LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
eSTUDENT i HUM

Tjedan mirenja: Kako riješiti problem bez konflikta

O mirnom rješavanju sporova govorit će brojni odvjetnici, suci, politolozi i izmiritelji koji suprotstavljenim stranama pomažu uspostaviti konfliktom prekinutu komunikaciju.

O mirnom rješavanju sporova govorit će brojni odvjetnici, suci, politolozi i izmiritelji koji suprotstavljenim stranama pomažu uspostaviti konfliktom prekinutu komunikaciju.

Udruga eSTUDENT u suradnji s Hrvatskom udrugom miritelja (HUM) od 19. do 23. ožujka organizira Tjedan mirenja. Događaj će se održati u auli Pravnog fakulteta u Zagrebu, i to uglavnom u poslijepodnevnim satima.

Tjedan mirenja zamišljen je kao spoj predavanja i radionica kojemu je cilj sudionike naučiti riješiti problem kroz zdravu komunikaciju. O mirnom rješavanju sporova govorit će brojni odvjetnici, suci, politolozi i izmiritelji koji suprotstavljenim stranama pomažu uspostaviti konfliktom prekinutu komunikaciju.

Događaj će 19. ožujka otvoriti sudac Visokog trgovačkog suda u Zagrebu, predsjednik HUM-a i trener izmiritelja – dr. sc. Srđan Šimac. Održat će predavanje pod nazivom Kako upravljati konfliktima, umjesto da oni upravljaju vama?

Dok će se sudac Šimac koncentrirati na jednostavne metode ovladavanja konfliktima u svim odnosima, sutkinja Općinskog građanskog suda u Zagrebu i izmiriteljica – Tanja Hučera 20. ožujka napravit će komparaciju između metoda mirenja koje se mogu primijeniti na sudu, ali i izvan njega.

Nakon dva zanimljiva predavanja sredina tjedna, odnosno 21. ožujka rezerviran je za odvjetnika i registriranog izmiritelja dipl. iur. Petra Petrića čije će predavanje na temu Odvjetnik u parnici vs. odvjetnik u mirenju biti popraćeno i radionicom.

Za razliku od prethodnih predavanja, radionica dipl. politologinje, izmiriteljice i trenerice izmiritelja Dušanke Pribičević-Gelb održat će se u jutarnjem terminu 22. ožujka. Cilj je ove radionice sudionike upoznati s modelom nenasilne komunikacije i komunikacijskim vještinama koje omogućuju kvalitetnu medijaciju.

Posljednji dan Tjedna mirenja namijenjen je dr. sc. Vanji Biliću te mr. sc. Danici Lisičar. Radi se o izmiriteljima i trenerima izmiritelja koji će govoriti o zaštiti potrošača mirenjem, odnosno pokušat će sudionicima pokazati izvansudski online način rješavanja sporova između trgovca i potrošača, bez obzira na to radi li se o nacionalnim ili prekograničnim sporovima.

Važno je istaknuti kako događaj nije namijenjen samo budućim pravnicima ili sucima, već su pozvani i svi oni koji kroz korisna i edukativna predavanja te radionice žele naučiti riješiti problem bez konflikta. Više informacija nalazi se na poveznici na kojoj također možete i potvrditi svoj dolazak.

FOTO: MAJA ČIRJAK/STUDENTSKI.HR