Novosti iz Mostara

Sveučilišna knjižnica radi puna dva sata dnevno; članarina 10 maraka

https://pixabay.com/en/door-goal-roller-shutter-metro-1802621/

Za mostarsku Sveučilišnu knjižnicu ne može vrijediti ona „koliko para, toliko muzike“. Naime, posudba knjiga u njoj moguća je samo tijekom dva sata u danu pa se članarina od 10 maraka godišnje čini preskupom.

Studente u susjednoj nam Bosni i Hercegovini Sveučilišna knjižnica u Mostaru na svojoj je službenoj web stranici obavijestila o promjeni radnog vremena. Ne bi to bilo ništa neuobičajeno da iz prvog pogleda nije uočljivo da radi samo od 13 do 15 sati.

– Novo radno vrijeme Sveučilišne knjižnice je svakim radnim danom od 13 do 15 sati. – stoji u objavi.

Misija je Knjižnice, prema tekstu na webu, služiti potrebama akademske, sveučilišne i znanstveno-istraživačke zajednice, a ona će na njezinom ostvarivanju raditi od ponedjeljka do petka impresivna dva sata dnevno. Članarina od 10 KM na godišnjoj razini u ovom se trenutku čini puno skupljom nego što jest.

Studentima je na raspolaganju i čitaonica u kojoj se mogu služiti računalima, koristiti se građom smještenoj u njezinim prostorijama, građom iz referentne zbirke i zbirkama knjiga koje se ne posuđuju izvan knjižnice, ali nigdje nije naznačeno od kada do kada je ona otvorena. U nadi da se radi o radnom vremenu sličnom onome u našim čitaonicama, poslali smo upit na adresu djelatnika, ali dosad nismo dobili odgovor. Možda e-mail nije stigao unutar radnog vremena.

Komentari na članak

Vezani članci

Bookcrossing kućica

Udruga CINAZ

Razmjena književnih naslova u „Bookcrossing kućici"

Ostavite svoju knjigu na policama „Bookcrossing kućice" koja se nalazi iza Gradske knjižnice Zadar, a uzmite neku iz njene baze.

Linija u menzi

SC Osijek

Campus odavno ne radi, sad i druga menza najbliža domovima vikendom zatvara svoja vrata

Dva osječka studentska restorana Gaudeamus i Istarska od 3. ožujka uveli su novo radno vrijeme. Restoran Gaudeamus vikendom će biti u potpunosti zatvoren, a Istarska će raditi skraćeno. O tome koliko je to dobra ili loša odluka, progovorili su i osječki studenti.

Studentski Centar u Zagrebu

Radno vrijeme uoči blagdana

Zagrebački Student servis sutra radi skraćeno, ostali uobičajeno

Zagrebački studentski servis uoči državnog blagdana skraćuje radno vrijeme, dok ostali posluju prema uobičajenom rasporedu.

Menza

Izvanredne okolnosti

Promjena u radu menzi doma na Savi

Od 1. do 3. ožujka restoran 1 neće raditi zbog sanacije kuhinjskog poda. Restoran 2 i brza menza rade prema uobičajenom rasporedu.

Autorska fotografija / Tonči Gabelić

Studentska prehrana

Radno vrijeme studentskih restorana u Zagrebu i Rijeci na Praznik rada

Studentski restorani u Zagrebu i Rijeci na Međunarodni praznik rada radit će po prilagođenom radnom vremenu.