LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stipendije za poslijediplomski studij

Sveučilište Queen Mary u Londonu daje istraživačke stipendije

Rok za podnošenje prijava je 31. siječnja 2016., no kandidate se potiče da to naprave do 15. siječnja kako bi pravovremeno dobili rješenje.

Rok za podnošenje prijava je 31. siječnja 2016., no kandidate se potiče da to naprave do 15. siječnja kako bi pravovremeno dobili rješenje.

School of Politics and International Relations (SPIR) nudi brojne stipendije za studente doktorskih studija na Queen Mary Sveučilištu u Londonu. Prijaviti se mogu svi studenti iz Ujedinjenog Kraljevstva i država Europske Unije s MA diplomom (magisterij) iz područja i disclipina za koje SPIR pruža stručne programe, a njih možete provjeriti na ovom linku.

Stipendije pokrivaju troškove školarine i džeparac (£16,052 u 2015./2016. akademskoj godini) tijekom trajanja studija. Rok za podnošenje prijava je 31. siječnja 2016., no kandidate se potiče da to naprave do 15. siječnja kako bi pravovremeno dobili riješenje. Postoje različite procedure prijava ovisno o vrsti stipendije. Ovdje se mogu vidjeti uvjeti za svaku od njih i prijave na iste. 

Svaka prijava mora se sastojati od: 

  • prijedloga istraživanja koji treba uključivati hipotezu, ključna pitanja koja trebaju biti odgovorena u istraživanju, metodologiju, te indikativnu bibliografiju
  • ako prvi jezik nije engleski, moraju se biti u mogućnosti pružiti nedavni dokazi koji pokazuju kako je vaš govor engleskog jezika i njegovo pisanje primjereno programima za koje ste se prijavili
  • transkripti prijašnjih diploma
  • dvije akademske reference
  • potpuni CV
  • iskaz (jedna stranica A4 papira) o tome zašto se želite pridružiti programu.

Također se napominje kako bi prije podnošenja prijave bilo dobro ostvariti neformalni kontakt s potencijalnim mentorom kako bi se ustanovilo može li vam SPIR pružiti odgovarajući stručni nadzor. Prilikom uspostave konakta, kandidate se upozorava da moraju također poslati nacrt istraživanja. 

Više informacija o stipendijama potražite na službenim stranicama. Kako izgleda život na Sveučilištu Queen Mary, pogledajte u videu: 

FOTO: FLICKR/EWAN MUNRO