LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zadru

Tema ovogodišnjeg Ritma kulturizma „Lajkam Zadar”

Studenti Sveučilišta u Zadru, već tradicionalno šestu godinu za redom organiziraju projekt „Ritam kulturizma”, ove godine s temom „Lajkam Zadar”.

Studenti Sveučilišta u Zadru, već tradicionalno šestu godinu za redom organiziraju projekt „Ritam kulturizma”, ove godine s temom „Lajkam Zadar”.

Projekt „Ritam kulturizma” organizira se već šestu godinu zaredom. Prijašnjih godina na projektu su uglavnom radili studenti prve godine diplomskog studija Poduzetništvo u kulturi i turizmu, no ove su godine organizatori studenti Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

Izborom studenata Sveučilišta, projekt „Ritam Kulturizma 2013” proglašen je najboljim studentskim projektom u akademskoj godini 2012./2013.

Cilj projekta je obogatiti turističku ponudu grada Zadra izvan glavne turističke sezone, promovirati Odjel za turizam i komunikacijske znanosti, Sveučilište u Zadru, grad Zadar i Zadarsku županiju, doprinijeti boljoj prezentaciji prirodnih i kulturnih resursa destinacije, ali isto tako omogućiti studentima da implementiraju stečena znanja i doprinesu turističkom razvoju destinacije.

Tema ovogodišnjeg projekta je „Lajkam Zadar”, s naglaskom na medije.

Studenti su osmislili nekoliko aktivnosti, kao što su: provedba programa „Kako funkcioniraju mediji”, koji za cilj ima istraživanje fenomena medija i njihovog utjecaja na društvo u cjelini, a osobito na mladež (okrugli stol Utjecaj društvenih mreža na mlade), raspravu „Kako mediji utječu na razvoj zadarskog kulturizma” te predavanje „Strah od javnog nastupa”.

U sklopu projekta organizirat će se i Case study competition „Filmovi i slogan - Promoviranje zadarskog turizma”, što za cilj ima izgradnju imidža Zadra kao turističke destinacije.

Osim prethodno navedenih aktivnosti, projekt će uključiti i sajam starih zanata te autohtone gastrokulturne ponude koje se nastoji uključiti u turistički proizvod Zadra zbog njegova kvalitativnog unapređenja, zatim snimanje filma o projektu i njegovo prikazivanje te naposljetku, tradicionalnu humanitarnu a capella večer u sv. Donatu.

Program će se odvijati od 13. svibnja do 15.  svibnja ove godine, a osim studenata prve godine studija Novinarstva i odnosa s javnošću, koji su nositelji projekta, u njegovoj izvedbi sudjelovat će i drugi studenti Odjela za turizam i komunikacijske znanosti.
Nositelji projekta su studenti prve godine studija Novinarstva i odnosa s javnošću, Ivana Matešić, Lucija Zorić, Sara Dorotea Vargović, Nevia Dadić, Filip Panza, Anamaria Galović, Ivana Sajko i Ana Šarić.

U sklopu projekta „Lajkam Zadar” organizirana je Romantična biciklijada i Novinarska radionica.

Romantična biciklijada održat će se u srijedu, 13. svibnja, u poslijepodnevnim satima, od Novog kampusa do Punte Bajlo. Prijaviti se možete putem online obrasca.

Novinarska radionica održat će se pod vodstvom profesora i novinara Nenada Vertovšeka, u četvrtak 14. svibnja, od 10 do 12 sati, na Novom kampusu, u predavaonici broj 101.
Na radionici će se obraditi sljedeći sadržaji: 

  1. Osnove novinarskog izražavanja i tehnologije posla - od vijesti i bilješke do komentara i kolumne.
  2. Što je stvarnost i znamo li što čitamo/gledamo/slušamo?
  3. Što je događaj i kako napisati/kreirati dobar tekst/prilog?
  4. Etika i odgovornost novinara – novin(ar)ske manipulacije.
  5. Simulacija izvještavanja.

Broj studenata je ograničen, a prijaviti se možete slanjem e-maila na info.unizd@gmail.com najkasnije do 3. svibnja 2015. godine

Detaljan program ovogodišnjeg Ritma kulturizma možete pogledati ovdje.

Projekt je namijenjen studentskoj populaciji, građanima grada Zadra, Zadarske županije i svim drugim zainteresiranim posjetiteljima.

FOTO: NARODNI LIST