Zaključci sjednice Rektorskog zbora

Sveučilište Sjever ide u korak s najnovijim trendovima u obrazovanju

11. Sjednica Rektorskog zbora

Sudionici 11. sjednice Rektorskog zbora Republike Hrvatske iskazali su zadovoljstvo kvalitetom izvođenja nastave na Sveučilištu Sjever.

Rektorski je zbor Republike Hrvatske u ponedjeljak, 28. kolovoza 2017. godine održao svoju 11. sjednicu u Sveučilišnom centru Varaždin. Osim domaćina sjednice, rektora Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marina Milkovića i rektora te prorektora hrvatskih sveučilišta, sjednici su nazočili i ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak te njezin pomoćnik Stipe Mamić, državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja Branka Ramljak te predsjednik Rektorskog zbora Republike Hrvatske i rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimun Anđelinović.

Foto: Sveučilišni centar Koprivnica

U novouređenim prostorima Sveučilišnog centra Varaždin, koji znatno doprinose povećanju kvalitete nastave na Sveučilištu Sjever, Rektorski je zbor, između ostaloga, raspravljao o zajedničkom izvođenju studija, o vođenju kadrovske politike u sustavu visokog obrazovanja, o predstavljanju dizajna novih web stranica Rektorskog zbora RH te o molbi za podršku Rektorskog zbora RH kao suorganizatora znanstveno edukativne konferencije Uloga informacijske i komunikacijske tehnologije u izjednačavanju mogućnosti obrazovanja osoba sa invaliditetom.

Sudionici sjednice iskazali su zadovoljstvo radom, prostorima i kvalitetom izvođenja nastave na Sveučilištu Sjever te su naglasili kako je pokretanje novih diplomskih studija dokaz da se Sveučilište Sjever kontinuirano razvija i prati najnovije tehnologije i trendove u obrazovanju. 

Komentari na članak

Vezani članci

Menza na Sveučilištu Sjever, kampus u Koprivnici

Studentska prehrana

Sa Sveučilišta Sjever objašnjavaju razloge odgode otvaranja menze

Premda je planirano otvaranje studentske menze u Koprivnici u lipnju, ono je odgođeno za rujan. Sveučilište Sjever u priopćenju navodi i razloge tome.

Milanović na Sveučilištu Sjever

Predavanje u Sveučilišnom centru Koprivnica

Jesmo li mogli bolje iskoristiti članstvo u EU-u, odgovorit će Zoran Milanović na Sveučilištu Sjever

Kroz interaktivno će se predavanje studentima i svim zainteresiranima prenijeti vlastita razmišljanja i osobna viđenja o članstvu Republike Hrvatske u Europskoj uniji.

Četvrta sjednica HSZ-a 2018

Sjednica studentskog predstavništva

HSZ započeo s formiranjem prijedloga za novi Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju

Što će HSZ učiniti po pitanju donošenja Zakona o obavljanju studentskih poslova te na kojim će idejama inzistirati prilikom donošenja Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, raspravljalo se na četvrtoj redovnoj sjednici. Imenovani su i članovi povjerenstava koje je MZO zatražilo.

Prvostupnici ispred zgrade

Dan otvorenih vrata

Svi zainteresirani mogu iz prve ruke doznati kakav je studentski život na Sveučilištu Sjever

Bivši i sadašnji studenti Sveučilišta Sjever podijelit će svoja studentska iskustva u sklopu Alumni predavanja „Upiši studij i ostvari svoj san“, koje počinje u 12 sati.

Sveučilište Sjever potpisan ugovor

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda

Potpisan ugovor za projekt „Provedba hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području multimedije“

Cilj je projekta urediti sustav kvalifikacija u području multimedije, oslanjajući se na osnovna načela zakonskih i drugih propisa te strateških dokumenata Republike Hrvatske.