LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljetni upisni rok

Sveučilište u Dubrovniku: povećani interes za pomorske studije i restauraciju

Saznajte koja mjesta možete ugrabiti na jesenskom upisnom roku!

Saznajte koja mjesta možete ugrabiti na jesenskom upisnom roku!

Završen je postupak upisa u 1. godinu preddiplomskih studija za akademsku 2014./2015. godinu u I. (srpanjskom) roku na Sveučilište u Dubrovniku.

Od ukupne upisne kvote od 366 mjesta za redovite studente kroz sustav Državne mature upisalo se njih 304.

Gotovo su svi preddiplomski studiji za redovite studente popunjeni. I ove se godine nastavlja povećani interes za upis na pomorske studije – studije Nautika,  Brodostrojarstvo i Pomorske tehnologije jahta i marina, pa su popunjena sva mjesta, a velik broj prijavljenih kandidata nije se mogao upisati.

Povećan je interes i za upis na studij Poslovne ekonomije, a popunjeni su i studiji Mediji i kultura društva, Elektrotehničke i komunikacijske tehnologije u pomorstvu i Restauracija te stručni studij Financijski menadžment gdje se svi kandidati upisuju u statusu izvanrednih studenata.

Slobodnih mjesta za redovite studente ostalo je tek nekoliko na studijima Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Primijenjeno/poslovno računarstvo i Akvakultura.

Na nekim je studijima ostalo nepopunjeno više mjesta što je posljedica odustajanja kandidata koji su ostali na rang listi sve do zaključenja postupka, kao primjerice na studiju Sestrinstva. Također, preraspodjelom kvota iz grupacije starijih od 24 godine, a zbog velikog interesa kandidata ispod 24 godine, za rujanski rok otvorena su dodatna mjesta u kategoriji redovitih studenata preko sustava Državne mature za studije Mediji i kultura društva (4 mjesta), Elektrotehničke i komunikacijske tehnologije u pomorstvu (3 mjesta) i Restauracija (4 mjesta).

U usporedbi s upisima u prvom roku akademske 2013./2014. godine ove akademske godine kroz sustav državne mature upisano je oko 10% više redovitih studenata. Očekujemo da će se u 2. upisnom roku u cijelosti popuniti upisni kapacitet.

FOTO: BOOMSBEAT.COM