Poziv udruge Futuri Magistri

Traže se autori tekstova za treći broj časopisa „Foo2rama”

Pisanje

Do 15. rujna zaprimaju se dosad neobjavljeni radovi za časopis koji je pokrenula Udruga studenata odgojnih i obrazovnih znanosti.

Pozivaju se svi znanstvenici i stručnjaci koji se bave odgojno-obrazovnim procesom i srodnim znanostima, stručni suradnici, učitelji i nastavnici te studenti odgojnih i obrazovnih znanosti i srodnih studija na slanje autorskih radova te članaka, izvješća s razmjena, prakse, primjera dobre prakse i sl. koji će se objaviti u trećemu broju Foo2rame. Riječ je o časopisu koji je pokrenula Udruga studenata odgojnih i obrazovnih znanosti Futuri Magistri na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, dislociranome studiju u Slavonskome Brodu. 

Cilj je ovoga projekta, koji sufinancira Studentski zbor Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, povezati znanstvenike, stručnjake i djelatnike odgojno-obrazovnoga sustava te studente učiteljskih, predškolskih te društvenih i humanističkih studija u kritičkome promišljanju o odgojno-obrazovnome sustavu, praksi i pojedinačnim strukama. Time se nastoje unaprijediti visokoškolske djelatnosti, unaprijediti stručna znanja te doći do novih spoznaja koje će rezultirati poboljšanjem odgojno-obrazovnoga procesa na svim razinama. Radovi koji se šalju ne smiju biti prethodno objavljeni ni upućeni u recenzentski postupak u kojoj drugoj publikaciji.

Tehničke upute: font Times New Roman 12, prored 1,5, obostrano poravnanje. Navođenje u tekstu: (prezime godina: broj stranice), (prezime, prezime i prezime godina) ili (prezime i dr. godina: broj stranice). Popis bibliografskih jedinica treba biti u skladu s Hrvatskim pravopisom Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Na prvoj stranici rada u lijevome uglu potrebno je navesti ime i prezime autora/ice, naziv i adresu ustanove te adresu elektroničke pošte. Radovi i svi upiti šalju se na e-adresu foo2rama.fm@gmail.com.

Krajnji je rok za slanje radova i članaka 15. rujna 2019. Svi radovi proći će dvostruko slijepi recenzentski postupak, a autori će biti obaviješteni o njegovim rezultatima i kategorizaciji rada odmah po njegovu završetku.    

Komentari na članak

Vezani članci

Pisanje

Časopis Udruge „Futuri Magistri”

Studenti kreiraju novi broj „Foo2rame", prijave radova u tijeku

Do 20. lipnja zaprimaju se studentski radovi koji će biti objavljeni u novom broju časopisa „Foo2rama". Naglasak je stavljen na kritičko promišljanje o odgojno-obrazovnome sustavu.

Trg

Svjetski dan beskućnika

Kupnjom „Uličnih svjetiljki" pomažete beskućnicima u svakodnevnoj životnoj borbi

Povodom Svjetskog dana beskućnika „Ulične svjetiljke" predstavljaju novi broj. Prodavat će ga isključivo volonteri, a sav je prihod namijenjen upravo beskućnicima.

Playboy prestaje

Hugh Hefner je donio odluku prošlog mjeseca

Od veljače 2016. nema više fotografija golih žena u Playboyu

Časopis je odlučio slijediti korake Playboyeve aplikacije, ali i web-stranice. Aplikacija je odlučila još 2013. da će objavljivati samo kvalitetne članke i slike bez golotinje, a takva ista odluka donesena je i ranije ove godine na stranici Playboy.com. 

Književni časopis The Split Mind

Info zona Split

Promocija književnog časopisa „The Split Mind"

Ovaj će se petak održati promocija 13. broja časopisa za književnost Filozofskog fakulteta u Splitu.

Časopis 303

Intervju: Haris Bulić

Studenti arhitekture u Sarajevu izdali svoj časopis: 303

Entuzijazam mladih intelektualaca ovog je puta urodio plodom u susjednoj, politički razjedinjenoj Bosni i Hercegovini. Naime, skupina studenata Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu, okupljena oko zajedničke ideje promicanja zapostavljenih vrijednosti u društvu, realizirala je projekt časopisa za arhitekturu, umjetnost i dizajn.