Zaključci sjednice Rektorskog zbora

Sveučilište Sjever ide u korak s najnovijim trendovima u obrazovanju

11. Sjednica Rektorskog zbora

Sudionici 11. sjednice Rektorskog zbora Republike Hrvatske iskazali su zadovoljstvo kvalitetom izvođenja nastave na Sveučilištu Sjever.

Rektorski je zbor Republike Hrvatske u ponedjeljak, 28. kolovoza 2017. godine održao svoju 11. sjednicu u Sveučilišnom centru Varaždin. Osim domaćina sjednice, rektora Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marina Milkovića i rektora te prorektora hrvatskih sveučilišta, sjednici su nazočili i ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak te njezin pomoćnik Stipe Mamić, državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja Branka Ramljak te predsjednik Rektorskog zbora Republike Hrvatske i rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimun Anđelinović.

Foto: Sveučilišni centar Koprivnica

U novouređenim prostorima Sveučilišnog centra Varaždin, koji znatno doprinose povećanju kvalitete nastave na Sveučilištu Sjever, Rektorski je zbor, između ostaloga, raspravljao o zajedničkom izvođenju studija, o vođenju kadrovske politike u sustavu visokog obrazovanja, o predstavljanju dizajna novih web stranica Rektorskog zbora RH te o molbi za podršku Rektorskog zbora RH kao suorganizatora znanstveno edukativne konferencije Uloga informacijske i komunikacijske tehnologije u izjednačavanju mogućnosti obrazovanja osoba sa invaliditetom.

Sudionici sjednice iskazali su zadovoljstvo radom, prostorima i kvalitetom izvođenja nastave na Sveučilištu Sjever te su naglasili kako je pokretanje novih diplomskih studija dokaz da se Sveučilište Sjever kontinuirano razvija i prati najnovije tehnologije i trendove u obrazovanju. 

Komentari na članak

Vezani članci

Nova uprava EFZG-a 2018

Sjednica Fakultetskog vijeća

Jurica Pavičić novi je dekan zagrebačkoga Ekonomskog fakulteta

Od 1. listopada 2018. do 30. rujna 2020. mandat dekana EFZG-a obnašat će prof. dr. sc. Jurica Pavičić, a mandate prodekana doc. dr. sc. Božidar Jaković, izv. prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ, prof. dr. sc. Oliver Kesar i prof. dr. sc. Lorena Škuflić.

Održan okrugli stol "Volontiranjem do željenog posla"

Zaključci okruglog stola

„Volontiranje je doista dobar put do željenog posla“

Sudionici okruglog stola s publikom su podijelili svoja volonterska iskustva. Otkrili su da ih je volontiranje doista dovelo do određenih poslova te da su zahvaljujući istome usvojili brojna nova znanja i vještine koje nisu imali prilike stjecati unutar formalnih obrazovnih institucija.

Ljubavni par

Spolno prenosive bolesti

Sveučilište Sjever upozorava na opasnost HPV infekcije

Humani papiloma virus (HPV) jedna je od najčešćih spolno prenosivih bolesti. Postoji više od 200 različitih tipova, a 80% osoba u nekom će trenutku u životu biti zaražena njome.

Knjiga "Grafičke tehnike dubokog tiska"

"Grafičke tehnike dubokog tiska"

Sveučilište Sjever izdalo knjigu Nevenke Arbanas

-Grafika je s jedne strane umjetnost, a s druge umijeće, i bez toga jedno drugo ne ide. Nevenka Arbanas svojim umijećem grafičke tehnike dubokog tiska pokazala je kako se navedenim udžbenikom mogu koristiti profesori, studenti povijesti i umjetnosti, brojni kustosi, akademici. Ovaj rad je jedinstven.- kazao je Božo Biškupić, bivši ministar kulture

Sveučilište Sjever

U organizaciji Ureda za potporu studentima, razvoj karijera i cjeloživotno učenje

Dani otvorenih vrata na Sveučilištu Sjever

Sveučilište Sjever poziva sve maturante i druge zainteresirane da se pridruže na „Danima otvorenih vrata". Osim što će vidjeti svu opremu koja se koristi u znanstvenom i nastavnom procesu, dobit će brojne informacije o studijskim programima koji se tu izvode.