Osigurana financijska sredstva

Sveučilište u Dubrovniku dobiva studentski dom

Sveučilište u Dubrovniku

– Ovom Odlukom izgradnja studentskog doma više nije upitna, osigurali su se izvori financiranja, a Dubrovnik postaje sveučilišni grad u pravom smislu riječi. – ističe rektorica Sveučilišta.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o financiranju projektnog prijedloga Kompleks studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku u ukupnom iznosu od 150 900 000 kuna. Upravo je toliko Sveučilište u prijavi tražilo.

Projektni je prijedlog uspješno prošao svih pet faza provjere postupka dodjele bespovratnih sredstava. Obavila ih je Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (Zaprimanje i registracija; Administrativna provjera; Provjera prihvatljivosti prijavitelja, projekta i aktivnosti; Ocjenjivanje kvalitete; Provjera prihvatljivosti izdataka).

Foto: Sveučilište u Dubrovniku

Temeljem Odluke o financiranju, Sveučilište u Dubrovniku i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisat će Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava. Sveučilište zahvaljuje Gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji na potpori u sufinanciranju izgradnje studentskog doma, bez koje prijava ovog projekta ne bi bila moguća.

 Ovom Odlukom izgradnja studentskog doma više nije upitna, osigurali su se izvori financiranja, a Dubrovnik postaje sveučilišni grad u pravom smislu riječi. Zadovoljstvo mi je da smo ovaj projekt uspjeli dovesti do realizacije u mom mandatu.  rekla je rektorica Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah.

Projekt je koncem veljače ove godine kandidiran na financiranje sredstvima iz fondova Europske unije. Prijavljen je u okviru operativnoga programa Konkurentnost i kohezija, a u sklopu Ograničenoga poziva na dostavu projektnih prijedloga Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskoga smještaja za studente u nepovoljnom položaju.

Komentari na članak

Vezani članci

Novi Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku

Konstituirajuća sjednica

Planovi novog predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku

Plan je Jakše Ćebe u mandatu predsjednika poboljšati komunikaciju sa studentima i uključiti ih da zajedno djeluju kako bi poboljšali kvalitetu studiranja.

Maja Šuput

U organizaciji dubrovačkog Studentskog zbora

Brucošijada Sveučilišta u Dubrovniku uz Maju Šuput

Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku u novu akademsku godinu odlučio je krenuti organizacijom brucošijade. Na rasporedu je 7.11, mjesto održavanja je poznati Culture Club Revelin, a za dobru zabavu zadužena je Maja Šuput.

Preuređenje SD Cvjetno naselje

Vodič za brucoše

FOTO: Biram SD Cvjetno naselje!

U mirnoj zagrebačkoj četvrti smjestio se SD Cvjetno naselje. Broji osam paviljona s 1812 kreveta. Dragi brucošu, otvaramo ti njegova vrata i prozore.

Sveučilišni kampus

Sveučilište u Dubrovniku

Ministar Mornar u posjeti Sveučilištu u Dubrovniku

Očekuje se da će na sastanku biti riječi o aktivnostima koje se izvode na Sveučilištu u Dubrovniku te o skorim planovima povezanima sa studijskim i znanstvenim programima i studentskim standardom.

Božićni turnir

Memorijal Vedrana Jelavića

Traju prijave za košarkaški i odbojkaški studentski turnir u Dubrovniku

Organizator natjecanja je dubrovački Sveučilišni sportski savez, a sudionici su visoka učilišta iz raznih krajeva.