Skup na Kemijskom odsjeku PMF-a

Svake godine raste broj sudionika Simpozija studenata kemičara; uskoro ih očekuje 6. izdanje

Organizacijski odbor Simpozija studenata kemičara 2019.

Preko 800 studenata kemičara iz Zagreba, Splita, Osijeka, Rijeke, Novog Sada, Züricha i Berlina sudjelovalo je u prethodnih pet izdanja SiSK-a. Na šestom ih izdanju očekuju predavanja Dominika Cinčića, Tatjane Gazivoda Kraljević, Marka Košičeka i Vjekoslava Štrukila te izlaganja studenata koji će sudionicima predstaviti rezultate svojega rada.

Na Kemijskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održat će se 6. Simpozij studenata kemičara (SiSK) – skup studenata kemijskog usmjerenja koji ih potiče na suradnju, komunikaciju te razmjenu iskustava. Zakazan je za 26. listopada 2019.

Tom će prilikom govoriti četvero plenarnih predavača: izv. prof. dr. sc. Dominik Cinčić (PMF, Zagreb), izv. prof. dr. sc. Tatjana Gazivoda Kraljević (FKIT, Zagreb), dr. sc. Marko Košiček (MZO, Zagreb) i dr. sc. Vjekoslav Štrukil (IRB, Zagreb). Potom slijede studenti koji će sudionicima predstaviti rezultate svog rada usmenim izlaganjima, odnosno posterskim priopćenjima.

Studentima koji se aktivno bave znanstveno-istraživačkim radom u polju kemije simpozij pruža priliku svojim kolegama predstaviti rezultate svojega rada pod geslom studenti za studente. Hvalevrijedna ideja koja se izrodila iz želje mladih zaljubljenika u kemiju kako bi se studenti kemičari međusobno povezali te učili jedni od drugih prvi je put realizirana 2014. godine kada je održano prvo izdanje. Simpozij se nastavio održavati narednih godina te je postao tradicionalan događaj Kemijskog odsjeka PMF-a Sveučilišta u Zagrebu.

Ova inicijativa pokazala se iznimno uspješnom, čemu svjedoči porast broja zainteresiranih sudionika. Preko 800 studenata kemičara iz Zagreba, Splita, Osijeka, Rijeke, Novog Sada, Züricha i Berlina sudjelovalo je u prethodnih pet simpozija. Osim toga, projekt je prepoznat kao društveno koristan i dobitnik je Rektorove nagrade. Tijekom godina održavanja ugostio je i brojne poznate znanstvenike i istaknute osobe iz industrije, koji su studentima dali vrijedne savjete o izgradnji buduće karijere te im dočarali svijet industrijske i znanstvene zajednice.

Komentari na članak

Vezani članci

Štrajk na PMF-u - Matematika

Štrajk prosvjetnih djelatnika

Kaos na PMF-u zbog štrajka

Najveći problem je zatvorenost jedne od tri referade na fakultetu, one na Matematičkom odsjeku. Spomenuta referada zatvorena je u petak, početkom štrajka. Velik je to problem za buduće studente diplomskog studija, ali i brucoše.

Simpozij "Politička kom"

Udruga studenata komunikologije

Simpozij na temu "Politička komunikacija u predizbornoj kampanji"

Simpozij "Mediji na drukčiji način" održat će se na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj 5. svibnja, u dvorani Zagreb u 10 sati. 

Predstavljena Kreativna riznica 2018.

Predstavljen simpozij na EFOS-u

Kreativna riznica: umrežavanje u industriji projekata, poticanje kreativnosti i inovativnosti

Predstavljen je program koji okuplja 60 pojedinačnih događanja u četiri dana. Sudjelovanje na njima potpuno je besplatno, a prijave se vrše na mobilnoj aplikaciji.

Diskrepancija

Klub studenata sociologije Diskrepancija poziva na

Međunarodni simpozij „Demokracija, participacija, aktivizam”

Na simpoziju vas očekuju brojne panel diskusije, filmska večer te studentska izlaganja.

https://pixabay.com/en/bustos-filsofia-aristotle-756620/

Simpozij "Mediteranski korijeni filozofije"

Na simpoziju u Splitu raspravljat će se o povijesnim i aktualnim temama i događajima

Jedanaesti put zaredom Hrvatsko filozofsko društvo te Odsjek za filozofiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu organiziraju trodnevni simpozij pod nazivom "Mediteranski korijeni filozofije".