LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ministar Mornar posjetio Osijek

Sveučilište u Osijeku dobiva nove studijske programe?

U četvrtak, 5. ožujka 2015, održan je sastanak članova Uprave UNIOS-a, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Agencije za znanost i visoko obrazovanje. Govorilo se o novom studentskom domu i novim studijskim programima za osječke studente.

U četvrtak, 5. ožujka 2015, održan je sastanak članova Uprave UNIOS-a, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Agencije za znanost i visoko obrazovanje. Govorilo se o novom studentskom domu i novim studijskim programima za osječke studente.

U četvrtak, 5. ožujka 2015., u prostorijama Rektorata Sveučilišta Josipa J. Strossmayera u Osijeku, održan je sastanak članova Uprave UNIOS-a, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Sve institucije na sastanku su predstavljali čelni ljudi - rektor, prof. dr. sc. Željko Turkalj, ministar, prof. dr. sc. Vedran Mornar i ravnateljica Agencije, prof. dr. sc. Jasmina Havranek.

Na sastanku se govorilo o problemima visokog obrazovanja i razvoju znanosti, no ono što će najviše utjecati na osječke studente jest odluka da se nekadašnji hotel Mursa prenamijeni u novi studentski dom te razgovor o uvođenju novih studijskih programa na osječko Sveučilište. Iako se o prenamjeni hotela Mursa govori već više o godinu dana, on još uvijek nije u vlasništvu Sveučilišta.

Podsjetimo, resorno Ministarstvo treba ustupiti zgradu hotela Sveučilištu zbog duga prema Studentskom centru u Osijeku, koji iznosi više od 35 milijuna kuna, a nemoguće ga je vratiti u gotovini. No, ministar Mornar na jučerašnjem je sastanku potvrdio odluku o novom studentskom domu u Osijeku:

– Budući da je tvrtka koja trenutačno upravlja tim objektom u stečaju, pokušat ćemo što prije, posredstvom DUUDI-ja, Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, riješiti vlasničke odnose i taj objekt staviti na raspolaganje osječkom Sveučilištu. – prenosi osijek031.

Osim hotela, u vlasništvo Sveučilišta trebalo bi prijeći još nekoliko zgrada u državnom vlasništvu, kako bi dobili nove infrastrukturne objekte te kako bi se Sveučilište i dalje razvijalo.

Osim novih objekata, razgovaralo se i o pokretanju novih studijskih programa na znanstveno-nastavnim i umjetničko-nastavnim sastavnicama Sveučilišta u Osijeku.

Tako bi u idućih nekoliko godina studenti mogli birati jedan od planiranih studijskih programa: Dentalna medicina, Fizioterapija i Primaljstvo na Medicinskom fakultetu; zajednički studij Farmacija Medicinskog i Prehrambeno-tehnološkog fakulteta; Kineziologija na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti; Sociologija na Filozofskom fakultetu te Kreativne terapije kao zajednički studij Umjetničke akademije, Medicinskog fakulteta i Katoličko-bogoslovnog fakulteta.

– Zadovoljni smo ovim prijedlozima. Mi smo kao Ministarstvo uvijek inzistirali da se, ako se već povećava ponuda studijskih programa, ona u prvom redu povećava u području prirodnih i tehničkih znanosti. To je u skladu s uputama koje posljednjih godina dobivamo s europske razine. – zaključio je ministar.

FOTO: REKTORAT, FOTO: ETFOS