Osigurana financijska sredstva

Sveučilište u Dubrovniku dobiva studentski dom

Sveučilište u Dubrovniku

– Ovom Odlukom izgradnja studentskog doma više nije upitna, osigurali su se izvori financiranja, a Dubrovnik postaje sveučilišni grad u pravom smislu riječi. – ističe rektorica Sveučilišta.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o financiranju projektnog prijedloga Kompleks studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku u ukupnom iznosu od 150 900 000 kuna. Upravo je toliko Sveučilište u prijavi tražilo.

Projektni je prijedlog uspješno prošao svih pet faza provjere postupka dodjele bespovratnih sredstava. Obavila ih je Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (Zaprimanje i registracija; Administrativna provjera; Provjera prihvatljivosti prijavitelja, projekta i aktivnosti; Ocjenjivanje kvalitete; Provjera prihvatljivosti izdataka).

Foto: Sveučilište u Dubrovniku

Temeljem Odluke o financiranju, Sveučilište u Dubrovniku i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisat će Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava. Sveučilište zahvaljuje Gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji na potpori u sufinanciranju izgradnje studentskog doma, bez koje prijava ovog projekta ne bi bila moguća.

 Ovom Odlukom izgradnja studentskog doma više nije upitna, osigurali su se izvori financiranja, a Dubrovnik postaje sveučilišni grad u pravom smislu riječi. Zadovoljstvo mi je da smo ovaj projekt uspjeli dovesti do realizacije u mom mandatu.  rekla je rektorica Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah.

Projekt je koncem veljače ove godine kandidiran na financiranje sredstvima iz fondova Europske unije. Prijavljen je u okviru operativnoga programa Konkurentnost i kohezija, a u sklopu Ograničenoga poziva na dostavu projektnih prijedloga Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskoga smještaja za studente u nepovoljnom položaju.

Komentari na članak

Vezani članci

Preuređenje SD Cvjetno naselje

Vodič za brucoše

FOTO: Biram SD Cvjetno naselje!

U mirnoj zagrebačkoj četvrti smjestio se SD Cvjetno naselje. Broji osam paviljona s 1812 kreveta. Dragi brucošu, otvaramo ti njegova vrata i prozore.

Renesansni vrt

Glazbeno-scenski kolaži

Vile će opet zaposjesti dubrovački ljetnikovac u sklopu „Renesansnog vrta“

Dubrovnik je kao sredina oduvijek poticao kulturno stvaralaštvo, a zanimljivi glazbeno-scenski kolaži „Renesansnog vrta“ predstavljaju kulturnu materijalnu i nematerijalnu baštinu te je približavaju posjetiteljima u ugodnom prostoru ljetnikovca Bunić-Kaboga.

Studentski dan sporta

Treći studentski dan sporta u Dubrovniku

Studentski dan sporta održat će se 12. travnja

Demonstrirat će se karate, aikido, kapuera, gimnastika, tenis, zumba i plesanje. Plesne točke izvodit će Plesni studio 3V, Step'n' jazz te Swag dance club, a Gorska služba spašavanja demonstrirat će spuštanje s Luže.

Smeč, žene

Memorijal Vedran Jelavić natjecanje je međunarodnog karaktera

Tradicionalni božićni turnir u Dubrovniku

Pod organizatorskom palicom Sveučilišnog sportskog saveza Dubrovnik i ove se godine održava tradicionalno natjecanje u odbojci i košarci.

UNIDU Dan sporta

U organizaciji dubrovačkog sveučilišta

Četvrti Studentski dan sporta u Dubrovniku

Na dubrovačkom će se Stradunu ove subote održati Studentski dan sporta. U velikom broju raznih sportova sudjelovat će osnovnoškolci, srednjoškolci i studenti.