LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Rijeci

Sveučilište u Rijeci raspisalo natječaje za stipendije

Svi redoviti studenti Sveučilišta u Rijeci imaju priliku osvojiti stipendiju u jednoj od četiri kategorije.

Svi redoviti studenti Sveučilišta u Rijeci imaju priliku osvojiti stipendiju u jednoj od četiri kategorije.

Sveučilište u Rijeci objavilo je četiri natječaja za dodjelu stipendija u akademskoj godini 2015/2016 za sve redovite studentice i studente preddiplomskih sveučilišnih, integriranih, preddiplomskih stručnih, diplomskih sveučilišnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija navedenog Sveučilišta.

Natječaji se objavljuju u četiri kategorije:

     1. Stipendije za diplomske studije

Studentima prve i više godine studija dodjeljuje se iznos od 10 000 kuna za troškove života. Kandidati moraju ispuniti obrazac i izjavu o neprimanju drugih stipendija.

  1. Stipendije za podzastupljene

Dodjeljuje se 30 stipendija namijenjenih promicanju socijalne dimenzije visokog obrazovanja. Isto tako, uz ispunjen obrazac i izjavu o neprimanju drugih stipendija, kandidati moraju priložiti i izjavu o članovima zajedničkog kućanstva.

  1. Stipendije za STEM/IT

Stipendije za studente u tehničkim, biomedicinskim, biotehničkim i prirodnim znanostima te u informacijsko-komunikacijskom području. Pravo za prijavu na natječaj za STEM/IT stipendiju imaju samo oni studenti koji su pri upisu u akademsku godinu 2015/2016 uplatili određeni iznos godišnje participacije. Isto kao i za ostale kategorije, kandidati trebaju ispuniti obrazac i izjavu o neprimanju drugih stipendija.

  1. Stipendije za strance

Studentima preddiplomskih sveučilišnih, integriranih, preddiplomskih stručnih, diplomskih sveučilišnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija koji su državljani zemalja koje nisu članice Europske unije, dodjeljuje se pet stipendija. Kandidati koji se prijavljuju za ovu kategoriju također moraju ispuniti obrazac i izjavu o neprimanju drugih stipendija.

Svi zainteresirani studenti i studentice mogu se prijaviti na natječaj najkasnije do 7. prosinca 2015. do 15:00 sati. Nepotpune i neispravne dokumentacije neće se razmatrati.

Prijave za stipendije šalju se samo i isključivo elektroničkim (online) putem. Traženi podaci se upisuju u prijavni online obrazac na SharePoint portalu, a zatim se svi dokumenti učitavaju i spremaju na portal.

Svi studenti Sveučilišta u Rijeci mogu pristupiti Share Pointu jednostavnim klikom na Prijave i upisivanjem osobnih podataka u sustavu AAI@EduHr (e-adresa povezana s korisničkim imenom sveučilišta). Detaljnije upute o pristupu nalaze se na Share Point portalu, a kandidati koji nisu u mogućnosti pristupiti portalu, obavezno se moraju javiti LDAP administratoru na matičnom visokom učilištu čiji se podaci nalaze na internetskoj stranici sveučilišta.

FOTO: GRAD RIJEKA