LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Program postakademskog zapošljavanja i stjecanja upravljačkih sposobnosti

Sveučilište u Splitu i Zagrebu pripremaju studente za poduzetnički iskorak

Prvi modul programa započinje već 13. srpnja, a izvodit će se u prostorima Sveučilišne knjižnice u Splitu.

Prvi modul programa započinje već 13. srpnja, a izvodit će se u prostorima Sveučilišne knjižnice u Splitu.

Sveučilište u Splitu i Sveučilište u Zagrebu ujedinili su se kako bi promovirali ideju zapošljavanja, odnosno samozapošljavanja među studentima te kako bi ih pripremili za poduzetnički iskorak.

Izradili su Program postakademskog zapošljavanja i stjecanja upravljačkih sposobnosti studenata, čiji je cilj osposobiti studente Sveučilišta u Splitu i Zagrebu za pokretanje i vođenje gospodarskih i drugih subjekata, kao i povećati njihove opće sposobnosti za zapošljavanje/samozapošljavanje nakon završenog studijskog programa.

Program je namijenjen za studente i studentice prve godine preddiplomskih, diplomskih te integriranih sveučilišnih programa, a trajanje je predviđeno za vrijeme čitavog studija, odnosno u trajanju od tri godine za prvostupnike, dvije godine za diplomante te pet godina za magistre integriranih sveučilišnih studija.

13. srpnja započet će prvi modul programa u obliku ljetne škole, a trajat će dva tjedna te će se izvoditi u Splitu, u prostorima Sveučilišne knjižnice, dok će sudionicima smještaj biti osiguran u jednom od studentskih domova Studentskog centra Split. Tijekom ljetne škole sudionici će se upoznati s poduzetničkim okvirom i načinom razmišljanja, usvojiti vještine identifikacije i analize poslovnih prilika, kao i osnove pravnog okvira poduzetničkog poduhvata i poslovanja.

U zimskom semestru sljedeće akademske godine sudionici koji uspješno završe ljetnu školu dobit će prigodu za stjecanje praktičnog poslovnog iskustva, kao i za dobivanje stipendije za zapošljavanje/samozapošljavanje u suradnji sa sudionicima ovog Programa.

Svi studenti koji žele izgraditi ili unaprijediti svoje poduzetničke sposobnosti mogu ispuniti formular za iskaz interesa koji se nalazi na službenoj stranici Sveučilišta u Splitu. Iskazi se primaju do 15. lipnja te će studenti koji su to učinili imati prednost kod izbora polaznika programa nakon dostave konačne prijave. Konačne će se prijave zaprimati po objavi natječaja za upis u planiranom roku od 16. do 26. lipnja 2015. godine