmus+

Sveučilište u Splitu objavljuje Natječaj za Erasmus+ mobilnost studenata u svrhu stručne prakse u akademskoj godini 2017./18. Natječaj je otvoren do isteka sredstava.

Der Deutsche Bundestag

Raspisan natječaj

Njemački parlament traži hrvatske stipendiste

Der Deutsche Bundestag poziva sve zainteresirane mlađe od 30 godina da se prijave za Međunarodnu parlamentarnu stipendiju i sudjelovanje u radu njemačkoga parlamenta u Berlinu.

Erasmus+ info day

eSTUDENT poziva

„Erasmus+ info dan by eSTUDENT“ potiče razmjenu iskustava studenata

Poseban naglasak bit će na informacijama koje valja znati prije prijavljivanja: priznavanje izbornih i obveznih kolegija, troškovi života, kvaliteta odlazne institucije i sl.

Sveučilište

„Toga, lanac i suveniri – 45 godina Sveučilišta u Rijeci“

Novčane nagrade za nova idejna rješenja toge, lanca i suvenira Sveučilišta u Rijeci

Studenti kao autori ili grupe autora mogu prijaviti svoja idejna rješenja toge, lanca i suvenira Sveučilišta u Rijeci do 18. svibnja (toge i lanci) te 31. ožujka (suveniri). Nagrade se kreću u iznosima od 1000 do 3000 kuna.