Poziv udruge Futuri Magistri

Traže se autori tekstova za treći broj časopisa „Foo2rama”

Pisanje

Do 15. rujna zaprimaju se dosad neobjavljeni radovi za časopis koji je pokrenula Udruga studenata odgojnih i obrazovnih znanosti.

Pozivaju se svi znanstvenici i stručnjaci koji se bave odgojno-obrazovnim procesom i srodnim znanostima, stručni suradnici, učitelji i nastavnici te studenti odgojnih i obrazovnih znanosti i srodnih studija na slanje autorskih radova te članaka, izvješća s razmjena, prakse, primjera dobre prakse i sl. koji će se objaviti u trećemu broju Foo2rame. Riječ je o časopisu koji je pokrenula Udruga studenata odgojnih i obrazovnih znanosti Futuri Magistri na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, dislociranome studiju u Slavonskome Brodu. 

Cilj je ovoga projekta, koji sufinancira Studentski zbor Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, povezati znanstvenike, stručnjake i djelatnike odgojno-obrazovnoga sustava te studente učiteljskih, predškolskih te društvenih i humanističkih studija u kritičkome promišljanju o odgojno-obrazovnome sustavu, praksi i pojedinačnim strukama. Time se nastoje unaprijediti visokoškolske djelatnosti, unaprijediti stručna znanja te doći do novih spoznaja koje će rezultirati poboljšanjem odgojno-obrazovnoga procesa na svim razinama. Radovi koji se šalju ne smiju biti prethodno objavljeni ni upućeni u recenzentski postupak u kojoj drugoj publikaciji.

Tehničke upute: font Times New Roman 12, prored 1,5, obostrano poravnanje. Navođenje u tekstu: (prezime godina: broj stranice), (prezime, prezime i prezime godina) ili (prezime i dr. godina: broj stranice). Popis bibliografskih jedinica treba biti u skladu s Hrvatskim pravopisom Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Na prvoj stranici rada u lijevome uglu potrebno je navesti ime i prezime autora/ice, naziv i adresu ustanove te adresu elektroničke pošte. Radovi i svi upiti šalju se na e-adresu foo2rama.fm@gmail.com.

Krajnji je rok za slanje radova i članaka 15. rujna 2019. Svi radovi proći će dvostruko slijepi recenzentski postupak, a autori će biti obaviješteni o njegovim rezultatima i kategorizaciji rada odmah po njegovu završetku.    

Komentari na članak

Vezani članci

Prvo izdanje TIME magazina

Na današnji dan

Prvo izdanje časopisa Time

S 25 milijuna čitatelja, od čega čak 20 milijuna samo na američkom tržištu, Time je najveći informativni tjednik na svijetu i uz to jedan od rijetkih časopisa koji se objavljuje diljem svijeta.

Klub albanskih studenata

Novi časopis Vox Alumni

Prvi časopis albanskih studenata

Teme koje se obrađuju tiču se albanske kulture i tradicije te albanskih studenata koji već dugi niz godina ostvaruju izvanredne rezultate na sveučilištima diljem Hrvatske.

Promocija Humanista 2015

Časopis studenata FFST

Promocija drugog broja časopisa studenata Filozofskog fakulteta u Splitu »Humanist«

Radom na časopisu »Humanist« studentima Filozofskog fakulteta dana je prilika da se upoznaju sa svim aspektima društvenih i humanističkih znanosti.

Pisanje

Časopis Tehnos

Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku pokreće studentski časopis

Novost je to što će čitatelji imati valjane i stručne informacije o zdravoj prehrani s obzirom na to da su internetske stranice prepune krivih informacija.

Mali levijatan

Intervju s glavnim urednikom Malog Levijatana

„Motivirala nas je želja da studenti FPZG-a dobiju vlastitu platformu za objavljivanje kvalitetnih radova“

Novo uredništvo časopisa Mali Levijatan okupilo se prošloga ljeta, a nedavno je novi broj izašao iz tiska nakon sedam godina stanke. Tim smo povodom razgovarali s glavnim urednikom časopisa, Željkom Poljakom.