LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
DSK „Cassius“ raspisuje natječaj

Traže se mlade književne nade za Margan Tadeon

Volite li pisati i mislite li da ste uspješni u tome, prijavite se za natječaj Margan Tadeon Društva studenata kroatologije i osvojite knjige poznatih hrvatskih nakladnika.

Volite li pisati i mislite li da ste uspješni u tome, prijavite se za natječaj Margan Tadeon Društva studenata kroatologije i osvojite knjige poznatih hrvatskih nakladnika.

I ove jeseni Društvo studenata kroatologije Cassius raspisuje natječaj za najbolji studentski poetski i prozni rad – Margan Tadeon. Svoje kratke priče, eseje, anegdote, crtice i sl. mogu prijaviti svi studenti Sveučilišta u Zagrebu bez obzira na godinu i smjer studija.

Cilj je natječaja probuditi u mladima ljubav prema književnosti te potaknuti ih na književno stvaranje. Osim toga Društvo želi ukazati na mlade talentirane, neafirmirane pisce koji mogu puno pokazati svojim umijećem pisanja.

Studentima koji se prijavljuju pružena je velika sloboda u stvaranju; bitno je samo da se drže osnovnih uputa:

  • tema rada slobodna je
  • oblikovanje rada: font 12, Times New Roman, prored 1,5; obostrano poravnanje teksta
  • svaki student može poslati maksimalno tri pjesme i/ili dva prozna teksta koji ne smiju biti prethodno objavljeni
  • radovi moraju biti napisani na hrvatskom jeziku
  • naziv dokumenta: IME i PREZIME autora, NASLOV RADA – poezija/proza (npr. Ana Anić, Jesenje kiše – proza)
  • radovi mogu biti i znanstvenoga i neznanstvenoga tipa

Radovi se šalju na elektroničku adresu dskcassius@gmail.com, a kao predmet poruke navodi se „MARGAN TADEON – NATJEČAJ ZA PROZNI RAD“ ili „MARGAN TADEON – NATJEČAJ ZA POETSKI RAD“. Pod šiframa će ih dobiti tajna komisija, sastavljena od četiri studenta i jednog profesora, koja će odabrati pobjednike. Autori najboljih radova bit će nagrađeni knjigama pod pokroviteljstvom nakladnika Sandorf, VBZ, Matice hrvatske i Hrvatskih studija.

Natječaj je otvoren od 4. do 20. studenoga 2017, a imena pobjednika i naslovi njihovih radova bit će objavljeni 21. studenoga na službenoj Facebook stranici Društva.

FOTO: FLICKR