Studentsko natjecanje

Traže se najbolji mladi inženjeri koji će svoje vještine predstaviti Europi

EBEC Zagreb – Dani inženjera

Želiš li na proljeće otputovati u neki europski grad? Smatraš li da imaš dovoljno inženjerskog znanja i želiš to prikazati na vlastiti kreativan način? Imamo rješenje!

Već desetu godinu zaredom studentska udruga BEST Zagreb u sklopu svog projekta EBEC Zagreb – Dani inženjera daje šansu mladim inženjerima da svoja umijeća iskažu pred profesorima, predstavnicima tvrtki te svojim kolegama. Od 27. do 29. ožujka na Fakultetu elektrotehnike i računarstva odvijat će se događanja na kojima svaki student Sveučilišta u Zagrebu može naći nešto za sebe.

Za sve one natjecateljskog duha održat će se dva inženjerska natjecanja u području iznošenja idejnih rješenja nekog problema – Case study te rješavanju konkretnih inženjerskih problema – Team design. Prvo spomenuto je u programu 28. i 29. ožujka, a drugo 29.ožujka. Zadaci se pripremaju u suradnji s tvrtkama partnerima,a sadržavat će razne probleme iz prakse. Na studentima je da kreativnim i inovativnim metodama doskoče zadanom problemu te se pokažu u najboljem svijetlu.

Pobjednički timovi će svoje vještine predstaviti na regionalnom natjecanju u Grazu zajedno s onima iz Austrije, Njemačke i Slovenije. Pokažu li se i tu najboljima, putuju na finalno natjecanje u češki Brno. Prijave se otvaraju 6. ožujka, a trajat će sve do 20. ožujka. Vrše se elektronskim putem na službenoj stranici projekta.

Ako smatraš da natjecanje nije za tebe, imaš mogućnost stjecanja raznih znanja na Training dayu. Pripremaju se razne radionice iz svijeta inženjerstva, ali i druge izvan tog svijeta preko kojih možete dobiti važna znanja koja će vam poslužiti prilikom zapošljavanja.

BEST Zagreb je neprofitna studentska organizacija, a dio je međunarodne organizacije Board of European Students of Technology (BEST). Okuplja studente tehnologije s 96 sveučilišta iz cijele Europe, s ciljem njihova uključivanja u izazovne međunarodne projekte kao što su stručni seminari, treninzi, radionice, kulturne razmjene te inženjerska i stručna natjecanja.

Komentari na članak

Vezani članci

KOZa 2016

Kvizovi općeg znanja

Pripremite se za novu sezonu KOZe

Kviz će voditi neuništivi „stand-up ninja” Goran Vugrinec Goc, koji se s godišnjeg vraća pun elana, energije i dobrih šala.

Finale TVZ Mc2 2017.

Studentsko natjecanje

Finale TVZ Mc2 predstavilo odlične aplikacije i velik interes IT industrije

Nakon šest tjedana za izradu aplikacija, preko stotinu studenata odlučilo se natjecati, formirali su 29 timova, predali 12 rješenja, a organizatori su odabrali i rangirali najboljih 7 koji su demonstrirani partnerskom žiriju. Prvo mjesto i nagradu u iznosu od 10.000 kuna osvojili su Dominik Otočan i Anton Krizmanić za aplikaciju mRecepcija.

Zgrada

Prezentacije na engleskom

Novo izdanje ekonomskog natjecanja „Organize Your Talk“ s novom temom – Europska unija

Desetak studentskih timova na engleskom će jeziku prezentirati neku ekonomsku temu u kontekstu Europske unije. Najbolja tri bit će nagrađena posjetom institucijama Europske unije u Bruxellesu.

https://pixabay.com/en/macedonia-overhaul-prilep-macedonia-2760071/

Europska volonterska služba

Dugoročnim volontiranjem u Makedoniji do vrijednog iskustva

Traži se volonter za EVS u Makedoniji. Volonter bi morao pomagati u izradi projekta, kreiranju godišnjih školskih organizacija, obrađivati statističke podatke i baviti se ostalim aktivnostima.

Bologna stipendije

Stipendije u Italiji

Studirajte u Bologni uz potporu od 11 tisuća eura

Bolognsko Sveučilište nudi stipendije hrvatskim studentima koji su se spremni podvrgnuti testiranju sposobnosti i vještina kandidata.