Zatišje pred štrajk

Sve će zagrebačke menze raditi, ali s polovicom radnika

SCZG izvana

Problem predstavlja činjenica da je, prema riječima Biserke Sertić, otprilike polovica radnika Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu u sindikatu i sutra neće raditi, tako da je upitno mogu li studentske menze normalno raditi s polovicom radnika.

Predsjednica Samostanog sindikata studentskih centara Republike Hrvatske Biserka Sertić upravo nam je potvrdila da članovi sindikata ne odustaju od štrajka Studentskog centra u Zagrebu, koji će početi u srijedu u 6 sati ujutro. Najavljeni je štrajk dovela u pitanje izjava sanacijskog upravitelja Studentskog Centra Sveučilišta u Zagrebu Mirka Bošnjaka, koji je u utorak navečer na službenim stranicama Studentskog centra objavio:

– Sindikati manipulacijom pokušavaju dezinformirati studente. Prema informacijama koje imamo s terena, voljom radnika, Studentski centar će sutra, 16. 11. 2016. godine, funkcionirati normalno.

Problem predstavlja činjenica da je, prema riječima Biserke Sertić, otprilike polovica radnika Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu u sindikatu i sutra neće raditi, tako da je upitno mogu li studentske menze normalno raditi s polovicom radnika.

Prošlog je petka Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu uspio na sastanku s Upravom Studentskog centra u Sveučilišta u Zagrebu dogovoriti da menze na dan štrajka ipak prorade, kako studenti ne bi bili zakinuti za svoja prava.

Prema početnim najavama, ni jedna studentska menza u Zagrebu nije trebala raditi zbog velikog štrajka radnika Studentskog centra koji su članovi četiriju sindikata. Glavni razlog štrajka je, kako kažu predstavnici sindikata, odbijanje poslodavca da potpiše Kolektivni ugovor, iako su uvjeti kroz dugotrajne pregovore dogovoreni.

Komentari na članak

Vezani članci

Nacionalna i sveučilišna knjižnica, prilaz

Restoran „NSK”

Menza s najljepšim pogledom ostaje zatvorena do daljnjega

U tijeku su radovi u Restoranu „NSK” zbog kojih studenti ondje neće moći jesti još neko vrijeme.

Menza S.D. Stjepan Radić

Obavijest Studentskog centra

Radno vrijeme menzi od 20. 12. 2013. do 7. 1. 2014.

SC objavio raspored rada menzi za vrijeme praznika.

https://www.facebook.com/1391957331085241/photos/a.1391960397751601.1073741828.1391957331085241/1495631644051142/?type=3&theater

Luka Basa

Ima se, meže se, 'vala dragom Bogu

Ma, zajebi menzu, bila je plaća! Zašto platiti cijeli menu 7 kuna kada mogu naručiti pizzu i platiti ju 40 kuna?

Menzona

Mobilna aplikacija namijenjena studentima

Menzona: Zbogom lutanje po gradu, zbogom gladi

Sve informacije o zagrebačkim menzama na jednom mjestu

Menza S.D. Stjepan Radić

Studentska prehrana

Od danas u funkciji još jedna zagrebačka menza

– Svakodnevno moramo planirati dnevne aktivnosti u skladu s radovima koji se odvijaju. Restoran I dosad nije radio jer nije bilo dovoljno posla. Izabrali smo Restoran II jer je pristupačniji studentima invalidima kojih je ove godine u našem domu još više nego prethodnih godina. – izjavila je Jasna Tomašić, upraviteljica prehrane u Studentskom domu „Stjepan Radić“.