Filozofski fakultet u Zagrebu

Traju prijave za sudjelovanje na međunarodnoj anglističkoj konferenciji

Anglophilia

Odlična prilika za studente engleskog jezika da svoje ideje i radove predstave na konferenciji Anglophilia, međunarodnoj studentskoj anglističkoj konferenciji.

Klub studenata anglistike X.a. objavio je drugi poziv za slanje seminarskih i znanstvenih radova na engleskom jeziku za konferenciju Anglophilia, međunarodnu studentsku anglističku konferenciju, koja će se održati od 4. do 6. svibnja na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Tema konferencije su studiji engleskog jezika koji uključuju:

  • lingvistiku,

  • englesku književnost,

  • prijevodne studije,

  • predavanje engleskog jezika kao stranog jezika,

  • kulture anglofonih zemalja.

Ako želite sudjelovati u konferenciji, pošaljite sažetak svog rada na jednu od spomenutih tema do 5. ožujka 2017. Sažetak ne bi trebao sadržavati više od 250 riječi, treba biti napisan u Microsoft Wordu i poslan na adresu anglophilia.ksaxa@gmail.com. U drugom dokumentu Microsoft Worda pod nazivom Kontakt informacije mole se pošiljatelji da napišu puno ime i prezime, elektroničku adresu, broj mobitela, adresu, naziv sveučilišta i fakulteta, predmet studiranja i studijsku godinu.

Prihvaćeni radovi bit će objavljeni naknadno u zborniku. Ako odluče objaviti vaš rad, izvijestit će vas do 19. ožujka 2017.​ Naknada za participaciju je 50 kuna, a službeni jezik konferencije engleski.

Ključni predavači su prof. Mateusz-Milan Stanojević i prof. Nataša Pavlović sa zagrebačkog sveučilišta te dr. Vladimir Brljak sa sveučilišta u Cambridgeu. Raspored i program konferencije objavit će se naknadno.

– Smatram da je to jedinstvena prilika za sve studente engleskog jezika, ne samo da prezentiraju svoja istraživanja i radove pred većom publikom već i da im se taj rad objavi. Biti objavljivan autor danas se cijeni više nego ikad. Također, konferencija nudi priliku da se poslušaju i radovi kolega, da se produbi područje interesa i znanja, a u postupku pripreme su i vrlo zanimljiva predavanja profesora Filozofskog fakulteta. – kazala nam je Magdalena, jedna od organizatorica i ujedno studentica engleskog jezika.

Dodatne informacije o konferenciji možete pronaći na njihovoj službenoj Facebook i mrežnoj stranici. 

Komentari na članak

Vezani članci

Youth Future Croatia 2019

SIK-ova konferencija

Youth Future Croatia 2019. donosi sve o zanimanjima budućnosti

Jednodnevna konferencija Youth Future Croatia 2019. održat će se 29. svibnja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a zanimljivi gosti govorit će o zanimanjima budućnosti.

Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska

Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska

Rasprava o mladima u Hrvatskoj uključit će 500-tinjak – mladih!

– Zajedno s preko 500 mladih raspravljat ćemo o ulozi žene u hrvatskom društvu, o zaradi i društvenoj koristi, o kulturi za mlade i o pojedincu kao nositelju društvenih promjena koje su zahvatile Europu. – poručuju iz Svjetskog saveza mladih.

Konferencija "Mladi u medijima"

Medijska pismenost

Konferencija „Mladi u medijima: izazovi i perspektive"

Jednodnevna konferencija "Mladi u medijima: izazovi i perspektive" održat će se 21. veljače 2014. godine u prostorijama zagrebačkog Sveučilišta, u Ulici kralja Zvonimira 8.

Rektorat Sveučilišta u Rijeci

Stipendiranje redovitih studenata

Sveučilište u Rijeci raspisalo natječaje za stipendije

Sveučilište u Rijeci raspisalo je natječaj za dvije vrste mjesečnih stipendija. Požurite s prikupljanjem dokumenata jer natječaji vrijede do 23. prosinca.

Prva pomoć

Radionica u Klubu mladih Split

Doktor medicine održava besplatnu obuku prve pomoći

Igor Vuković, doktor medicine na specijalizaciji iz anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine, u Klubu mladih Split održava radionicu prve pomoći kako biste se znali snaći u životno opasnim okolnostima.