Osigurana financijska sredstva

Sveučilište u Dubrovniku dobiva studentski dom

Sveučilište u Dubrovniku

– Ovom Odlukom izgradnja studentskog doma više nije upitna, osigurali su se izvori financiranja, a Dubrovnik postaje sveučilišni grad u pravom smislu riječi. – ističe rektorica Sveučilišta.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o financiranju projektnog prijedloga Kompleks studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku u ukupnom iznosu od 150 900 000 kuna. Upravo je toliko Sveučilište u prijavi tražilo.

Projektni je prijedlog uspješno prošao svih pet faza provjere postupka dodjele bespovratnih sredstava. Obavila ih je Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (Zaprimanje i registracija; Administrativna provjera; Provjera prihvatljivosti prijavitelja, projekta i aktivnosti; Ocjenjivanje kvalitete; Provjera prihvatljivosti izdataka).

Foto: Sveučilište u Dubrovniku

Temeljem Odluke o financiranju, Sveučilište u Dubrovniku i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisat će Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava. Sveučilište zahvaljuje Gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji na potpori u sufinanciranju izgradnje studentskog doma, bez koje prijava ovog projekta ne bi bila moguća.

 Ovom Odlukom izgradnja studentskog doma više nije upitna, osigurali su se izvori financiranja, a Dubrovnik postaje sveučilišni grad u pravom smislu riječi. Zadovoljstvo mi je da smo ovaj projekt uspjeli dovesti do realizacije u mom mandatu.  rekla je rektorica Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah.

Projekt je koncem veljače ove godine kandidiran na financiranje sredstvima iz fondova Europske unije. Prijavljen je u okviru operativnoga programa Konkurentnost i kohezija, a u sklopu Ograničenoga poziva na dostavu projektnih prijedloga Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskoga smještaja za studente u nepovoljnom položaju.

Komentari na članak

Vezani članci

MedNet

Mediteranska studentska unija

U Dubrovniku se okupili predstavnici studenata iz 15 mediteranskih zemalja

Ciljevi MedNeta su olakšavanje razmjene informacija između studentskih predstavnika, izrada i promicanje zajedničkih mediteranskih politika u području društvenih, obrazovnih, ekonomskih, političkih i kulturnih interesa studenata iz mediteranske regije.

Pravni fakultet/Sveučilište

Kapitalne aktivnosti

Sveučilište u Zagrebu predstavlja zahvate kojima rješava nedostatak prostora

U razdoblju od 2003. do 2016. godine Sveučilište u Zagrebu realiziralo je dva velika ciklusa ulaganja u izgradnju novih sadržaja te u rekonstrukciju i sanaciju postojećih zgrada, a sada će predstaviti široj javnosti daljnje korake u jačanju prostorno-infrastrukturne osnove.

OFEL međunarodna konferencija

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju u Dubrovniku poziva

Sveučilište u Dubrovniku suorganizator međunarodne znanstvene konferencije o korporativnom upravljanju

Konferencija će se održati u petak i subotu, 4. i 5. travnja 2014., na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju (Lapadska obala 7), a svečano otvorenje održat će se 4. travnja u 9:30.

Obilježen 10. Dan međunarodne suradnje

10. izdanje manifestacije

FOI proslavio jubilarni Dan međunarodne suradnje

Preko 150 sudionika okupilo se na Fakultetu organizacije i informatike kako bi obilježilo jubilarni Dan međunarodne suradnje. Izdanje je označilo rezime svega napravljenog u posljednjih deset godina.

Muzej ljubavnih priča

Novi zabavno-izložbeni prostor

Dubrovnik prvi u svijetu dobio Muzej ljubavnih priča

Među brojnim izloženim eksponatima našla se tako suvenirska šalica iz Švedske koja je neočekivano povezala rastavljenu Amerikanku i Francuza, priča o mladiću koji je svoju buduću suprugu upoznao na sprovodu, kao i emotivna priča o paru pred razvodom koji je odlučio svom braku dati posljednju priliku.