Osigurana financijska sredstva

Sveučilište u Dubrovniku dobiva studentski dom

Sveučilište u Dubrovniku

– Ovom Odlukom izgradnja studentskog doma više nije upitna, osigurali su se izvori financiranja, a Dubrovnik postaje sveučilišni grad u pravom smislu riječi. – ističe rektorica Sveučilišta.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o financiranju projektnog prijedloga Kompleks studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku u ukupnom iznosu od 150 900 000 kuna. Upravo je toliko Sveučilište u prijavi tražilo.

Projektni je prijedlog uspješno prošao svih pet faza provjere postupka dodjele bespovratnih sredstava. Obavila ih je Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (Zaprimanje i registracija; Administrativna provjera; Provjera prihvatljivosti prijavitelja, projekta i aktivnosti; Ocjenjivanje kvalitete; Provjera prihvatljivosti izdataka).

Foto: Sveučilište u Dubrovniku

Temeljem Odluke o financiranju, Sveučilište u Dubrovniku i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisat će Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava. Sveučilište zahvaljuje Gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji na potpori u sufinanciranju izgradnje studentskog doma, bez koje prijava ovog projekta ne bi bila moguća.

 Ovom Odlukom izgradnja studentskog doma više nije upitna, osigurali su se izvori financiranja, a Dubrovnik postaje sveučilišni grad u pravom smislu riječi. Zadovoljstvo mi je da smo ovaj projekt uspjeli dovesti do realizacije u mom mandatu.  rekla je rektorica Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah.

Projekt je koncem veljače ove godine kandidiran na financiranje sredstvima iz fondova Europske unije. Prijavljen je u okviru operativnoga programa Konkurentnost i kohezija, a u sklopu Ograničenoga poziva na dostavu projektnih prijedloga Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskoga smještaja za studente u nepovoljnom položaju.

Komentari na članak

Vezani članci

Govornička škola "Grgur Ninski" na Sveučilištu u Dubrovniku

Govornička škola "Grgur Ninski"

Dubrovački studenti rade na svojim komunikacijskim i prezentacijskim vještinama

Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku organizirao je svoju prvu govorničku školu. Tijekom tri dana pedesetak je polaznika unaprijedilo svoje komunikacijske i prezentacijske vještine.

Sveučilišni kampus

Sveučilište u Dubrovniku

Ministar Mornar u posjeti Sveučilištu u Dubrovniku

Očekuje se da će na sastanku biti riječi o aktivnostima koje se izvode na Sveučilištu u Dubrovniku te o skorim planovima povezanima sa studijskim i znanstvenim programima i studentskim standardom.

Sveučilište u Dubrovniku

Sjednica Senata

Nebojša Stojčić novi prorektor Sveučilišta u Dubrovniku

Nakon što je izvodio nastavu na stranim sveučilištima, profesor Stojčić vraća se u Dubrovnik. S bogatim iskustvom, do 2020. godine obnašat će mandat prorektora za poslovanje.

Sveučilišne jadranske igre u Dubrovniku

Vodeni sportovi

U Dubrovniku će se održati prve Sveučilišne jadranske igre

Organizacijom Sveučilišnih jadranskih igara Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku želi potaknuti stvaranje novih prijateljstava i suradnju između pojedinaca, timova i sveučilišta.

Sveučilište u Dubrovniku

Specijalistički diplomski stručni studij

Financijski menadžment novi je studij na Sveučilištu u Dubrovniku

Od ove akademske godine Sveučilište u Dubrovniku upisuje studente na specijalistički diplomski stručni studij Financijski menadžment. Prijave traju do 20. listopada.